یکی از تاریخی ترین شهرهای ایران با تعداد زیادی آثار باشکوه و زیبا برای بازدید، اصفهان است. کاخها، پلها، مساجد و بازارهای متعدد دلیلی است که این شهر را در هر سفر گردشگری در سفر به ایران جای میدهد. از آنجایی که در این شهر آثار تاریخی زیادی برای بازدید وجود دارد و با توجه به زمان محدودی که افراد در سفر به ایران دارند، در این مقاله به معرفی 18 مکان برتر اصفهان برای بازدید می پردازیم.
اصفهانی ها علاوه بر میراث بزرگ شهر، ذائقه فوق العاده ای دارند و می توانید تعدادی از بهترین شیرینی ها، شیرینی ها و غذاهای این شهر را پیدا کنید. به عنوان مثال خورش ماست و بریانی از غذاهای محلی این شهر هستند که در شهرهای دیگر به ندرت می توان آن را یافت. پس فراموش نکنید وقتی در اصفهان هستید با این غذاهای خوشمزه پذیرایی کنید.
فضای عمومی عظیم در مرکز اصفهان، میدان نقش جهان، که به میدان امام نیز معروف است، نمونه ای بارز از نگین های معماری ساخته شده در دوران امپراتوری صفوی است. گردشگران در این سایت میراث جهانی یونسکو گرد هم می آیند تا آن را با چشمان خود ببینند و قبل از بزرگنمایی آن بر روی جاذبه هایی که هر طرف میدان را در بر می گیرند، بزرگنمایی کنند: مسجد شیخ لطف الله، کاخ عالی قاپو، مسجد شاه و دروازه قیصریه، که درگاه اصلی برای بازدید از میدان است. بازار اصفهان برای بازدید از هر یک از این جاذبهها وقت بگذارید و تاریخ پشت آنها را ببلعید.
داخل و خارج از میدان نقش جهان عجله نکنید. درعوض، سرعت کار را کم کنید و روی چمنزار بنشینید، جایی که مردم محلی را در حال پیک نیک با دوستان یا خانواده خود خواهید دید. صدای خنده و بازی کودکان و صدای جیر جیر واضح کالسکه های اسبی که گردشگران را به اطراف میدان می برد، خواهید شنید.
دور میدان نقش جهان را از بازار عبور دهید و سپس از دروازه قیصریه در هزارتویی که بازار بزرگ اصفهان است ناپدید شوید. در زیر سقفهای قوسی و گنبدهای آن میتوانید صنایع دستی، فرش، ادویهها، لباسها و موارد دیگر را پیدا کنید. این بازار سرپوشیده که در ابتدا در قرن یازدهم ساخته شد، تا مسجد جامع امتداد دارد.
در بازدید از مسجد جامع، حس قدم زدن در زمان را داشتم و کاملاً به حق بود، زیرا این مسجد از قرن هشتم تا پایان قرن بیستم دستخوش تغییرات تدریجی شد. با توجه به ماهیت ساخت آن، با الحاقات و بازسازی در طول سلسله های مختلف، این مسجد دارای سبک های متنوعی در مناطق مختلف است. نتیجه معجونی منحصربفرد از معماری ایرانی در زیر یک سقف یا بهتر است بگوییم زیر چهار «ایوان» (نمازخانه) است.
در شمال غربی مسجد جامع آرامگاه مجلسی قرار دارد، مقبره ای که به محمدباقر مجلسی، روحانی مشهور و بانفوذ شیعیان دوازده امامی در دوران صفویه تقدیم شده است. شهرت او بیشتر به خاطر گردآوری دایره المعارف احادیث (سوابق شرح زندگی پیامبر اسلام محمد و دوازده امام) است که بالغ بر 110 جلد است. هنگام بازدید من در بعدازظهر جمعه، مقبره مملو از زنان چادری بود که برخی روی زمین نشسته بودند و متون مذهبی را می خواندند و برخی دیگر مقبره را احاطه کرده بودند تا دست خود را روی آن بگذارند.
در فاصله ای دورتر از میدان نقش جهان، کاخ چهل ستون قرار دارد که از دهه 1600 میلادی مورد توجه افراد سلطنتی و بزرگان قرار گرفته است. کاخ چهل ستون که توسط شاه عباس دوم به عنوان مکانی برای تفریح و پذیرایی از میهمانان مهم ساخته شده است با 20 ستون چوبی باریک خود که غرفه ورودی را نگه می دارند قابل تشخیص است. نام آن به معنای “40 ستون” از تعداد ستون هایی الهام گرفته شده است که هنگام انعکاس غرفه بر روی حوض طولانی جلوی آن دیده می شود.
از کاخ چهل ستون به سمت جنوب خیابان چهارباغ عباسی بروید و در نهایت به سی وسه پل خواهید رسید. در حالی که این پل روی زاینده رود کشیده شده است، اما این روزها به دلیل ترکیبی از خشکسالی و برداشت آب، بستر رودخانه خشک می شود. سیوسهپل دو طبقه دارای 33 طاق است که می توانید زیر آنها بنشینید و پاهای خود را آویزان کنید. و هنگامی که رودخانه خشک است، کاوش در سطح پایین تر نیز بی خطر است.
در امتداد همین رودخانه پل خواجو قرار دارد، بنای جذاب دیگری که در زمان شاه عباس دوم ساخته شده است. در مرکز پل، یک آلاچیق وجود دارد که زمانی خود پادشاه برای لذت بردن از مناظر در آن نشسته بود. این پل همانند سیوسپل دو طبقه است. اگر در طول بازدید خود خوش شانس باشید، در میان مردم محلی که زیر پل آواز می خوانند یا شعر می خوانند، فضایی جادویی ایجاد می کنند.
با انتخاب یک رستوران سنتی، یک غذای ساده را به یک تجربه غذاخوری تبدیل کنید. مکان خیره کننده ای که می توانید از آن دیدن کنید تالار ضیافت سنتی است که در حیاطی در میدان نقش جهان واقع شده است. با پنجرههای شیشهای رنگارنگ، کاشیهای رنگارنگ و سقفهای تزئینشده با آینه، مانند شکم، جشنی برای چشمها نیز خواهد بود. یک گزینه کمتر شناخته شده که در یک بخش آرام شهر، در خود یک خانه تاریخی پنهان شده است، کافه هوگر است.
رستوران های زیبای دیگری که می توانید امتحان کنید رستوران شهرزاد و همچنین رستوران های مجتمع ترنج، هتل عباسی و ملک سلطان جارچی باشی است. با این حال، توجه داشته باشید که قیمتها در این مکانهای توریستی نسبتاً بالا است و برای محیط آن بیشتر از غذا پرداخت خواهید کرد.
در حالی که مشغول کشف اصول اولیه غذاهای ایرانی مانند قورمه سبزی و قیمه هستید، فراموش نکنید که به طور فعال به دنبال غذاهایی باشید که منحصر به شهر شما هستند. غذاهای سنتی در اصفهان صدها نفر هستند، اما بیشتر آنها از آنها دست ساز هستند و برای گردشگران به سختی پیدا می شوند. با این حال، انتخاب آسان بریانی است که گوشت بره چرخ شده در نان نرم پیچیده شده است. باید آن را با یک لیوان دوغ همراه کنید زیرا ماست آبکی شور بسیار با آن می آید. به گفته دوستان محلی من بهترین مکان برای خوردن بریانی رستوران حاج محمود بریانی است اما می توانید اعظم بریانی یا گلستان بریانی را هم امتحان کنید.
صحنه کافههای اصفهان در حال جوانه زدن است و از کافههایی با تزئینات زیبا گرفته تا آنهایی که صرفاً چای و کیک واقعاً خوبی سرو میکنند را شامل میشود. مورد علاقه شخصی من، کافه دنج کوچک بهار نارنج، در نزدیکی کلیسای وانک است، که وقتی صحبت از فضای داخلی جذاب می شود، بسیار جذاب است. کافه روزگار را هم بخاطر طراحی سنتیشان دوست دارم. توصیه دیگر کافه رادیو برای کروسانت ها و چیزکیک های خوشمزه آنهاست.
چایخانه آزادگان که در مرکز میدان نقش جهان قرار دارد، انبوهی از لامپ ها، کتری ها، زنگوله ها و قلاب هایی است که به معنای واقعی کلمه بالای سر شما آویزان است. شما معمولاً میتوانید چای خود را همراه با «شکر» که شکر معمولی است، «قند» که حبههای شکر است، «نبات» که آبنباتهای شکری است یا انواع مختلف شیرینی شیرین سکهای شکل میل کنید.
در غرب مرکز شهر، آتشکده اصفهان به نام آتشگاه قرار دارد. این محوطه باستانی بالای تپه زمانی ارگ بوده و گمان میرود که آتشکدههای زرتشتی را در خود جای داده است. هنوز یک ساختمان مدور ایستاده با آجر پخته ساخته شده است که می توانید از آن بنشینید و از مناظر دیدن کنید. گذشته از تاریخ، اینجا مکانی عالی برای تماشای غروب خورشید است. خود صعود، در حالی که نسبتاً شیب دار است، بسیار کوتاه است و در عرض چند دقیقه خود را در قله خواهید دید.
محله ارامنه نشین اصفهان به جلفا معروف است و در آن سوی زاینده رود از جایی که میدان نقش جهان قرار دارد. این منطقه که در سال 1606 به دستور شاه عباس اول سکونت گزید، نگاهی اجمالی به تنوع ایران دارد. قدم زدن در اطراف محله شما را به کلیساهای قدیمی ارمنی، خانه های قدیمی و کافه های عجیب و غریب می رساند.
کلیسای وانک که در مرکز منطقه جلفا قرار دارد با نقاشیهای دیواری و نقاشیهای دیواری که داستانهای کتاب مقدس را به تصویر میکشد، حس شگفتی را القا میکند. اگرچه از بیرون متواضع است، اما از درون کاملاً نفس گیر است. تصاویر و الگوها هر اینچ از کلیسا را می پوشانند و لنز دوربین شما نمی تواند عظمت آن را به تصویر بکشد مگر اینکه یک دوربین 360 درجه داشته باشید.
شب یا روز میتوانید به کوه صفه بروید که در ارتفاع 590 متری از سطح زمین قرار دارد. رسیدن به قله تقریباً دو ساعت طول میکشد و مسیر بیشتر مسیر را آسفالت میکند و برای بخشهای بالاتر امن است. پارک در پایه کوه یک مکان تفریحی محبوب است، بنابراین اگر برای پیاده روی ندارید، می توانید یک پیک نیک یا به سادگی پیاده روی کنید.
در ایران بیابان هایی که مسافران می توانند از آن دیدن کنند کم نیست، اما اگر وقت کمی دارید و به دنبال مکانی مناسب هستید، ورزنه یک گزینه عالی است. از مرکز شهر دو ساعت با ماشین فاصله دارد و دارای یک پارکینگ است که به عنوان یک مکان کمپینگ دو برابر می شود. همچنین میتوانید در یک مهمانخانه در خود ورزنه مانند مهمانخانه سنتی نگار اقامت کنید و برای بازدید از جاذبههای اطراف مانند دریاچه نمک ورزنه و سایر مکانهای تاریخی به توری بپیوندید.
کاخ هشت بهشت که در لغت به معنای هشت کاخ است در دل باغی زیبا به نام باغ بلبل قرار دارد. این کاخ با ساختاری هشت ضلعی ساخته شده است که در هر اتاق کاخ تکرار می شود. این بنا در دهه 1660 به دستور پادشاهی شاه سلیمان صفوی ساخته شد. این کاخ در گذشته دارای تزئینات چشم نوازی با سبک های جدید گچ کاری، ویترای و آینه کاری بود. این کاخ توسط فتحعلی شاه قاجار در قرن نوزدهم بازسازی شد تا به عنوان کاخ مسکونی توسط زله سلطان (پسر فتحعلی شاه) مورد استفاده قرار گیرد.
منارجنبان (منارهای تکان دهنده) که در زمان سلسله ایلخانیان و در زمان پادشاه فقید اولجایتو ساخته شد تا به عنوان مقبره «امو عبدالله» که از عارفان و زاهدان عصر ایلخانی بود استفاده شود. بر اساس مطالعات باستان شناسی، گمان می رود که مناره ها بعدها توسط دانشمندان صفوی به مقبره اضافه شده است. این منارهها ساختاری منحصربهفرد دارند زیرا وقتی یکی از منارهها تکان میخورد، مناره دیگر نیز در همان زمان تکان میخورد.