تا به حال در خصوص بیمه دانش آموزی چیزی شنیدهاید؟ همان کارتهایی که در مدارس به ما میدادند (البته اگر گرفته باشید یا در زمان شما اجباری بوده باشد)؛ اما هیچ وقت چگونگی استفاده و کاربرد آن را نمیدانستید. باید گفت که این بیمه برای همه دانش آموزان اجباری است و همه مدیران مدرسه باید اقدام به بیمه کردن دانش آموزان خود کنند. البته حق بیمه از خود دانش آموزان دریافت خواهد شد. حالا اگر میخواهید در خصوص بیمه دانش آموزی بیشتر بدانید، حتماً در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
بیمه دانش آموزی قراردادی بین آموزش و پرورش و شرکت بیمهگر است تا خسارتهای وارد شده به دانش آموزان و کارکنان آموزش و پرورش در سال تحصیلی پوشش داده شود. البته شرکت بیمهگر اصلی، بیمه معلم است. بر اساس این قرارداد، تمامی دانش آموزان، کارکنان و خانوادههای تحت تکفلشان در سه بخش حوادث، درمان مازاد بر سهم بیمه پایه و طرح جامع مسئولیت بیمه شدگان و اردوهای راهیان نور تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
بیمه دانش آموزی از سال ۱۳۶۱ اجباری شد. از همان سال، تمامی مدیران مدارس موظف بودند تا مبلغی به ازای بیمه کردن دانش آموزان دریافت کنند. دریافت این مبلغ و بیمه شدن دانش آموزان اجباری است و تمامی والدین باید مبلغی را بپردازند. در واقع طبق ماده ۵۸ قانون شورای عالی آموزش و پرورش، بیمه شدن محصیل به یک قانون اجباری درآمده و مدیران مدارس باید در ابتدای سال تحصیلی اقدام به بیمه کردن دانش آموزان کنند و به آنها و خانوادههایشان در خصوص چگونگی استفاده اطلاعات کامل دهند.
یکی از دلایل اصلی اجباری بودن بیمه دانش آموزان، کمک به خانوادههای بیبضاعت در پوشش هزینههای درمانی فرزندان آنها در هنگام تحصیل است. فقط در هنگام ثبتنام والدین باید هزینه بسیار کمی را به مدیر مدرسه بپردازند. مقدار این هزینه هر سال از طرف وزارت آموزش و پرورش اعلام میشود.
پوشش بیمه دانش آموزی دیگر محدود به حوادث داخل مدرسه نیست. این بیمه ۱۲ ماه اعتبار دارد و حوادث و اتفاقات پیش آمده در داخل تا خارج از مدرسه را پوشش میدهد. در واقع، در هر ساعت از شبانهروز اگر اتفاقی برای دانش آموز بیفتد، والدین و کارکنان میتوانند از این بیمه برای جبران خسارتهای استفاده کنند. به عبارتی دیگر، استفاده از بیمه به حضور داشتن یا نداشتن دانش آموز در مدرسه ارتباطی ندارد.
در این روزها که ویروس کرونا باعث شده است مدارس غیر حضوری شوند، یکی از اعتراضات اصلی والدین در خصوص حق پرداخت بیمه دانش آموزی بوده است. البته این اعتراض بعضی مدیران مدارس هم بوده است؛ اما بر اساس گفته مدیران وزارت آموزش و پرورش، استفاده از این بیمه به ویژه در دوران کرونا ارتباطی با چگونگی و حضوری بودن یا نبودن آموزش ندارد. نکته مهم اینکه بر اساس آخرین اعلامها، این بیمه علاوه بر پوششهای رایج، پوششدهی در برابر کرونا هم دارد.
مدت زمان اعتبار بیمه دانش اموزی یک ساله است. در سال ۱۴۰۰، اعتبار این بیمه از ۱/۷/۱۴۰۰ تا ۳۱/۶/۱۴۰۱ است. همچنین حق بیمه دانش آموزش در سال ۱۴۰۰ برابر با ۹۱۷۸۰ ریال است.
شرکت بیمهگر (بیمه معلم) متعهد میشود تا غرامتهای زیر را (در سال ۱۴۰۰) در برابر حوادث به دانش آموزان و کارکنان پرداخت کند:
مورد دیگر که در بیمه دانش اموزی مورد توجه است، بیمه مسئولیت و اردو راهیان نور است که خسارت جانی وارد شده به دانش آموزان را در انواع اردوها، طرحهای کارورزی، مسابقات ورزشی مدارس و غیره پوشش میدهد. تعهدات بیمهگر به صورت زیر است:
همچنین اینکه برای بیماریهای صعبالعلاج و پرهزینه مازاد بر درمانهای سرپایی و بیمارستانی و همچنین عمل جراحی تا سقف ۶ میلیون تومان خواهد بود.
چند نکته مهم زیر را هم بهتر است که در نظر داشته باشید:
پرداخت حق بیمه دانش آموزی اجباری است و هیچ راهی برای پرداخت نکردن آن وجود ندارد. در حقیقت اگر والدین هم نخواهند، مدیر مدرسه باید این کار را انجام دهد.
برگرفته از: سایت بیمه دات کام(https://bimeh.com)