سرطان خون نوعی سرطان است که بر تولید و عملکرد سلول های خونی در بدن تأثیر می گذارد. همچنین به عنوان سرطان خونی شناخته می شود. سرطان های خون می توانند علائم مختلفی از جمله خستگی، تعریق شبانه، کاهش وزن و عفونت های مکرر ایجاد کنند. گزینه های درمانی بسته به نوع سرطان خون متفاوت است و می تواند شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی، پیوند سلول های بنیادی و ایمونوتراپی باشد.
سرطان خون می تواند افراد را در هر سن، جنس و نژادی تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، برخی عوامل خطر ممکن است فرد را بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خون قرار دهد. اینها شامل داشتن سابقه خانوادگی بیماری، جهش های ژنتیکی خاص، عفونت های ویروسی خاص، برخی داروها، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص و سیستم ایمنی ضعیف است.
علت دقیق سرطان خون مشخص نیست، اما برخی عوامل ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. اینها شامل داشتن سابقه خانوادگی بیماری، جهش های ژنتیکی خاص، عفونت های ویروسی خاص، برخی داروها، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص و سیستم ایمنی ضعیف است.
1. داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری: افرادی که یکی از اعضای خانواده آنها مبتلا به سرطان خون است، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
2. جهش های ژنتیکی خاص: برخی جهش های ژنتیکی می توانند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهند.
3. برخی عفونت های ویروسی: برخی از عفونت های ویروسی مانند HIV می توانند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهند.
4. برخی داروها: برخی از داروها مانند داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی می توانند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهند.
5. قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی: قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی مانند بنزن می تواند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهد.
6. ضعف سیستم ایمنی: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افراد مبتلا به HIV یا کسانی که پیوند عضو داشته اند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خون هستند.
7. قرار گرفتن در معرض اشعه: قرار گرفتن در معرض پرتوها، مانند پرتودرمانی برای نوع دیگری از سرطان، می تواند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهد.
8. التهاب مزمن: التهاب مزمن، مانند التهاب ناشی از عفونت مداوم، می تواند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهد.
9. سن بالای 60 سال: سرطان های خون در افراد بالای 60 سال شایع تر است.
10. جنسیت: مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به میلوما هستند.
11. نژاد: آمریکایی های آفریقایی تبار نسبت به سایر نژادها بیشتر در معرض ابتلا به انواع خاصی از سرطان خون هستند.
هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از سرطان خون وجود ندارد، اما چند قدم وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به آن انجام دهید:
علائم سرطان خون (لوسمی) می تواند شامل موارد زیر باشد:
درمان سرطان خون به نوع و مرحله بیماری بستگی دارد. این می تواند شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی، پیوند سلول های بنیادی و ایمونوتراپی باشد.
شانس بهبود و بهبودی از سرطان خون به نوع سرطان، مرحله تشخیص و سایر عوامل بستگی دارد. با این حال، چشم انداز بسیاری از انواع سرطان خون به دلیل پیشرفت در درمان و درمان در حال بهبود است.
تعدادی از اسناد پزشکی جدید وجود دارد که برای بهبود درمان و چشم انداز سرطان خون استفاده می شود. این شامل:
بهترین درمان سرطان خون به نوع و مرحله بیماری بستگی دارد. این می تواند شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی، پیوند سلول های بنیادی و ایمونوتراپی باشد. از داروهای دیگر مانند بیس فسفونات ها و فاکتورهای رشد نیز می توان برای درمان این بیماری استفاده کرد.
برخی از داروهایی که معمولاً برای درمان سرطان خون استفاده میشوند، به شرح زیر است:
تعدادی از کشورها با بهترین تجهیزات پزشکی برای درمان سرطان خون وجود دارند. ایالات متحده، آلمان، ژاپن، فرانسه و بریتانیا از جمله این کشورها هستند. این کشورها دارای پیشرفته ترین تکنولوژی پزشکی و بهترین متخصصان پزشکی آموزش دیده برای تشخیص و درمان سرطان خون هستند.
تعدادی از پزشکان بسیار ماهر و با تجربه در سراسر جهان وجود دارند که در درمان سرطان خون تخصص دارند. این شامل:
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال 2020 حدود 4.9 میلیون مورد جدید سرطان خون و 2.9 میلیون مورد مرگ ناشی از سرطان خون در سراسر جهان گزارش شده است. این تعداد از سال 2003 که حدود 3.4 میلیون مورد جدید و 2.2 میلیون مرگ ناشی از سرطان خون تخمین زده شد به طور پیوسته افزایش یافته است.
تخمین زده می شود که در سال 2023 حدود 5.3 میلیون مورد جدید سرطان خون و 3.2 میلیون مرگ ناشی از سرطان خون در سراسر جهان وجود داشته باشد.
در ادامه می توانید منابع معتبر درباره سرطان خون رو بررسی کنید