تاثیرگذارترین چهره های تاریخ چه کسانی بودند؟ این مجموعه ای از تأثیرگذارترین افراد تاریخ بشر است. اسامی این فهرست شامل دانشمندان، شخصیت های مذهبی و سرمایه گذاران می شود. برخی از مهم ترین رهبران تاریخ جهان نیز در این مجموعه هستند. چه چیزی باعث می شود که یک فرد شایسته جایگاهی در فهرست تأثیرگذارترین افراد تاریخ باشد؟ افرادی که بهترین ذهنها را در تمام دورانها دارند، شایسته این هستند که در رتبه بالایی قرار گیرند. هر یک از این افراد باورنکردنی و الهام بخش از قدرت ذهن خود برای تغییر جهان استفاده کردند.
یوهانس گوتنبرگ آهنگر، زرگر، چاپگر و ناشر آلمانی بود که چاپ را به اروپا معرفی کرد. اختراع گوتنبرگ انقلابی در چاپ متحرک مکانیکی را آغاز کرد. به طور کلی به عنوان مهمترین رویداد دوره مدرن در نظر گرفته می شود.
ناپلئون بناپارت رهبر نظامی و سیاسی فرانسوی بود که در انقلاب فرانسه به شهرت رسید. بناپارت از سال 1804 تا 1814 امپراتور فرانسه بود. او نزدیک به دو دهه بر امور اروپا تسلط داشت در حالی که فرانسه را در برابر یک سری ائتلاف رهبری می کرد.
نلسون ماندلا، متولد 1918 میلادی اولین رئیس جمهور و رهبر مردم آفریقای جنوبی می باشد، که در حزب دموکراتیک بسیار فعال و موفق بود. ماندلا با مبارزات فراوانی که در جهان انجام می داد، نظام برده داری و تبعیض نژادی را در آفریقا از بین برد. بعدها با پیروی از اصول و اندیشه های او، آفریقا از استعمار کشورهایی همچون انگلستان و فرانسه خارج گردید و استقلال سیاسی و نظامی خود را به دست آورد. ماندلا در سال 1993 موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شده و به عنوان رهبری آزاد اندیش دریچه ای نوین را به روی مردم کشورش گشود.
سر وینستون لئونارد اسپنسر چرچیل، متولد 1874 میلادی، یکی از افسران ارشد ارتش بریتانیا بود که به مقام نخست وزیری نیز نائل گردید. چرچیل از بنیان گذاران حزب لیبرال در بریتانیا می باشد که نقش بسیار زیادی در گسترش مستعمرات انگلستان داشت. وینستون چرچیل در سال 1953 موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات گردید. کارشناسان علوم سیاسی جهان اورا نابغه سیاست نامیده و معتقدند، از بهره هوشی فوق العاده ای برخوردار بوده است.
گایوس جولیاس سزار ژنرال، دولتمرد، کنسول رومی و نویسنده برجسته نثر لاتین بود. سزار نقش مهمی در وقایعی که منجر به سقوط جمهوری روم شد ایفا کرد. سزار، کراسوس و پومپه یک اتحاد سیاسی تشکیل دادند که قرار بود چندین سال بر سیاست روم تسلط یابد.
نیکولا تسلا یک مهندس برق، مخترع، فیزیکدان و مهندس مکانیک صربستانی آمریکایی بود. تسلا بیشتر به دلیل مشارکت در طراحی سیستم تامین برق جریان متناوب مدرن شناخته شده است. او قبل از مهاجرت به آمریکا در زمینه مهندسی تلفن و برق تجربه کسب کرد.
میخائیل سرگی یویچ گورباچف، متولد 1931 بزرگ ترین سیاست مدار کشور شوروی سابق می باشد. وی آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بوده و ریاست هیات شورای عالی شوروی را نیز بر عهده داشت. گورباچف موفق شد با برتری بخشیدن به حزب کمونیست، نظام مارکسیسم لنینیسم را برکشورش حاکم سازد. او با اصلاح برنامه اقتصادی و تدوین هدفمند بودجه، تجارت الکل را در چارچوب قوانین خاص احیا نمود.
ماری کوری نخستین زنی است که برنده جایزه نوبل شد. او اولین زنی است که جایزهٔ علمی نوبل دریافت کرده است و اولین فردی است که دو جایزه نوبل را در دو رشته مختلف کسب کرده است. او ابتدا این جایزه را در رشتهٔ فیزیک در ۱۹۰۳ و سپس در رشته شیمی در ۱۹۱۱ دریافت کرد. موفقیتهای وی شامل نظریه رادیواکتیویته، روشهایی برای جداسازی ایزوتوپ و کشف دو عنصر پولونیم و رادیوم است.
آدولف هیتلر سیاستمدار آلمانی و رهبر حزب نازی بود. هیتلر از سال 1934 تا 1945 پیشوای آلمان نازی بود. هیتلر نه تنها فردی شرور بود، بلکه در مرکز جنگ جهانی دوم در اروپا نیز قرار داشت. او از سال 1933 تا 1945 در حال دستکاری و کنترل مردم آلمان بود.
جورج واشنگتن اولین رئیس جمهور ایالات متحده بود. او همچنین یکی از بنیانگذاران ایالات متحده بود و ریاست کنوانسیون تهیه پیش نویس قانون اساسی ایالات متحده را بر عهده داشت که جایگزین اصول کنفدراسیون شد.
توماس جفرسون متفکر بزرگ اهل ویرجینیا، متولد 1743 می باشد، که او را بنیان گذار آمریکا نیز می نامند. او بعد از استقلال ایالت متحده آمریکا، دو دوره سمت ریاست جمهوری کشور را بر عهده داشت. جفرسون بزرگ ترین چهره سیاسی جهان بوده، که نقش بسیار مهمی در ایجاد آمریکای نوین ایفا نموده است.
مارتین لوترکینگ جونیور، از رهبران بزرگ جهان در جنبش حقوق مدنی آفریقایی های مقیم آمریکا می باشد. او با برپایی تظاهرات های کوچک و بزرگ، فریاد آزادی خواهی و مبارزه با تبعیض نژادی را در دنیا طنین انداز نمود. وی با استفاده از تعالیم دینی مسیحیت و اندیشه های گاندی توانست حقوق پایمال شده، سیاهپوستان آفریقایی را به آنان بشناساند. هر ساله در روز 15 ژانویه مراسم بزرگداشتی برای این دانشمند فقید در سراسر آمریکا و آفریقا برگزار می گردد.
سگنت کلمو یک پاتالوژیست مولکولی گیاهی است که تحقیقات مهم او برای کمک به کشاورزان کوچک دنیا برای کشت محصولات غذایی بیشتر، موثر بوده است. کلمو در سال ۲۰۱۴ میلادی موفق به کسب جایزه ” L’Oréal” یونسکو برای زنان در علم شد و از نگاه مجله “فوربز” آفریقا به عنوان یکی از ۱۰۰ زن تاثیرگذار آفریقایی انتخاب شد و در سال ۲۰۱۵ میلادی به عنوان یکی از اعضای آکادمی جهانی علوم برگزیده شد.
مهنداس کارامچاند گاندی رهبر برجسته جنبش استقلال هند تحت حاکمیت بریتانیا بود. او هند را به سمت استقلال هدایت کرد و الهام بخش جنبش هایی برای حقوق مدنی و آزادی در سراسر جهان شد. گاندی مردم سراسر جهان را برای انجام کارهای عالی ترغیب کرده است.
کوکو شانل یکی از چهره های ماندگار در حوزه مد می باشد. کوکو شانل زنی بود که چهره مد را برای همیشه تغییر داد.با گذشت نزدیک به یک قرن از آغاز فعالیت کوکو شانل، شانل شماره پنج هنوز معروفترین عطر دنیاست.
آبراهام لینکلن شانزدهمین رئیس جمهور ایالات متحده بود. او ایالات متحده و بزرگترین بحران اخلاقی، قانون اساسی و سیاسی آن را رهبری کرد. لینکلن اتحادیه را حفظ کرد و دولت فدرال را تقویت کرد.
کاترین جانسون یک فیزیکدان آمریکایی – آفریقایی است که در اوایل بهکارگیری رایانهها با ناسا همکاری میکرد. وی بهخاطر دقت در محاسبات فضانوردی معروف است و دههها کارهای فنی در ناسا انجام داد. در طول این زمان، مسیرهای پرتابی، زمان پرتابها و مسیرهای اضطراری برگشت بسیاری از پروازها از جمله اولین مأموریتهای ناسا در برنامه مریخ با حضور جان گلن و آلن شپرد و در سال ۱۹۶۹ پرواز به ماه با آپولو ۱۱ طی برنامه شاتلهای فضایی را محاسبه میکرد.
ویلیام شکسپیر، نمایش نامه نویس و شاعر اهل انگلستان، متولد 1564 میلادی می باشد. وی با نوشتن بزرگ ترین نمایشنامه های دنیا، دریچه ای متفاوت از زندگی و اندیشه را در برابر دیدگان همه انسان ها گشود تا به یکی از کسانی که دنیا را تغییر دادند تبدیل شود. شکسپیر را پدر نمایشنامه نویسی می نامند، در ضمن او موفق به بنیان گذاری سبکی خاص در صنعت نویسندگی دنیا به نام کلاسیسم گردید، و آثار ارزشمندی را در ژانرهای کمدی، تاریخی و تراژدی به جا گذاشت. اشعار فاخر شکسپیر نیز در سراسر جهان به زبان های مختلف ترجمه و مورد تدریس قرار می گیرند.
آلبرت انیشتین فیزیکدان آلمانی الاصل بود. آثار او همچنین به دلیل تأثیر آن بر فلسفه علم شناخته شده است. انیشتین جایزه نوبل فیزیک 1921 را به دلیل “خدماتش به فیزیک نظری” دریافت کرد. او را یکی از تاثیرگذارترین افراد جهان می دانند.
یویو تو یک شیمیدان و داروشناس اهل چین است. وی در سال ۲۰۱۵ میلادی موفق به کسب جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شد. یویو تو که هماکنون به عنوان استاد ارشد در آکادمی چین در بخش داروهای سنتی چینی مشغول به کار است، موفق شده روش درمانی جدیدی برای مقابله با مالاریا ارائه دهد.
این دانشمند در اوایل کار خود، سالها عمر خود را در جنگلهای بارانی جنوب چین گذراند تا راجع به عواقب ویرانگر بیماری مالاریا و روشهای باستانی درمان این بیماری در چین، اطلاعات کسب کند.امروزه، ترکیباتی که یویو تو به همراه تیم همکارش اکتشاف کردهاند، توسط سازمان ملل به عنوان اولین خط دفاعی برای مقابله با مالاریا توصیه میشود.
چارلز داروین یک طبیعت شناس و زمین شناس انگلیسی بود. داروین بیشتر به خاطر نظریه تکاملی خود شناخته شده است. او ثابت کرد که همه گونه های زندگی در طول زمان از اجداد مشترک منشاء گرفته اند. در نشریه ای با آلفرد راسل والاس، آنها نظریه علمی او را معرفی کردند که این الگوی انشعاب تکامل ناشی از فرآیندی است که او آن را انتخاب طبیعی می نامد.
توماس آلوا ادیسون (11 فوریه 1847 – 18 اکتبر 1931) مخترع و تاجر آمریکایی بود. او دستگاه های بسیاری را در زمینه هایی مانند تولید برق، ارتباطات جمعی، ضبط صدا و تصاویر متحرک توسعه داد. این اختراعات که شامل گرامافون، دوربین فیلمبرداری و نسخه های اولیه لامپ برق می شود، تأثیر گسترده ای بر دنیای صنعتی مدرن داشته است. او یکی از اولین مخترعانی بود که اصول علم سازمان یافته و کار گروهی را در فرآیند اختراع به کار برد و با بسیاری از محققان و کارمندان همکاری کرد. او اولین آزمایشگاه تحقیقات صنعتی را تأسیس کرد.
افلاطون فیلسوف و ریاضیدان بود. او را شخصیتی اساسی در توسعه فلسفه می دانند. او آکادمی را در آتن تأسیس کرد و افلاطون به همراه استادش سقراط و مشهورترین شاگردش ارسطو پایه و اساس فلسفه و علم غرب را بنا نهادند.