ٖ
بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ (به انگلیسی: Digital marketing) نوعی از بازاریابی محصولات یا خدمات است که با استفاده از فناوریهای دیجیتال و عمدتاً در اینترنت، از جمله تلفنهای همراه و دیگر صفحات نمایش مثل کامپیوتر و هر رسانه دیجیتال دیگر انجام میشود. این نوع از بازاریابی تبلیغاتی است که به دلیل ارزانی، ماندگاری زیاد و فراگیر بودن آن همزمان با رشد ابزارهای اطلاعرسانی و روابط عمومی، جایگاه خاصی را در بین تبلیغاتچیها باز کردهاست.
شبانهروزی و بیوقفه بودن آن و قابلیت ایجاد تغییرات به صورت بهروز، باعث شده این نوع تبلیغات به خصوص زمانی که شرکتها از لحاظ منابع مالی با مشکلات مواجه هستند کاملاً پُررنگتر میشود.
درواقع دیجیتال مارکتینگ به معنای استفاده از همه ابزارهای دیجیتال مثل وبسایت، اپلیکیشن، تبلیغات آنلاین (ادورز مارکتینگ)، شبکههای اجتماعی، سئو، تبلیغات اینترنتی و بازاریابی موبایلی، برای هدف مشخصی به اسم مارکتینگ یا بالا بردن فروش یا برندسازی میباشد.
یکی از مهمترین تغییراتی که در بازاریابی سنتی رخ داده است، “ظهور بازاریابی دیجیتال” است و منجر به تجدید استراتژیهای بازاریابی شده، تا بتوانیم با این تغییر عمده در بازاریابی سنتی سازگار شویم.
از آنجایی که بازاریابی دیجیتال وابسته به [[فناوریهای در حال تغییر و در حال پیشرفت است، ویژگیهای مشابهی را باید از پیشرفتها و استراتژیهای بازاریابی دیجیتال انتظار داشت.
بخشبندی بازار : تمرکز بیشتر بر تقسیمبندی در بازاریابی دیجیتالی قرار گرفته است، تا بتواند بازارهای خاص را در هر دو بخش تجارت تا کسب و کار و مصرفکننده تا مصرفکننده هدف قرار دهد.
اینفلوئنسر مارکتینگ: گروههای مهم در جوامع مرتبط شناسایی میشوند و به عنوان اینفلوئنسر شناخته میشوند و در حال تبدیل شدن به یک مفهوم مهم در بازاریابی دیجیتال است. اینفلوئنسر شدن از طریق تبلیغات پولی، مانند تبلیغات فیسبوک، یا کمپینهای گوگل ادوردز یا از طریق نرمافزار پیشرفته sCRM (مدیریت ارتباط با مشتری) مانند SAP C4C ،Microsoft Dynamics ،Sage CRM و Salesforce CRM امکانپذیر است. در حال حاضر بسیاری از دانشگاهها، در سطح کارشناسی ارشد، روی استراتژیهای اینفلوئنسری متمرکز هستند.
برای یافتن اینکه چگونه بازاریابی اینترنتی کنیم در اینترنت بگردید. اگر مسن هستید و زیاد با اینترنت آشنایی ندارید، ابتدا باید با تبلیغات آنلاین مثل بنرهای تبلیغاتی در وب سایت ها، مرکز خریدهای آنلاین و نیازمندی ها آشنا شوید. اگر در اطلاعات پایه ای در مورد کامپیوتر و اینترنت دارید، باید مهارت های خرید و فروش در اینترنت را بیاموزید. کلاس های آموزشی برای این کار وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.
در شبکه های اجتماعی، حساب کاربری بسازید. بهترین راه برای درک دنیای مجازی وارد شدن به آن است. در فیسبوک، توییتر، پینترست و غیره اکانت بسازید.
در رشته ی بازاریابی با تمرکز بر بازاریابی آنلاین، مدرک بگیرید. اگر تازه از دبیرستان فارغ التحصیل شدید و به کسب و کار و بازاریابی علاقه مند هستید، این بهترین راه است. در دوره هایی شرکت کنید که بر روی بازاریابی اینترنتی تمرکز دارند. بعد از فارغ التحصیلی می توانید به عنوان مبتدی در تیم های بازاریابی کار کنید. می توانید از دانش خود استفاده کنید تا ایده ها و محصولات خود را معرفی کنید.
در کلاس های بازاریابی اینترنتی شرکت کنید تا گام های اولیه بازاریابی اینترنتی و به نمایش گذاری محصول را یاد بگیرید. اگر بلد نیستید اکانت بسازید، وب سایت درست کنید از سرویس گوگل استفاده کنید تا بتوانید الفبای گرافیک و طراحی وب سایت را بیاموزید. خیلی از کمپانی ها بازاریابی اینترنتی را آموزش می دهند.
گام های تحلیل اینترنت را بیاموزید. اگر کسی اطلاعاتی در مورد شبکه های اجتماعی، بهینه سازی موتور جست و جو SEO، گوگل و وب سایت داشته باشید، می توانید به صورت خودآموز بازاریابی اینترنتی را بیاموزید. قسمت مهم بازاریابی، شناختن رقبا، داده ها و تحلیل بازار است.
بازار خود را مشخص کنید. این مسئله باید از لحظه ای که خدمت و یا محصولی را عرضه می کنید، روشن باشد. باید بدانید بازار آنلاین، تلفنی و یا حضوری برای محصول و یا خدمات شما مناسب است.
رقبای خود را بشناسید. تحقیق کنید که رقبایتان چطور کار می کنند و بازارشان چقدر بزرگ است و رونق دارد. نشریات آن ها را دنیال کنید و نقاط ضعف و قوت رقبا را بشناسید. حتی شاید لازم باشد از رقبا محصولی را بخرید تا متوجه شوید که چطور فرآیند فروش انجام می شود.
مشتری ایده آل خود را شناسایی کنید. باید بتوانید مشتری محصولات مختلف را بشناسید. بعد از استخراج آمار و ارقام می توانید بفهمید که برای چه چیزهایی در اینترنت وقت صرف می شود.
داده های گردآوری شده را تفسیر کنید. از Google Analytics استفاده کنید و گزارش تهیه کنید. از رقبا، داده های مشتریان و بازار اسلاید تهیه کنید. می توانید نرم افزارهایی پیدا کنید که گزارش و نمودار تهیه کنند و نشان دهند مشتریان ایده آل و رقبای شما چه کسانی هستند. اگر رییسی دارید که باید به او گزارش کار بدهید، این مسئله بسیار مهم است. می توان داده ها را به سادگی به گزارش، استراتژی و نمودار تبدیل کرد و به کسانی که وظیفه ی مدیریت بودجه را دارند ، ارائه نمود. برای تهیه ی گزارش های منسجم وقت صرف کنید و با پاورپوینت اسلاید درست کنید تا واضح تر باشد.
البته خرید آنلاین در ایران روز به روز در حال افزایش است ولی بهتر است قبل از استفاده از بازاریابی آنلاین ابتدا بازار و مخاطبان هدف تان را مشخص کرده و ببینید آیا در بازارِ مورد نظر خرید به صورت اینترنتی در حال انجام است یا خیر، سپس از بازاریابی آنلاین برای ترویج خدمات خود استفاده کنید.
همانطور که در بخش اول مطالعه کردید، تعریف بازاریابی اینترنتی و معایب و مزایای بازاریابی اینترنتی را به طور کلی برای کسب و کار موفق بازگو کرده ایم.