استارتاپهای زیادی در جهان وجود دارند. ولی آیا همه آنها موفق شدهاند و به کسب درآمد رسیدهاند؟ در این مقاله قصد داریم استارتاپهای موفق و معروف دنیا را معرفی کنیم. عوامل زیادی باعث شده است که این استارتاپها شرایط و بحرانهای مختلف را پشت سر بگذارند و الان به یکی از استارتاپهای موفق تبدیل شوند. با ما همراه باشید تا با این استارتاپها بیشتر آشنا شوید.
ایده این استارتاپ در سال 2007 شکل گرفت. دو جوان به نام برایان چسکی و جو گیبا تصمیم گرفتند اتاق زیرشیروانی خانهشان را اجاره بدهند. همین ایده ساده الان به یکی از موفقترین استارتاپهای دنیا تبدیل شده است و در حال حاضر در 191 کشور فعالیت میکند. تیم ایربیانبی به نیازها و هزینههای دقیق مشتری توجه میکنند و همواره سعی میکنند اطلاعات کامل و مفیدی به کاربرانش بدهد.
همچنین این تیم همواره راهحلهای مفیدی ارائه میکند. خیلی از مسافرانی که دوست ندارند هزینه زیادی به هتل بدهند، ترجیح میدهند از ایربیانبی اتاق کرایه کنند. با استفاده از استارتاپ ایربیانبی شما میتوانید در شهر مقصد دنبال خانه بگردید و آن را برای چند شب کرایه کنید. در مقابل کسانی که اتاق یا خانه خالی دارند، میتوانند آن را با استفاده از اپلیکیشن و سایت ایربیانبی به مسافران و افراد مختلف اجاره دهند.
نتفلیکس (Netflix) استارتاپی است که با فروش دیویدی کارش را شروع کرد و حالا به عنوان یک استارتاپ جهانی و شناختهشده فیلمها و سریالهای مختلفی را تولید میکند و به یکی از ابزارهای اصلی سرگرمی تبدیل شده است. در حال حاضر، نتفلیکس در بیش از 190 کشور دنیا فعالیت میکند و 130 میلیون کاربر دارد.
رید هستینگ کارش را با ارسال دیویدی به محلههای مختلف آمریکا شروع کرد و با گذشت زمان کارش را توسعه داد. در این شرکت افراد زیادی مشغول به کار هستند تا بتوانند خدمات مورد نیاز کاربران را ارائه دهند. خیلیها در مورد نتفلیکس میگویند که این شرکت اینترنت را بلعید و تحول عظیمی در صنعت سرگرمی ایجاد کرد.
جالب است بدانید که این شرکت در آغاز پاندمی کرونا رکوردشکنی کرد. بسیاری از مردم در ابتدای شیوع کرونا به خانهنشینی و دیدن فیلم و سریال روی آورند. بنابراین استارتاپ نتفلیکس برخلاف کسبوکارهای دیگر که فروششان کم شده بود، توانست پول خوبی بهدست بیاورد.
طبق آمارهای منتشرشده، در ماههای ابتدایی سال 2021، فقط 6 میلیون کاربر به نتفلیکس اضافه شده است که این رقم نسبت به مشترکین سال قبل، 50 درصد کم شده است. اگر میخواهید حساب نتفلیکس داشته باشید، باید در سایت ثبتنام کنید و یک ماه اول میتوانید از خدمات رایگان استفاده کنید. بعد از آن باید برای استفاده از خدمات سایت پول پرداخت کنید.
برای ثبتنام در سایت نتفلیکس باید اطلاعات کارت بانکی داشته باشید. ولی اگر بتوانید گیفت کارت نتفلیکس بخرید، دیگر لازم نیست اطلاعات مربوط به کارت بانکی را وارد کنید. با استفاده از این کارت، همه فیلمها و سریالهای دنیا را آنلاین تماشا میکنید.
بین استارتاپهای موفق دنیا، اسپاتیفای (Spotify) موفقترین استارتاپ در حوزه موسیقی است. این استارتاپ را دو جوان سوئدی به نام دنیل و مارتین راهاندازی کردند. سال 2006، صنعت موسیقی به شدت افت کرده بود و همه مردم فایلهای موسیقی را غیرقانونی دانلود میکردند. دنیل اک و مارتین لورنتزون تصمیم گرفتند پلتفرمی را برای دانلود و اشتراک موسیقی درست کنند.
این استارتاپ آنقدر موفق باشد که بسیاری از خوانندهها خودشان درخواست کردند که آثارشان در سایت قرار بگیرد. دلایل متعددی برای موفقشدن اسپاتیفای وجود دارد. مهمترین عامل این است که اسپاتیفای همواره مخارج کلی را پایین نگه میدارد. همچنین خیلی از شرکتهای بزرگ فناوری هم بهدنبال همکاری با اسپاتیفای بودند. مثلا اسپاتیفای سرویس اصلی پخش موسیقی در فیسبوک است.
با ساخت حساب در اسپاتیفای و خرید گیفت کارت اسپاتیفای میتوانید به آثار هنری بسیاری از خوانندهها و آهنگسازهای سراسر دنیا بهطور قانونی دسترسی داشته باشید. بیشتر خدمات اسپاتیفای رایگان است، ولی اگر میخواهید بدون گوشدادن به تبلیغ آهنگ گوش کرده و فایلهای موسیقی را دانلود کنید، باید گیفت کارت اسپاتیفای بخرید.
اسپیکس ایکس یکی دیگر از استارتاپهای موفق دنیا است که میلیاردر معروف آمریکایی، ایلان ماسک آن را راهاندازی کرده است. این استارتاپ سال 2012 تاسیس شده است و الان یکی از ارزشمندترین استارتاپهای دنیا به حساب میآید. این شرکت در زمینه تولید پرتابکنندهها، سیستمهای ناوبری و موتورهای موشک فعالیت میکند. اسپیس ایکس به عنوان اولین واحد خصوصی است که فضاپیمایی را در مدار زمین قرار داده است.
ایده این استارتاپ کمی شبیه به اینستاگرام است، ولی تفاوتهایی هم دارد که باعث موفقیت آن شده است. بنیانگذار پینترست، سیلبرمن نشان داد که با پشتکار میتوان به موفقیت رسید و ناامید نشد. او در ابتدای راهاندازی پینترست فقط 9000 نفر کاربر داشت. در حال حاضر استارتاپ یا شبکه اجتماعی پینترست یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی دنیا است و 175 میلیون کاربر فعال دارد.
تفاوت پینترست با اینستاگرام در این است که پینترست به شما اجازه ذخیره و دستهبندی تصاویر را میدهد. مثلا اگر میخواهید دکوراسیون خانهتان را انجام دهید، میتوانید یک بورد مخصوص در اپلیکیشن درست کنید و تصاویر مربوط به دکوراسیون را در آن بگذارید.
در پینترست میتوانید موضوعهای مختلف را سرچ کنید و ایده بگیرید. مثلا اگر زیورآلات درست میکنید یا نقاشی میکشید، میتوانید از تصاویر هنرمندهای دیگر ایده بگیرید. خیلی از هنرمندها و صاحبهای کسبوکار هم تصویر آثارشان را در پینترست میگذارند.
اوبر استارتاپی مثل اسنپ و تپسی است، با این تفاوت که بهصورت بینالمللی کار میکند و در بیشتر کشورهای دنیا هم فعال است. بنیانگذاران اوبر تراویس کالانیک و گرت کمپ هستند که سال 2009 تصمیم گرفتند یک اپلیکیشن برای درخواست تاکسی بسازند.
این استارتاپ 70 میلیارد دلار ارزش دارد. در حال حاضر، اوبر در 58 کشور و 270 شهر دنیا فعالیت میکند. جالب است بدانید که اوبر از روز اول درآمد داشته است. استارتاپ اوبر قبل از اینکه وارد بازارهای بزرگ شود، در بخشهای کوچک آزمایش شده است و الان با سرمایهگذاران بزرگی کار میکند.
دراپ باکس را همه میشناسند و از آن برای ذخیره اطلاعات استفاده میکنند. بنیانگذاران این شرکت درو هیوستون و آرش فردوسی هستند که سال 2007 کارشان را شروع کردند. داستان دراپ باکس از جایی شروع شد که هیوستون میخواست اطلاعاتی که در شرکت روی آنها کار کرده است را به کامپیوتر خانهاش منتقل کند. او هرروز فلش را در خانه جا میگذاشت و نمیتوانست کارهایش را انجام بدهد. برای همین تصمیم گرفت کدنویسی را شروع کند.
هیوستون برای اینکه بتواند کارش را شروع کرده و سرمایه جذب کند به هم بنیانگذار احتیاج داشت. آرش فردوسی، مهندس ایرانی آمریکایی به او کمک کرد تا دراپ باکس را راهاندازی کند. بعد از اینکه استارتاپ هیوستون و آرش به موفقیت رسید، استیو جابز غول فناوری آمریکا، پیشنهاد خرید آن را داد. ولی بنیانگذاران نپذیرفتند. امروزه بیش از 1000 نفر در دراپ باکس کار میکنند و خدمات آن را به بیش از 500 میلیون نفر ارائه میدهند. همچنین گردش مالی سالانه شرکت یک میلیارد دلار است و بنیانگذارانش هم جزو ثروتمندترین میلیاردهای آمریکا هستند.