دی ۱۸, ۱۴۰۳ ۰۰:۳۹
رپورتاژ آگهی ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

هر آنچه باید درباره تفاوت موزاییک بتنی و پلیمری بدانید

همه ی ما هنگام قدم زدن در پیاده رو های کوچه و خیابان با انواع کفپوش ها مواجه شده ایم. همین کفپوش هاست که ظاهر پیاده رو ها را متفاوت از آسفالت خیابان ها ساخته است. موزاییک ها از انواع شناخته شده و پرکاربرد کفپوش ها می باشند. موزاییک ها از آنجایی که در محیط های مختلف درگیر هستند، یکی از مواد مهم در صنعت ساختمانی محسوب می گردند. در متن زیر به بررسی کامل تفاوت موزاییک های بتنی و پلیمری پرداخته شده است.

موزاییک بتنی چیست؟

جنس اصلی موزاییک های بتنی، بتن می باشد به علاوه مواد جانبی دیگری همچون چسب مخصوص بتن و روان کننده آن. که شامل سطحی صاف و سمباده کشیده  می باشد که حاصل از شستشو با اسید است. این موزاییک ها دارای وزن و مقاومتی  بالاست.

تراکم بالا در آن ها و مشخصه خود بتن، موجب شده تا در برابر تغییرات مختلف از جمله تغییرات جوی و سایش حاصل از عبور عابرین و غیره مقاوم تر از سایر مواد، عمل کند. موزاییک های بتنی به انواع دانه ریز و دانه درشت تقسیم بندی می شوند که در ادامه به کاربردهای آن ها میپردازیم، همچنین یکی از پرطرفدار ترین مدل های موزاییک واش بتن می باشد

کاربرد های موزاییک بتنی

موزاییک های بتنی به دلیل مقاومت بالایی که دارند بسیار پرکاربرد می باشند. این موزاییک ها در انواع مناطق جوی، در زمینه های مختلف، می توانند مورد استفاده قرار گیرند:

  • کاربرد در محل های عبور و مرور عابرین مقابل مناطق مسکونی، تجاری و تفریحی
  • کاربرد در مسیر عبور خودرو ها
  • قابل استفاده در پارکینگ ها، پشت بام و روف گاردن
  • قابل به کارگیری در ساختمان های مسکونی، ویلا ها، باغ و تالار ها، مجتمع های صنعتی، پالایشگاه ها، مراکز تفریحی و گردشگری

مزایا موزاییک بتنی

مزایا موزاییک بتنی

موزاییک های بتنی، در مکان های مختلف کاربردی هستند. باید گفت که مزیت های مختلف این موزاییک هستند که آن را به محصولی پرکاربد مبدل ساخته اند. در ادامه این مزیت ها را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داده ایم:

طول عمر بالا

موزاییک های بتنی به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل موارد مخرب همچون انواع آب و هوا و سایش از خود نشان می دهند، دوام و ماندگاری زیادی دارند.

ضد حریق

جنس بتنی این موزاییک ها باعث آن شده است تا آتش نگیرند و در مقابل آتش سوزی مقاوم باشند. در نتیجه در محیط هایی که احتمال آتش سوزی بالاست، بهتر است از این موزاییک ها در پوشش سطح استفاده گردد.

نگهداشت آسان

این نوع موزاییک ها نیاز به مراقبت خاصی ندارند و به همین علت کاربر پسند می باشند. موزاییک های بتنی را می توان با شوینده های ساده به راحتی شستشو داد و تمیز کرد. تنها به خاطر داشته باشید از اسید با توجه به خورندگی آن نباید برای شستشو استفاده کرد.

دوست دار محیط زیست

امروزه با توجه به درک اهمیت بالای حفظ محیط زیست توسط بشر، جنبه زیست محیطی محصولات، بیش از پیش مورد توجه عموم قرار گرفته است. از آنجایی که مواد به کار رفته در این موزاییک ها تجزیه پذیر هستند، موزاییک های بتنی تهدیدی برای محیط زیست به شمار نمی روند. بعد از اتمام زمان مصرف و دور ریزی، به محیط باز می گردند.

تنوع در رنگ و طرح

امروزه موزاییک های بتنی در انواع طرح های مختلف و انواع رنگ ها ساخته می شوند. تنوع رنگی و اشکال مختلف این موزاییک ها در طراحی و دیزاین محیط، بسیار کمک کننده می باشد.

معایب موزاییک بتنی

موزاییک های بتنی هم مانند هر محصول دیگری علاوه بر مزایا، یکسری معایب دارند که در ادامه به این موارد پرداخته شده است. البته خبر خوش این است که در خصوص رفع تمامی این مشکلات، تدابیری اندیشه شده است.

تغییر رنگ

بتن، ظاهری متخلخل دارد که پس از گذشت زمان این خلل با آلودگی پر می شوند و بعد از گذر زمان طولانی باعث تغییر رنگ می شوند. البته با شستشوی مناسب و یا تهیه انواع صیغلی این مشکل به راحتی رفع می گردد.

لکه گیری

کفپوش های بتنی، لکه ها رو به خود جذب میکنند؛ مخصوصا اگر جنس این لکه از روغن باشد. برای رفع این مشکل می توان از چربی زدا ها یا درزگیر های بتونه ای هر چند سال یکبار استفاده نمود.

موزاییک پلیمری چیست

موزاییک پلیمری چیست

موزاییک پلیمری به عنوان یکی از انواع سنگ هی مصنوعی شناخته می شوند؛ چرا که در ساختارشان از پودر سنگ نیز استفاده می گردد. از ترکیب بتن با مواد پلیمری بدست می آید. با تغییر ساختار مولکولی سیمان و ایجاد شبکه ای از زنجیره ها، مواد پلیمری این ترکیب تامین می گردد. علاوه بر پلیمر و بتن، رزین و پیگمنت های رنگی هم در ساخت این نوع موزاییک دخیل هستند.

 کاربرد موزاییک پلیمری

این موزاییک ها را می توان در محیط های خارجی ساختمان از جمله معابر و حیاط ساختمان ها استفاده نمود. در واقع کاربری تقریبا مشابهی با انواع کفگوش های بتنی دارند ولی با توجه به عدم یخ زدگی، این نوع کفپوش در مناطق آب و هوایی سرد بیشتر به کار می روند.

مزایای موزاییک پلیمری

موزاییک پلیمری، به علت وجود یک شبکه بلوری در ساختار خود، از استحکام خوبی برخوردار می باشد. همچنین استفاده از پیگمنت های مختلف در فرایند تولید، موجب عرضه این موزاییک در رنگ های مختلف به بازار گشته است.

  معایب موزاییک پلیمری

اگر در فرایند تولید از روان کننده به مقدار دقیق استفاده نشود، بر روی سایر مواد، هنگام ترکیب تاثیر منفی گذاشته می شود و موجب آسیب به سطح می گردد. همچنین استفاده از پودر سنگ در مقادیر بیشتر از حد نرمال باعث شکنندگی موزاییک می شود.

درواقع درست است که این مدل کفپوش استحکام زیادی دارد، اما باید توجه داشت که در صورتی که کیفیت و نسبت مواد به کار رفته، مناسب نباشد، عمر کوتاهی خواهند داشت. به همین علت توصیه می شود از موزاییک بتنی استفاده گردد تا موزاییک پلیمری!

در این متن سعی شد تا شما با درک درست هر کدام از این دو موزاییک، بتوانید انتخاب بهتری برای مورد مصرفیتان داشته باشید. برخلاف تصور عام که موزاییک های بتنی صرفا در رنگ خاکستری، تولید می گردند، باید گفت که امروزه در انواع رنگ می توان آن ها را برای زمینه های مختلف چه کاربردی و چه دیزاینی، به کار گرفت. بهتر است برای تهیه موزاییک، تولید کننده ای با کیفیت همچون واش بتن و موزاییک را انتخاب نمایید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *