در این مقاله میخواهیم علاوه بر اطلاع پیداکردن از کلیتهای بازار، بدانیم فارکس چیست؟
چرا باید درآمد دلاری داشته باشیم؟
میخواهیم با ریسکهای این بازار بیشتر آشنا شویم و در نهایت به مبحث بروکرها برسیم.
اما قبل از هرچیز اجازه بدهید شما را با یک وبسایت جدید و خوب آشنا کنیم.
خدمات رایگان و متنوع سایت ایران بروکر نویدی برای تریدرهای ایرانی فارکس است. چرا که شما میتوانید به صورت مرحله به مرحله و کاملا رایگان در این سایت فارکس را یاد بگیرید. همینطور در این سایت بروکر مورد نظرتان را انتخاب کنید. به بحث و تبادل نظر بپردازید و قیمتهای لحظهای را مشاهده کنید.
ما هم از دیدن خدمات این سایت خوشنود شدیم. شما هم سری به این وبسایت بزنید.
ما با بازارهایی مانند بورس اوراق بهادار آشنایی داریم.
بازار بورس قدیمیترین بازار مالی در دنیا به شمار میآید که بیش از دو قرن سابقه دارد.
اما آیا فارکس هم مثل بورس است؟ یا میتوان آن را بازاری مشابه بازار بورس و سهام به حساب آورد؟
خیر، بازار فارکس «بورس» نیست. بنابراین بهتر است پیش از اینکه تصمیم به ورود به چنین بازاری بگیرید، ابتدا مدتی با ما همراه باشید و تفاوت بین فارکس و بازارهای متمرکز مانند بورس را درک کنید.
خیر. ممکن است شما به عنوان یک تازهکار بپرسید «پس در این بازار چه چیزی مبادله میشود؟»
در این بازار «نمادها» معامله میشوند. در فارکس، ارزهای کشورهای مختلف را با یکدیگر مقابله میدهند و یک جفتارز میسازند که به این جفت ارز، نماد هم گفته میشود.
هدف از ایجاد جفتارز چیست؟ این کار پایه و اساس بازار فارکس را تشکیل میدهد. در این بازار نرخگذاری (quote) یک ارز نسبت به ارزش یک ارز دیگر انجام میشود. در فارکس جفتارزهای زیاد و متنوعی داریم که در پایین با آنها آشنا میشویم.
جفتارزهای مطرح فارکس کدامند؟
فارکس چندین جفتارز مطرح دارد که به دو دسته «اصلی» و «فرعی» تقسیمبندی میشوند. جفتارزهای اصلی به شرح زیر هستند:
نامگذاری مخفف این ارزها معمولاً شامل نام کشور – اتحادیه مورد پذیرش + نام خود ارز است. مانند USD که دو حرف ابتدای آن اشاره به ایالات متحده آمریکا دارد و حرف آخر آن نیز نشان دهنده نام دلار است.
پس تا اینجا یک آشنایی نسبی با فارکس پیدا کردید.
اینجا بازاری است که جفتارزها (و نه سهام) خرید و فروش میشوند. اما چرا؟
برای درک این موضوع، باید فارکس را مقداری عمیقتر بشناسیم.
بازار فارکس، برخلاف بازارهای بورس که دارای مرکز هستند (مانند بورس نیویورک – والاستریت – یا بازار نزدک و بورس لندن)، هیچ مرکزی ندارد و مانند شبکهای است که در سرتاسر دنیا بین بانکهای بزرگ ایجاد شده است. پس تا اینجا متوجه شدیم که فارکس، یک بازار بین بانکی است. اما این بازار بین بانکی دقیقاً برای چه ایجاد شده است؟
برای مبادلات سریع بینالمللی!
فرض کنید شما شرکتی هستید که در فرانسه مشغول به فعالیت است و نیاز به قطعهای از ژاپن پیدا میکنید. شما نمیتوانید مستقیماً آن حجم زیاد از یورو را به ژاپنیها بدهید.
زیرا ارز یورو در این کشور واحد پولی رسمی نیست، پس شما از فارکس استفاده میکنید و حجم پول مورد نظر را با توجه به نرخ کنونی، به ین ژاپن تبدیل میکنید و سپس به حساب آن شرکت واریز میکنید.
این یک مثال ساده بود، حال تعداد فزاینده مبادلات بانکی و دولتی بینالمللی را در نظر بگیرید که همگی باید به سرعت انجام شوند.
برای انجام این حجم فزاینده از مبادلات شما نیاز به بازاری مانند فارکس دارید.
در ابتدا قرار هم نبود که سرمایهگذاران و معاملهگران خرد مانند من و شما در این بازار فعالیتی داشته باشیم، اما از حدود سه دهه پیش و آغاز عصر اینترنت، بروکرهایی پا به عرصه حیات گذاشتند که به عنوان یک واسطه بین این شبکه بینبانکی و معاملهگران عمل کردند و امکان اتصال به این بازار را برایمان فراهم ساختند.
شما میتوانید با یادگیری فن معاملهگری در بازارهای مالی مانند فارکس، پس از مدتی کسب درآمد دلاری داشته باشید. اما چرا ما باید کسب درآمد دلاری داشته باشیم؟
کسب درآمد دلاری در کشوری مانند آمریکا یا هرکشوری که واحد پولی دلار دارد ساده است، زیرا افراد به واحد پولی همان کشورها پول درمیآورند! بسیاری از این کشورها که واحد پولی دلار دارند (مانند ایالات متحده، کانادا، استرالیا، نیوزیلند) نیز اقتصادی نسبتاً باثبات دارند. پس برای افراد این کشورها کسب درآمد به این واحد پولی انجام میشود.
اما در کشورهایی مانند کشور ما که اقتصادی بیثبات دارد و ارزش پول ملی به شکل تقریباً مرتبی کمتر و کمتر میشود، کسب درآمد دلاری اهمیت روز افزونی پیدا میکند. زیرا شما میتوانید به واحد پولی کسب درآمد کنید که برخلاف پول ملیتان، مرتباً ارزشش کاهش پیدا نمیکند و بدین ترتیب، درآمدتان و داراییهایتان دستخوش کاهش ارزش نخواهد شد.
راههای زیادی برای کسب درآمد دلاری وجود دارد که حرفه تریدینگ یکی از آنها به شمار میرود. اما این حرفه، سخت و پرریسک است و پیشنهاد اکید ما به شما این است که پیش از وارد کردن هرگونه پولی به این بازارها، ابتدا آشنایی کاملی با آن پیدا کنید.
بازار فارکس یکی از ریسکیترین بازارهای مالی دنیا به شمار میرود. شما در این بازار میتوانید با مواردی مانند اسپایکهای لحظهای مواجه شوید که در صورت عدم کنترل و مدیریت صحیح ریسک، همین اسپایکها (حرکات جهشی در قیمت که در برخی شرایط رخ میدهند و اغلب نیز دلیلی بنیادی پشت پرده آن است) میتوانند موجودی سرمایه شما نزد بروکر را صفر کنند.
حرف از بروکر شد. یکی از دیگر ریسکهایی که سرمایه شما را در این بازار تهدید میکند، واریز پول و فعالیت با بروکرهای غیرمعتبر یا اسکم است.
ساده بگوییم این بروکرها همانهایی هستند که تا زمان واریز وجه پاسخگویتان هستند و کندلهای ساختگی زیادی از آنها میتوانید ببینید.
همچنین تأخیر در اجرای سفارشات معاملهگران بارها در این دسته بروکرها رخ داده است.
پس گرفتن پولتان از این بروکرها هم ممکن است گاهی شدنی نباشد.
به همین علت است که تأکید داریم که حتماً در مورد بروکر مدنظرتان تحقیق و بررسیهای زیادی انجام دهید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
حتما میپرسید از کجا بفهمیم بروکر اعتبار کافی دارد یا خیر؟
میتوانید سری به وبسایت ایران بروکر بزنید و نقد و بررسی بروکرتان را در این وبسایت مشاهده کنید.
درست است. تعداد بروکرها در سرتاسر دنیا آنقدر بالاست که برای پیدا کردن بهترین بروکر دچار سردرگمی زیادی میشویم. اما باید بدانیم (و یا شاید هم از قبل میدانید) که بسیاری بروکرهای مطرح و شماره ۱ جهانی به علت تحریمهای مالی و بانکی و همچنین به علت قوانین رگولاتوریهایشان نمیتوانند به ایرانیان خدماترسانی کنند. اینجاست که یکسری از بروکرها با استفاده از شعبه آفشور (off-shore) خود، خدماتشان را به ایرانیان ارائه میکنند. از آنجاییکه این شعبهها به سفت و سختی شعبههای اصلی بروکر تحت نظر نیستند و خیلی از آن ها رگولاتوریهای معتبری ندارند، باید پیش از افتتاح حساب و واریز پول در آنها از اسکم نبودن و اعتبارشان اطمینان حاصل نمایید.
از بروکرهای مشهور و مطرحی که با ایرانیان کار میکنند و سابقه خوبی دارند میتوانیم به بروکرهای روبوفارکس، آلپاری، فیبوگروپ، USGFX، آمارکتس، اوربکس و نورداف ایکس اشاره کنیم.
یکی از بروکرهایی که به گوش ایرانیان آشنا است و سابقه خوبی دارد بروکر آلپاری است. شما میتوانید با خدمات و پشیبانی و اعتبار بالایی که این بروکر دارد معاملات خود را در این بروکر شروع کنید.
همچنین میتوانید معرفی و بررسی تخصصی آلپاری را در وبسایت ایران بروکر مشاهده کنید.
معرفی و نقد و بررسی بروکر آلپاری
یکی از مزایای یک بروکر این است که بدون حاشیه به خدمات مناسبی عرضه کند. بروکر روبوفارکس یکی از آن بروکرهاست که میتوان از آن به عنوان یکی از بهترین بروکرهای حاضر در ایران یاد کرد.
امیدواریم کیفیت خدمات روبوفارکس کماکان همینطور بالا بماند و مشتریان خود را راضی نگه دارد.
در وبسایت ایرانبروکر که مرجعی برای بررسی بروکرهاست میتوانند معرفی و بررسی تخصصی و آموزش ثبتنام در روبوفارکس را بخوانید.
معرفی و نقد و بررسی بروکر روبوفارکس
هدف اصلی مجموعه ایران بروکر، ایجاد اطلاعات دقیق و بیطرفانه جهت آشنایی شما عزیزان با مزایا و معایب بروکرهای مختلف داخلی و بینالمللی، از مشهورترینشان گرفته تا بروکرهای کمتر شناخته شده است.
همچنین در ایران بروکر مقالاتی کامل، جامع و رایگان منباب آشنایی بیشتر با بازارهای مالی، حرفه معاملهگری، آموزش تحلیل تکنیکال و … را نیز در اختیار شما قرار داده میشود تا شما هرچه بیشتر با این بازار و حرفه معاملهگری آشنا شوید.