دی ۲۹, ۱۴۰۳ ۱۳:۰۷
رپورتاژ آگهی ۰۳ مهر ۱۴۰۱ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

آموزش کامل نحوه استیکینگ اتریوم

با توجه به اطلاع‌رسانی اخیر بانک مرکزی، نگهداری بیش از ده هزار یورو قاچاق محسوب می‌شود. به ‌همین دلیل، امروز بیشتر پولی که در سراسر دنیا وجود دارد به‌صورت دیجیتالی است. وقتی افراد از بانک پول می‌گیرند بانک عددی را به‌وجود می‌آورد که آن عدد نشان‌دهنده اعتبار فرد وام‌گیرنده است. درواقع بانک با این کار پول جدید چاپ می‌کند.

اگر نیم‌نگاهی به آمار بیندازیم، درمی‌یابیم که حدود هفت تا هشت درصد مردم ایران با بورس و ارز دیجیتال سروکار دارند و 75 میلیون نفر از جمعیت ایران با دنیای ارز دیجیتال اصلاً آشنا نیستند.

اگر کمی در دنیای ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشید، حتماً اسم اتریوم (Ethereum) به گوشتان خورده است. ممکن است بپرسید اتریوم چیست و چرا اتریوم بستر بسیاری از پروژه‌های موفق بازار ارز دیجیتال بوده است؟ ابتدا باید درنظر داشته باشید که اتریوم یک شبکه غیرمتمرکز است، به همین دلیل هیچ نهاد و حکومتی بر آن نظارت ندارد و ازسوی هیچ شخص ثالث و واسطه‌ای کنترل نمی‌شود.

غیرمتمرکز بودن شبکه اتریوم باعث شده است تا بلاکچین آن از حمله هکرها و اختلال در شبکه به‌دلیل خرابی تجهیزات در امان باشد. در شبکه‌های متمرکز این امکان وجود دارد که اعضای شبکه اطلاعات کاربران را سرقت کنند و سرورها از کار بیفتند. اما چنین مشکلاتی در شبکه‌های غیرمتمرکز مانند اتریوم ناممکن‌اند.

ارز دیجیتال اتریوم چگونه نام‌گذاری شد؟

در گزارشات آمده است که ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیان‌گذار پلتفرم اتریوم، نام این رمز ارز را پس از مطالعه مقاله‌‌ای در ویکی‌ پدیا پیرامون عناصر و ادبیات داستانی علمی انتخاب کرد. ویتالیک بوترین در راستای انتخاب نام اتریوم این نظریه را ارائه داد: «اتر را از همه اسامی که درنظر گرفته بودم بیشتر پسندیده‌ام چون تصور می‌کردم از دل کلمه اتر که به‌معنای گازی نامرئی است بیرون می‌آید و می‌تواند به کل جهان نفوذ کند و همچون نور سریع است.»

همان‌طور که قبل‌تر مطرح شد، اتریوم شبکه‌ای غیرمتمرکز و ناشناس است که زیر ‌نظر هیچ شخص حقیقی یا حقوقی فعالیت نمی‌کند. شبکه اتریوم ازسوی میلیاردها سیستم کامپیوتری در سرتاسر جهان اداره می‌شود. اگر بخواهیم اتریوم را با زبانی ساده تعریف کنیم، می‌توان گفت که اتریوم شبکه‌ای مبتنی بر فناوری بلاکچین است که امکان ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز را فراهم می‌کند. این برنامه‌ها با استفاده از قراردادهایی به نام قرارداد هوشمند ایجاد می‌شوند. برنامه‌هایی که با قرارداد هوشمند ایجاد شده‌اند را نمی‌توان هک کرد و هیچ شخص ثالثی نمی‌تواند در آن‌ها دخالت داشته باشد.

سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا اتریوم شبیه بیتکوین است؟ پاسخ این سؤال منفی است، چراکه بیتکوین (BTC) یک رمز ارز و اتریوم (ETH) یک توکن است.

چگونه می‌توان ارزهای دیجیتال را استیک کرد؟

اتر یکی از ارزهای دیجیتال ارزشمند است که مورداستفاده بسیاری از معامله‌گران قرار می‌گیرد. روند قیمت اتریوم همواره توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. سال ۲۰۲۰ بود که استیکینگ اتریوم بر سر زبان‌ها آمد. از آن موقع به ‌بعد معامله‌گران جنب‌وجوش بیشتری برای خریدوفروش اتر پیدا کردند و به‌سمت صرافی‌های معتبری مانند بایننس و کیف پول‌های دیجیتال هجوم بردند.

اما استیکینگ اتریوم چیست که آنقدر مردم را به جنب‌وجوش انداخته است؟

به‌طور خلاصه کسب درآمد از سپرده‌گذاری اتریوم فرآیندی است که در آن افراد مستلزم‌اند مقدار معینی اتریوم خریداری و از آن نگهداری کنند، در این ‌صورت مقدار مشخصی پاداش دریافت می‌کنند. درکل، استیکینگ را می‌توان کسب درآمد از سرمایه‌گذاری بر اتریوم دانست. حال چگونه از استیکینگ اتریوم کسب درآمد کنیم؟

فرایند استیکینگ ارز دیجیتال اتریوم به گونه‌ای است که تمام معامله‌گرانی که قصد دریافت پاداش دارند باید میزان مشخصی ارز دیجیتال در کیف‌ پول خود داشته باشند. پس اگر تمایل دارید در عملیات بلاکچین مشارکت کنید، باید حتماً مقداری از دارایی کیف پول دیجیتال خود را مسدود کنید. این امر بدان معنا است که رمز ارز همیشه طرفداران خاص خود را داشته است.

خوب است بدانید که خرید اتریوم از (صرافی تبدیل) یا استخراج آن تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نمی‌کند. مراحلی که برای استیکینگ اتریوم یا به‌طور کلی سایر ارزهای دیجیتال درنظر گرفته شده است منحصر به ارز دیجیتال خاصی نیست، بنابراین، برای تمام بلاکچین‌هایی که مطابق پروتکل اثبات سهام کار می‌کنند قابل‌استفاده است.

جالب است بدانید تفاوت‌های بین الگو‌های اثبات سهام و اثبات کار به‌قدری اهمیت دارند که تیم توسعه‌دهندگان اتریوم تصمیم گرفته‌اند تغییراتی اساسی و چشمگیر در آن ایجاد کنند. در ادامه به تفاوت دو الگوی اثبات سهام و اثبات کار می‌پردازیم.

در الگوی اثبات سهام هیچ نیازی به قدرت محاسباتی « هش» نیست. اما این موضوع در الگوی اثبات کار برعکس است. جهت شرکت در فرایند استیک اتریوم، باید حداقل ۳۲ اتر دراختیار داشته باشیم، پس نسبت‌به مراحل استخراج اتریوم و مشارکت در پروسه اثبات کار راحت‌تر است. به‌عبارتی‌دیگر، الگوی اثبات سهام به دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال نیازی ندارد.

شاردینگ چیست؟

یکی از فرایندهای آسان‌سازی عملکرد شبکه شاردینگ است. درواقع به تقسیم فضای یک بلوک به چند بخش کوچک‌تر برای مدیریت بهتر و سریع‌تر آن شاردینگ گفته می‌شود. این قابلیت برای افزایش سرعت عملکرد در اتریوم به‌کار می‌آید. با شاردینگ می‌توانید به‌جای معاملات متوالی، آن‌ها را به‌صورت موازی انجام دهید. این‌ کار سرعت پردازش داده‌ها را چندبرابر بیشتر می‌کند.

یکی از کیف‌ پول‌های دیجیتال‌ که جایگاه بسیار خوبی در بین معامله‌گران و سرمایه‌گذاران دارد تراست والت‌ (Trust Wallet) نام دارد. جالب است بدانید که فرایند استیکنیگ در تراست والت تا حدودی مشابه بایننس است.

در آینده‌ای نه‌چندان دور چه اتفاقی برای استیکینگ اتریوم می‌افتد؟

استیکینگ یا سپرده‌گذاری ارز دیجیتال تقریباً امری پیش‌بینی‌ناپذیر است. بنابراین، بهتر است برای اطلاعات بیشتر نظر گروهی از کارشناسان را بررسی کنیم.

مدیرعامل بایننس در سخنرانی‌های خود اظهار داشته‌ است که پشتیبانی نهنگی معتبر و بزرگ همچون صرافی بایننس از استیکینگ ارز دیجیتال اتریوم باعث خوشحالیشان شده است.

مدیر عامل دارما کپیتال گفته است که آپدیت اتریوم به‌صورت الگوی اثبات سهام نوعی فرآیند مهم و حیاتی به‌شمار می‌رود. ConsenSys همواره سعی دارد در جهت پیشرفت فناوری گام بردارد و از آن پشتیبانی کند. پس ما نیز بسیار مشتاقیم که با ConsenSys همکاری داشته باشیم. تمامی افرادی که جزو وثیقه‌گذاران پروژه استیکینگ هستند از پاداشی که در این اقیانوس اهدا می‌شود بهره‌مند خواهند شد.

اگر قصد دارید از راه سرمایه‌گذاری بر اتریوم درآمد کسب کنید، می‌توانید اتریوم‌های از قبل خریداری یا استخراج‌شده را بخرید و از آن نگهداری کنید. البته که تمام این‌ها به انتخاب و استراتژی مالی شما بستگی دارد.

امیدواریم از اطلاعات این مقاله بهره کافی را برده باشید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *