آذر ۲۲, ۱۴۰۳ ۱۹:۰۰
رپورتاژ آگهی ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

هر آنچه که باید درباره پلی الکترولیت‌ها بدانید

در چند سال اخیر، به واسطه ایجاد بحران آب و نقش کارخانجات در ایجاد پساب، روش‌های پیشرفته‌ای برای تصفیه آب و فاضلاب ایجاد شده است. در این روش‌ها، شاهد استفاده از مواد شیمیایی مختلفی هستید که یکی از اصلی ترین آنها پلی الکترولیت یا فلوکولانت‌ها می باشند. این دسته از مواد شیمیایی، زنجیره‌ای پلیمری از اتم‌های کربن و گروه‌های فعال دارند که موجب تصفیه آب می شوند. به منظور بررسی ویژگی‌ها و مشخصات این ماده شیمیایی با ما همراه باشید تا در این مطلب شما را با هر آنچه که باید درباره پلی الکترولیت‌ها بدانید، آشنا کنیم.

پلی الکترولیت چیست؟

عملکرد این ماده به نحوی است که در زمان واکنش با ذرات معلق آب باعث می‌شود تا ذرات محلول در آب یا پساب در کنار قرارگیرند و جذب شوند. با انجام این کار، مواد وزن بیشتری نسبت به سایر ذرات پیدا می‌کنند و ته نشین می‌شوند. سپس، می‌توان این مواد ته نشین شده را از کف ظروف و مخازن جمع آوری کرد.

انواع پلی الکترولیت

پلی الکترولیت‌ها را می‌توان بر اساس نوع باری که می‌توانند حمل کنند، به سه گروه مختلف طبقه بندی کرد. در همین راستا، اگر بخواهیم شما را با انواع پلی الکترولیت ها آشنا کنیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. پلی الکترولیت آنیونی

پلی الکترولیت‌های آنیونی پودرهای سفید رنگی می باشند که قابلیت یونیزاسیون با بار منفی را دارند. این دسته از مواد، به شکل پلیمرهای خطی بوه و در آب محلول هستند. نکته قابل توجه در این است که پلی الکترولیت‌های آنیونی در حلال‌هایی نظیر بنزین و استون قابلیت حل شوندگی ندارند.

2. پلی الکترولیت کاتیونی

پلی الکترولیت‌های کاتیونی برخلاف مدل آنیونی قابلیت یونیزاسیون با بارهای مثبت را دارند و برآیند کل بار این دسته از پلی الکترولیت‌ها مثبت است.

3. پلی الکترولیت غیر یونی یا خنثی

دسته سوم پلی الکترولیت‌ها که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، محصولات غیر یونی یا خنثی هستند. این دسته از پلیمرها بدون بار بوده و به همین دلیل به آن‌ها خنثی یا غیر یونی می‌گویند.

تفاوت پلی الکترولیت کاتیونی و آنیونی

یکی از سوالات مهمی که افراد همواره مطرح می‌کنند این است که چه تفاوتی بین پلی الکترولیت کاتیونی و آنیونی وجود دارد. در پاسخ به این سوال باید گفت، همانطوری که بیان کردیم تفاوت این دو پلی الکترولیت در باری است که می‌توانند حمل کنند. پلی الکترولیت‌ آنیونی بارهای منفی را حمل می‌کند، این در حالی است که پلی الکترولیت‌های کاتیونی وظیفه حمل بار مثبت را برعهده دارد.

مزایا پلی الکترولیت

اگر بخواهیم در مورد مزایا استفاده از پلی الکترولیت اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم باید گفت که این دسته از مواد شیمیایی به نحوی هستند که پس از اضافه شدن به آب، میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد. همچنین، این ماده به نحوی است که استفاده از آن باعث می‌شود، سرعت ته نشین شدن مواد افزایش پیدا کند و حجم لجن تشکیل شده را کاهش پیدا کند. همچنین، در صورت استفاده از پلی الکترولیت می‌توان آب تخلیه شده را تصفیه و دوباره از آن استفاده کرد. لخته‌هایی که در اثر استفاده از پلی الکترولیت ایجاد می‌شود، بسیار درشت هستند.

کاربردهای پلی الکترولیت

کاربردهای پلی الکترولیت

پلی الکترولیت کاربردهای مختلفی دارد و می‌توان در بخش‌های مختلفی از آن استفاده کرد. در ادامه به برخی از کاربردهای مهم این ماده اشاره می کنیم:

1. تصفیه آب و فاضلاب

مهم ترین کاربردی که پلی الکترولیت دارد، برگرداندن و تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده توسط کارخانجات است. در واقع آبی که تمیز و سالم است ولی در روند تولید محصولات کارخانه شاهد به پساب تبدیل شده است، با استفاده از پلی الکترولیت می‌توان دوباره تصفیه شود و مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با کمک پلی الکترولیت می‌توانید اقدام به از بین بردن رنگ، طعم و بوی نامطبوع آب کرد و انجام این کار باعث می‌شود تا آب شفاف تری داشته باشید.

2. کاربرد پلی الکترولیت در صنعت کشاورزی

این ماده برای دفع آفات و سموم کاربرد داشته و باعث جلوگیری از فرسایش خاک می گردد. با استفاده از این ماده می‌توانید کمک کنید تا آب بیشتری از سوی گیاهان جذب شود و از این طریق گیاهانی بزرگتر و قوی تر با ریشه‌های گسترده تر داشته باشید.

3. صنعت پزشکی

از آنجایی که این ماده شیمیایی به صورت محلول در آب می باشد، در صنعت پزشکی کاربردهای گسترده ای دارد. پلی الکترولیت باعث می‌شود تا ترکیبات مضری که در بدن ما وجود دارد، خنثی شود.

4. پلی الکترولیت‌ها در صنایع کاغذ سازی

از دیگر کاربردهای پلی الکترولیت می‌توان به نقش آن در صنعت کاغذ سازی اشاره کرد. استفاده از این ماده در صنعت چاپ باعث می‌شود تا فرآیند لخته سازی و ساخت پلیمر به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.

نکات ایمنی استفاده از پلی الکترولیت ها

مانند هر ترکیب شیمیایی، پلی الکترولیت‌ها در کنار خواص و کاربردهایی که دارند، دارای خطرات و مضراتی نیز هستند. به همین دلیل، نیاز است تا حتما پیش از استفاده از پلی الکترولیت‌ها در مورد نکات ایمنی که باید به آن توجه داشته باشید، تحقیق کنید. در راستای بررسی این مسئله، باید گفت که در صورت تنفس این ماده، امکان تحریک دستگاه تنفسی وجود دارد و در صورت استشمام نیاز است تا یک ربع در هوای آزاد نفس بکشید.

همچنین، این ماده شیمیایی به نحوی است که در صورت برخورد با چشم، باعث قرمزی چشم و سوزش آن می‌شود. در چنین شرایطی برای رفع این مشکل، چشم خود را 15 دقیقه با آب سرد به صورت کامل بشویید. علاوه بر این، بلع پلی الکترولیک باعث تحریک دستگاه گوارش می‌شود و علائمی نظیر تهوع، درد شکم و اسهال از مهم ترین نشانه‌های بلع این ماده است.

در نهایت نیز باید به این نکته اشاره کرد که تماس پلی الکترولیک با پوست باعث ایجاد علائمی چون سوزش، خارش، قرمزی و تحریک پوست خواهد شد. در چنین شرایطی پوست خود را در ابتدا با آب و سپس با آب و صابون بشویید.

قیمت پلی الکترولیت

قیمت پلی الکترولیت

اگر قصد خرید پلی الکترولیت دارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که قیمت این دسته از مواد شیمیایی متناسب با نرخ روز مشخص شده و پارامترهای مختلفی همچون کیفیت پلی الکترولیت و درصد خلوص بر قیمت این محصول تاثیر گذار است.

خرید پلی الکترولیت

همانطور که اشاره کردیم، این ماده شیمایی در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود و باید بسته به کار خود، پلی الکترولیت مناسب تهیه کنید. از این رو، برای خرید پلی الکترولیت شما باید اطلاعات بالایی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید ماده ای با درصد خلوص مناسب تهیه کنید.

علاوه بر پلی الکترولیت مواد شیمیایی دیگری هم هستند که در صنایع گفته شده، کاربرد دارند. از این رو، ما به شما پیشنهاد می کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خرید و قیمت پلی الکترولیت مواد دیگر لینک زیر را کلیک کنید.

https://www.kepsico.com/product/%D9%BE%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA/

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *