به دلیل تورمی که در حال حاضر در کشور ما وجود دارد، همه به دنبال راهی هستند تا سرمایهگذاری انجام دهند. تفاوتی هم ندارد سرمایه آنها چقدر است، چه هزار تومان باشد چه ده میلیارد تومان. در این نوشته میخواهیم انواع روشهای سرمایهگذاری از گذشته تا امروز را به شما معرفی کنیم. اما قبل از آنکه سراغ معرفی روشهای سرمایهگذاری برویم، تفاوت دو مفهوم را بررسی میکنیم: حفظ سرمایه و سرمایهگذاری.
بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند خرید ملک، طلا یا ارز روشهای حفظ سرمایه است. در صورتی که اینها روشهای سرمایهگذاری هستند. شما با خرید ملک، طلا و ارز نه تنها سرمایه خود را حفظ میکنید، بلکه در برخی موارد از تورم هم جلوتر هستید. در این روشها شما از تورم جلوتر هستید و دارایی شما بعد از چند سال بیشتر میشود. اگر دارایی خود را در سالهای مختلف بر اساس قیمت آزاد دلار محاسبه کنید، خودتان هم میتوانید این را متوجه شوید.
تا ده یا بیست سال پیش بهترین و راحتترین روش سرمایهگذاری این بود که افراد کالاهای مورد نیاز را از کشورهای مختلف به خصوص چین، وارد میکردند. و هرکس میتوانست به اندازه سرمایهای که داشت در این تجارت سهیم شود.
اما این روش ریسکهای زیادی داشت چون تاجران بزرگ و قابل اعتماد که به سرمایه افراد برای تجارت نیازی نداشتند. و کسانی که نه تجربه و نه سرمایه کافی داشتند، به دنبال سرمایه مردم بودند. خیلی از کسانی که سرمایه افراد را برای تجارت میگرفتند از اعتماد آنها سوءاستفاده میکردند و ضررها و کلاهبرداریهای زیادی رخ میداد.
اما امروزه با پیشترفتهایی که در زمینه اینترنت اتفاق افتاده، هرکس میتواند خودش صاحب سرمایه خود باشد و با آن کار کند.
خرید سهام و سرمایهگذاری در بورس یکی از روشهای قدیمی سرمایهگذاری است. این روش را معمولا کسانی انتخاب میکنند که دنبال ریسک زیاد و خطر کردن نیستند.
اتفاقی که پارسال افتاد، این بود که خیلی از ایرانیان به دلیل پوششهای خبریای که بود، تحریک شدند و سرمایهشان را به بازار بورس بردند. مدت زیادی نگذشته بود که بازار ریخت و بیشتر از آنکه سودی حاصل شود، ضرر به همراه داشت. بنابراین به خاطر داشته باشید که هر جا دیدید محرکهای خارجی در حال تحریک افراد برای سرمایهگذاری هستند، سریعا سرمایهتان را خارج کنید.
امکان ندارد این روزها تبلیغات خرید ملک در فلان کشور و سرمایهگذاری در کشور دیگر را ندیده یا نشنیده باشید. به نظر شما آیا سرمایهگذاریها روشی مطمئن برای سودآوری هستند؟ پاسخ این است که: نه. شما اگر میخواهید مهاجرت کنید و به دنبال گرفتن اقامت یک کشور هستید، ممکن است با قصد گرفتن اقامت ملکی خریداری کنید. ولی این سرمایهگذاری نیست و حتی ممکن است نتوانید اقامت را هم بگیرید. به چند دلیل:
بنابراین اینها فقط تکنیکهای تبلیغاتی است و اصلا روشی مطمئن برای سرمایهگذاری نیستند.
پیشنهاد ما به شما این است که نه پولتان را به کسی بدهید که با آن کار کند و نه به دنبال سرمایهگذاری در کشورهای دیگر باشید. بهترین روش سرمایهگذاری روشی است که مدیریت سرمایهتان دست خودتان باشد. پرسودترین بازاری که امروز برای سرمایهگذاری پیشنهاد میشود، بازار ارزهای دیجیتال است. با سرمایهگذاری میانمدت و بلندمدت حتما سود خوبی به دست خواهید آورد. اگرچه با سرمایهگذاری کوتاهمدت نیز میتوان به سودآوری رسید، ولی این روش به دانش، تجربه و تخصص زیادی نیاز دارد، و عموما توصیه نمیشود.
پیش از این گفتیم که سرمایهگذاری در بازار بورس یکی از روشهای سنتی سرمایهگذاری است. سرمایهگذاری در بازار بورس به این شکل انجام میشود که شما سرمایه خود را در اختیار یک شرکت یا کارخانه معتبر قرار میدهید و در سود و زیان آن شرکت یا کارخانه سهیم هستید. اگر آن مجموعه قوی باشد، سودآور است و سهام شما هم افزایش پیدا میکند. شرکتهای فعال در حوزه دیجیتال هم به روشی دیگر، سهامشان را برای خرید و فروش عرضه کردهاند.
شرکتها و مجموعههایی که در حوزه دیجیتال و بلاکچین فعالیت میکنند، سهامشان را به صورت کدهای رمزنگاریشده یا توکن عرضه میکنند. توکنها یا رمزارزها دقیقا مانند سهام در بازار بورس است و افراد با خرید آنها در سود و زیان مجموعه سهیم خواهند بود.
این روش سرمایهگذاری این مزیتها را دارد:
برای سرمایهگذاری در بازار بورس، سهام شرکتها را از کارگزاریهای خریداری میکنید، برای خرید رمزارز هم باید از طریق صرافیهای دیجیتال اقدام کنید. در حال حاضر بیشتر سرمایهگذاران ایرانی که در حوزه رمزارزها معامله میکنند از خدمات صرافیهای کوینکس و کوکوین استفاده میکنند. برای آشنایی بیشتر با این صرافیهای دیجیتال میتوانید این به لینکها مراجعه کنید.
سهام شرکتهای مختلف را کارگزاریها عرضه میکنند و سرمایهگذار با مراجعه به صرافی میتواند سهام موردنظرش را خرید کند. اما به خاطر تحریمها سرمایهگذاران ایرانی نمیتوانند مستقیما این سهامها را خریداری کنند.
اما روشی وجود دارد که ایرانیان نیز میتوانند این سهامها را خرید یا فروش کنند. نوعی معامله هست به نام بازار آتی یا فیوچر که به کمک ایرانیان میآید. در بازار آتی اصل سهام را در اختیار سرمایهگذار قرار نمیگیرد اما طی قراردادی با کارگزاری، سرمایهگذار در روند افزایش یا کاهش قیمت سهام شرکتهایی مثل گوگل، اپل، آمازون، فیسبوک و … سهیم میشود.
چنین اقداماتی از جمله خدماتی است که کارگزاریهای بین المللی یا بروکرها در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. در این مقاله میتوانید بیشتر در مورد خدمات بروکرها یا کارگزاریهای بین المللی مطالعه کنید. ایران بروکر – مرجع رایگان آموزش های سرمایه گذاری برای ایرانیان