کودها یکی از ارکان مهم کشاورزی صنعتی در این روزها محسوب میشود چرا که به سرعت رشد گیاه و درختان کمک میکند و کشاورزان و فعالان در زمینه گل و گیاه خیلی زود میتوانند به نتیجه دلخواهشان برسند. در این بین این که از چه نوع کودی و در چه زمانی بهتر است استفاده شود، سوالات و پرسشهای زیادی به میان میآید. در ادامه قصد داریم که به معرفی چند نوع کود شیمیایی کم ضرر مثل کود سیاه و کود گوگرد بپردازیم و از فواید و مضرات این نوع کودها خدمتتان بیان کنیم.
کود سیاه یکی از پرکاربردترین و مفیدترین کودهای شیمایی در کشاورزی است و مواد مغذی و مورد نیاز درختان را به خاک منتقل میکند تا درختان و دیگر گیاهان بتوانند با استفاده از آنها رشد و نمو پیدا کنند. این کود از جمله کودهایی میباشد که برای رشد ریشه گیاه و درخت بسیار لازم و ضروری است. هم چنین این نوع کود گیاه و درختان را از آفات و بیماریهای رایج در بین نباتات محفوظ میدارد. کود سیاه بیشتر از فسفر ساخته میشود و حتی بعضا این کود را با نام کود فسفر نیز میخوانند.
به دلیل این که در این نوع کود انواع میکرو ارگانیسم و باکتری مفید وجود دارد، هنگام منقل شدن به خاک بعد از گذشت مدت کمی، خاک دوباره مواد مغذی خود را به دست آورده و حاصلخیز میشود.
همان طور که گفتیم میزان و زمان استفاده از کودهای شیمایی مانند کود سیاه نکته بسیار مهمی است که باید از ان باخبر باشید. مقدار استفاده از کود (نه تنها کود سیاه و شیمایی بلکه همه کودها) به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. به همین دلیل نمیتوان همواره مقدار معینی را برای میزان استفاده از کود سیاه برای درختان در نظر گرفت. به همین دلیل در تعیین میزان استفاده از کود سیاه برای درختان باید این موارد را مد نظر داشته باشید:
اگر به اندازه درست و معینی از کود سیاه در تقویت درختان و گیاهان استفاده نشود، صدمات و آسیبهای بسیار شدیدی به درخت وارد خواهد شد. شاید در وهله اول درخت رشد بسیار خوبی از خود نشان دهد، اما با گذشت زمان ضعیف شده و از بین خواهد رفت.
این نوع کود باید در طول سال به تعداد دو بار در گیاهان و برای درختان استفاده شود. مقدار استفاده در ابتدای سال باید بیشتر از دفعه تم و میانه سال باشد.
عوامل محیطی مثل خاک، خورشید و آب و هوا و … همگی در کنار هم مواد مغذی مورد نیاز درختان و گیاهان را تامین میکنند. اما تامین این مواد در فصولی مثل پاییز و زمستان با سرعت بسیار کندی رخ میدهد. به همین دلیل شما باید برای جبران کندی سرعت تولید مواد مغذی باید از مقدار معینی مواد مغذی به عنوان مکمل استفاده نمایید.
انواع کودها و بخصوص کودهای شیمایی دقیقا این کار را انجام میدهند و باعث میشوند که گیاهان در این زمانها به راحتی بتوانند به مواد مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. اما هر نوع کودی با توجه به ساختار و ترکیباتی که دارد این کار را انجام میدهد.
کودهای گیاهی و عالی به دلیل این که طبیعی هستند، حتی اگر به مقدار زیاد هم استفاده شوند تاثیر بدی روی درخت و گیاه در طولانی مدت نخواهند داشت، اما کودهای شیمیایی مثل کود سیاه به دلیل این که ترکیبات شیمایی و خاصی دارند باید به دقت و در اندازه مناسب استفاده شوند.
9 نوع مختلف از کودهای مورد استفاده در کشاورزی وجود دارد. به طور کلی این کودها در دو مجموعهی کودهای معدنی و کودها طبیعی دستهبندی میشوند.
کودهای معدنی، کودهای شیمیاییاند که حاوی عناصر مغذی برای رشد محصولات زراعی حاصل از مواد شیمیایی هستند. کودهای معدنی در سه نوع زیر موجود میباشند.
در مقابل کودهای آلی کودهای طبیعی هستند که از گیاهان و حیوانات به دست میآیند. این کودها خاک را با ترکیبات carbonic که برای رشد گیاه ضروری هستند، تقویت میکنند. کودهای آلی مقدار مواد آلی خاک و تولید میکرو ارگانیسمها را افزایش میدهند و خواص فیزیکی و شیمیایی خاک را تغییر میدهند. این ماده یکی از مواد مغذی اصلی برای محصولات سبز تلقی میشود.
کودهای آلی را می توان از محصولات زیر دریافت کرد:
یکی از انواع بسیار پرکاربرد کودهای شیمیایی، کود گوگرد است که توسط باغداران نیز به وفور استفاده میشود.
کود گوگرد از کودهایی است که معمولاً در کشاورزی برای اصلاح خاک مورد استفاده قرار میگیرد. کمبود گوگرد در خاکهایی که به شدت در معرض شستشو قرار دارند مشاهده میشود. در این صورت میبایستی گوگرد را به صورت کود به خاک اضافه کرد. مقدار گوگرد کودها را به صورت درصد عنصر گوگرد (s) ذکر میکنند انتخاب نوع کود گوگرددار به pH خاک بستگی دارد.
این نوع کود انواع و اقسام بسیار متنوعی را شامل میشود. یکی از انواع پر استفاده کود گوگرد کود اوره گوگردی میباشد.
کود اوره گوگردی ۱۰-۵۰:
اوره خالص باعث میشود که PH خاک افزایش پیدا کند اما شما به راحتی میتوانید با استفاده از کود اوره گوگردی ای میزان را کنترل کرده و خاک را در شرایط مساعدی نگه دارید.
اگر قصد دارید از این نوع کود گرانوله استفاده کنید، حتما باید آن را در محل سایه انداز درخت قرار دهید و به صورت مستمر و در چند نوبیت از آن استفاده کنید. استفاده از این نوع کود گرانوله باعث خواهد شد تا رشد گیاهان شما بیشتر شود، کیفیت محصولات نیز افزایش پیدا کند و همچنین میزان آهکی و قلیایی بودن خاک کنترل شود.
برخی دیگر از انواع کودهای گوگردی عبارت هستند از:
کود گوگرد مایع ۳۱ درصد: جهت رفع انواع بیماری های قارچی گیاه و تنظیم پی اچ خاک مورد استفاده قرار میگیرد.
کود گوگرد ۲۰% گرانوله: از دیگر کاربردهای کود گوگرد 20% اثر قارچ کشی آن می باشد که در خاک سبب کاهش انواع بیماریها میشود. گوگرد عنصری حیاتی برای تغذیه گیاه بوده و در ساخت برخی اسیدهای آمینه، پروتئین، ویتامین، کلروفیل و روغن ضروری است.
کود اوره گوگردی ۱۰-۵۰ (۲۵کیلویی): موثر در افزایش رشد و عملکرد گیاه، بهبود کمی و کیفی محصولات و اصلاح خاک های قلیایی و آهکی و بهبود خاک زمین کشاورزی از ویژگیهای این نوع کود میباشد.
شما به راحتی میتوانید همه این نوع کودها را همین حالا و در سریعترین زمان ممکن از سنا پالیز خریداری نمایید. سناپالیز، دایره وسیعی از محصولات اصل و باکیفیت حوزه کشاورزی را که شامل سیستمهای نوین آبیاری، تجهیزات آبیاری تحت فشار (قطره ای و بارانی و نوار تیپ)، تجهیزات آبیاری کم فشار و همچنین ماشین های آبیاری، فیلتراسیون، پمپ، اتصالات، لوله، محصولات ارگانیک، فروش انواع کود و نهاده های کشاورزی (بذر و سموم)، خوراک دام و طیور و … را پوشش میدهد.
همچنین شما این امکان را دارید که به راحتی قبل از خرید محصول مد نظر در صورت بروز سوال و یا مشکلی با مشاوران متخصص این حوزه در سناپالیز تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهره مند شوید تا بتوانید محصولی مناسب مد نظرتان را انتخاب و از سناپالیز خریداری نمایید.