آذر ۱۲, ۱۴۰۳ ۲۰:۰۷
مجله سایت ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه
کپی شد!
0

برترین ساختمان های دنیا که بر اساس حفظ محیط زیست و سلامت مردم ساخته شدند

هر گونه رشد و توسعه یک جامعه تأثیر مستقیمی بر محیط ما دارد. با محدود منابع غیر قابل تجدید موجود، معماران به طور فزاینده ای آگاه شده اند و بر دستیابی به ساختمان های سبز که از نظر زیست محیطی مسئول هستند، متمرکز شده اند. بنابراین، ساختمان سبز با هدف افزایش بهره وری از منابعی است که اثرات مثبت اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی ایجاد می کند.

ساختمان‌ های سبز مصرف انرژی و آب را به حداقل می‌رسانند و بخش مهمی از توسعه پایدار شهری هستند که به دنبال مبارزه با تغییرات آب و هوایی است. از آسمان‌خراش‌های بزرگ گرفته تا موزه‌های جدید، در زیر به بررسی برخی از ساختمان‌های سبز می‌پردازیم که راه را برای برنامه‌ریزی شهری مسئولانه‌تر هموار می‌کنند.

برترین ساختمان های پایدار (ساختمان سبز) بر اساس حفظ محیط زیست

برج ایبردرولا، بیلبائو اسپانیا (Iberdrola Tower, Bilbao, Spain)

برج Iberdrola که توسط معمار سزار پلی طراحی شده است، مقر این گروه را در خود جای داده است و به دلیل ویژگی های آن نشان دهنده صفر مایل انرژی تجدیدپذیر است. ساختار شیشه ای با 165 متر ارتفاع آن یک نماد مالی و تجاری در بیلبائو و معیاری در طراحی پایدار و بهره وری انرژی است. دارای یک حلقه بازیابی انرژی است که ردپای کربن آن را کاهش می دهد.

این ساختمان به عنوان موتوری برای ایجاد ارزش برای کارکنان شرکت، محیط زیست و مشتریانش در نظر گرفته شد. طرح داخلی ستاد تشویق به کار تیمی، انتقال دانش و یادگیری سازمانی در فضایی ایده آل و سازگار با محیط زیست است که به نفع کارایی عملیاتی است.


آکادمی علوم کالیفرنیا، سانفرانسیسکو ایالات متحده آمریکا (California Academy of Sciences, San Francisco, USA)

این موسسه تحقیقاتی و موزه تاریخ طبیعی در سال 2008 با طراحی رنزو پیانو به طور کامل بازسازی شد. ساختمان جدید آب باران را بازیافت می‌کند، از پنل‌های فتوولتائیک استفاده می‌کند، از نور طبیعی حداکثر استفاده را می‌برد و یک بام سبز یک هکتاری دارد که میلیون‌ها گیاه بومی کالیفرنیا را در خود جای داده است.


مرکز تجارت جهانی، منامه بحرین (World Trade Center, Manama, Bahrain)

مرکز تجارت جهانی، منامه بحرین (World Trade Center, Manama, Bahrain)

The twin towers of the World Trade Center in Manama, capital city of Bahrain, use the wind to full advantage. Andia/UIG/Getty Images

این مجموعه از دو برج دوقلوی 240 متری در شهر منامه، پایتخت بحرین واقع شده است و اولین آسمان خراش در جهان است که توربین های بادی را در طراحی خود ادغام کرده است. آنها با هم 15 درصد از مصرف انرژی برج ها را پوشش می دهند. هر دو ساختمان که به شکل بادبان هایی برای هدایت باد هستند، توسط سه پل به هم وصل شده اند و هر یک دارای یک توربین به قطر 29 متر است.


ساختمان پیکسل، ملبورن استرالیا (Pixel Building, Melbourne, Australia)

ساختمان پیکسل، ملبورن استرالیا (Pixel Building, Melbourne, Australia)

The Pixel Building shows how “green” can be a multicolored affair. Roger Wong/Moment Editorial/Flickr Vision/Getty Images

 

اولین ساختمان اداری استرالیا بدون کربن این دفتر که به عنوان نمونه اولیه دفتر آینده ظهور می کند، دارای یک سقف سبز با پنل های خورشیدی برای تولید انرژی خود است و تمام آب مورد نیاز خود را ذخیره می کند. نمای غیر معمول چند رنگ آن امکان استفاده از تهویه و نور طبیعی را برای به حداقل رساندن مصرف انرژی فراهم می کند.


موزه فردا، ریودوژانیرو برزیل (Museum of Tomorrow, Rio de Janeiro, Brazil)

موزه فردا، ریودوژانیرو برزیل (Museum of Tomorrow, Rio de Janeiro, Brazil)

The Museum of Tomorrow’s shapes were inspired by bromeliads of Rio’s Botanical Garden. Luiz Souza/NurPhoto/Getty Images

این موزه علمی که توسط معمار اسپانیایی سانتیاگو کالاتراوا طراحی شده و در کنار Pier Maua ساخته شده است، در سال 2015 افتتاح شد. راه حل های پایداری شامل پانل های خورشیدی متحرک، سیستم هایی برای استفاده مجدد از آب باران و سیستم تهویه مطبوع است که از آب کانالی از خلیج Guanabara استفاده می کند.


چرخش نیم تنه، مالمو سوسیا (Turning Torso, Malmö, Suecia)

چرخش نیم تنه، مالمو سوسیا (Turning Torso, Malmö, Suecia)

پروژه دیگری توسط سانتیاگو کالاتراوا، این پروژه با الهام از نیم تنه انسان در حال حرکت. این آسمان خراش در سمت سوئد تنگه Öresund قرار دارد و 190 متر آن را به بلندترین آسمان خراش در اسکاندیناوی تبدیل کرده است. انرژی آن از انرژی های تجدید پذیر تامین می شود. هر آپارتمان گرمایش و مصرف آب خود را مدیریت می کند و آشپزخانه ها زباله های آلی را برای تولید بیوگاز بازیافت می کنند.


مجموعه پارکرویال، سنگاپور سنگاپور (Parkroyal Collection, Singapur, Singapur)

این هتل مجلل واقع در مرکز سنگاپور، دارای 15000 متر مربع تراس باغ است که به آن باغ آسمانی می گویند تا بازدیدکنندگان خود را به وجد آورد. باغ‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از طریق استفاده از سلول‌های خورشیدی، حسگرهای حرکتی و جمع‌آوری آب باران برای بازیافت بعدی، حداقل انرژی را مصرف می‌کنند.

مجموعه PARKROYAL Pickering از محیط گرمسیری سنگاپور الهام گرفته است. این طرح از شالیزارهای برنج زمینی الهام گرفته شده است و باغ های آسمانی متعددی در امتداد نمای ساختمان تعبیه شده است.

WOHA همچنین شکاف ها، آبشارها و خندق ها را در طراحی گنجانده است. این ویژگی‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از بارندگی فراوان سنگاپور برای آبیاری همه آن گیاهان از طریق سیستم قطره‌ای بهره می‌برند.


برج شانگهای، شانگهای چین (Shanghai Tower, Shanghai, China)

باورش سخت است که دومین ساختمان بلند جهان، یک آسمان خراش 632 متری در منطقه مالی پودونگ، ساخت و ساز پایداری باشد. با این حال، برای جمع آوری آب باران و بازیافت بخشی از فاضلاب آن برای استفاده داخلی طراحی شده است. طراحی نما بارهای باد را به حداقل می رساند که باعث کاهش مواد مورد نیاز برای ساخت آن می شود.


برج Reforma، مکزیکو سیتی، مکزیک (Reforma Tower, Mexico City, Mexico)

این ساختمان که در Paseo de la Reforma در پایتخت مکزیک قرار دارد، با 246 متر ارتفاع، سومین آسمان خراش بلند این کشور است. از انرژی خورشیدی و باد استفاده می کند و آب بازیافت می شود و همچنین برای تولید برق استفاده می شود. سیستم تهویه مطبوع توسط هوش مصنوعی از طریق سنسورهای توزیع شده در سراسر ساختمان کنترل می شود که مصرف انرژی را بهینه می کند.


وان سنترال پارک، سیدنی استرالیا (One Central Park, Sydney, Australi)

به گزارش archdaily.com، پارکی در پایین ساختمان به معنای واقعی کلمه به ساختار ادامه می دهد، زیرا پوشش گیاهی 250 گونه از گیاهان و گل های استرالیایی پارک One Central Park را پوشانده است.

آنها زیبا به نظر می رسند، و روی ساختمان سایه انداختند. کنسول معلق آن، که مجلل ترین پنت هاوس های برج بلندتر را در خود جای داده است، یک شگفتی طراحی است. Skyscraper می‌گوید مصرف انرژی آن در مقایسه با ساختمان‌های معمولی در اندازه خود ۲۵ درصد کمتر است.


مرکز کنوانسیون ونکوور غرب، ونکوور کانادا (Vancouver Convention Centre West, Vancouver, Canada)

اتفاقات بزرگی در پشت بام مرکز کنوانسیون ونکوور غرب رخ داده است، این اولین ساختمان در نوع خود است که نشان پلاتینیوم دوبل LEED (رهبری در طراحی انرژی و محیط‌زیست) را دریافت کرده است.

چهار کندوی زنبور عسل اروپایی برای گرده افشانی گیاهان و علف های سقف نصب شده است که به نوبه خود به کاهش تجمع گرما در تابستان و حفظ آن در زمستان کمک می کند. علاوه بر این، شکل شیب دار سقف نیز به تخلیه آب و توزیع دانه ها کمک می کند.اما همه اقدامات روی پشت بام نیست. برخی از این پروژه بر روی آب بر روی ستون‌هایی ساخته شده است که به حمایت از یک اکوسیستم دریایی که شامل خرچنگ‌های بومی، ماهی قزل آلا و صدف است کمک می‌کند.

بهترین ۱۰ شهر سبز جهان در سال ۲۰۲۳

برج مارکوپولو، هامبورگ آلمان (Marco Polo Tower, Hamburg, Germany)

هر طبقه از آپارتمان چند درجه بالاتر از طبقه زیر، حول یک محور است. این امکان را برای نماهای فرورفته فراهم می کند که ساکنان را از آفتاب مستقیم محافظت می کند و نیاز به تهویه مطبوع الکتریکی را نفی می کند.

به گفته Behnisch سایر ویژگی های سبز شامل یک مبدل حرارتی در پشت بام است که هوای گرم را به یک سیستم خنک کننده تبدیل می کند و تهویه طبیعی که به این معنی است که ساکنان می توانند با آرامش و بدون ایجاد اختلال در صدای بیرون بخوابند.


جنگل عمودی، میلان ایتالیا (Bosco Verticale, Milan, Italy)

معمار استفانو بوئری این آپارتمان های لوکس را در آسمان با فضاهای فراوان برای قرار دادن درختان بزرگ و کامل و انواع گیاهان و درختچه های پوشش زمین طراحی کرده است. به گفته Skyscrapercenter، این اثر یکی از فشرده‌ترین نماهای سبز زنده است که تا کنون دیده شده است. همه این سرسبزی به بهبود کیفیت هوا در Bosco Verticale و به طور کلی شهر کمک می کند.


سالن بین‌المللی استانی ACROS، فوکوکا ژاپن (ACROS Fukuoka Prefectural International Hall, Fukuoka, Japan)

شهر فوکوکا در جنوب ژاپن با ACROS خیلی زود وارد جنبش معماری سبز شد. یک طرف شبیه یک ساختمان تجاری معمولی است، اما طرف دیگر چیزی است که مستقیماً از خیالات باغ های معلق بابل بیرون آمده است. طبق گفته Metaefficient، این مجموعه دارای 15 تراس باغ است که ارتفاع آنها به حدود 197 فوت می رسد.

این پروژه زاده گزینه های محدود و نبوغ بود. ساکنان فوکوکا در مورد از دست دادن آخرین فضای سبز عمومی خود در مرکز شهر عصبانی بودند، بنابراین معمار Emilio Ambasz با بالا بردن فضای سبز عمومی به مصالحه ای دست یافت. تراس ها نه تنها زیبا به نظر می رسند، بلکه دمای ساختمان را تعدیل می کنند و از حشرات و پرندگان حمایت می کنند.


لبه، آمستردام هلند (The Edge, Amsterdam, Netherlands)

Edge، ساختمانی سبک، روشن و تحت کنترل برنامه‌ها با یک آتریوم بزرگ به عنوان هسته‌اش، به همان اندازه سبز است که کاربر پسند است – یک دستورالعمل کلیدی توسط معماران PLP هنگام طراحی ساختمان.

پوسته ساختمان از پنل های خورشیدی ساخته شده است. دما با پمپاژ آب گرمتر و سردتر از سطوح مختلف در یک سفره تنظیم می شود. کارگران حتی می توانند پرده های پنجره خود را با این برنامه تنظیم کنند. Edge امتیاز پایداری رشک برانگیز 98.3٪ را از آژانس رتبه بندی بریتانیا BREEAM دریافت کرد.


برج رابینسون، سنگاپور (Robinson Tower, Singapore)

این برج که رسما با نام ۱۸ رابینسون شناخته می شود، جواهری جدید در تاج معماری سنگاپور است. این طرح مطابق با استانداردهای سختگیرانه تعیین شده توسط خط مشی جایگزینی منظر سنگاپور است، که مستلزم آن است که پروژه های جدید شامل فضاهای سبز عمومی برابر با هر گونه فضای سبز حذف شده برای ساخت ساختمان باشند.

این طرح که با سکوها و مسیرهایی برای درختان و سایر گیاهان بارگیری می شود، میزان نور طبیعی موجود را نیز به حداکثر می رساند که هزینه های نور مصنوعی را کاهش می دهد. عموم مردم می توانند از یک باغ محصور در پشت بام و یک باغ در فضای باز در بالای فضاهای خرده فروشی ساختمان بازدید کنند.

نتیجه یک طراحی بسیار خلاقانه است که با سکوها و مسیرهایی برای درختان و سایر گیاهان بارگذاری شده است. این طراحی همچنین میزان نور طبیعی موجود را به حداکثر می رساند که هزینه های نور مصنوعی را کاهش می دهد.


بولیت سنتر، سیاتل واشنگتن ایالات متحده آمریکا (Bullitt Center, Seattle Washington USA)

این ساختمان فقط شش طبقه است، اما مرکز Bullitt از زمان افتتاح آن در روز زمین 2013، سر و صدای زیادی در محافل پایداری آمریکا ایجاد کرده است. این ساختمان 100٪ انرژی خود را در محل از منابع تجدیدپذیر دریافت می کند (دارای گواهینامه ساختمان زنده). 575 پنل خورشیدی انرژی بیشتری نسبت به مصرف یک سال تولید می کند.


مرکز ایست گیت (Eastgate Centre, Harare Zimbabwe)

موریانه‌ها، الهام‌بخش طراحی یکی از برجسته‌ترین ساختمان‌های سبز آفریقا هستند. به لطف استعدادهای معمار میک پیرس، مرکز Eastgate هیچ سیستم تهویه مطبوع یا گرمایشی به معنای معمولی ندارد.

در عوض، پیرس سنگ‌تراشی سنتی زیمبابوه را با تکنیک‌های طراحی ترکیب کرد که موریانه‌ها از آن برای حفظ دمای تپه‌های خود در دمای ثابت استفاده می‌کنند. در نتیجه راحتی طبیعی در تمام طول سال و هزینه کمتر برای مستاجران رقم خورده است.

Source

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *