همانطور که تقاضا برای ارزهای دیجیتال در حال افزایش است، کاملاً واضح است که مردم به طور فزایندهای در مورد روندهای کریپتو کنجکاو هستند
با در نظر گرفتن همین موضوع با ایرانی متا همراه شوید تا نگاهی داشته باشیم به ۱۰ روند مهمی که در سال ۲۰۲۳ میتوانند بازار کریپتو را حسابی تحت تأثیر خود قرار دهند.
به نظر میرسد مثل چند سال قبل امسال نیز صنعت کریپتو روی مقررات دقیق در مورد ارزهای دیجیتال کار کند. این موضوع قبلاً آغاز شده است و قانونگذاران در واشنگتندیسی – پایتخت آمریکا – و در سراسر جهان در حال ایجاد قوانین و تنظیم دستورالعملهایی برای ایمنتر کردن ارزهای دیجیتال برای سرمایهگذاران هستند. تنها در یک نمونه صرافی بایننس در حال جدال برای چگونگی فعالیت قانونی در آمریکا، اروپا و برخی کشورهای آمریکایی است.
در هفتههای اخیر تحولات نظارتی قابل توجهی در این حوزه رخ داده است، بهطوریکه پارلمان اروپا مقررات بازار داراییهای رمزنگاری (MiCA) را در ۲۰ آوریل تصویب کرد، اوکراین نیز اعلام کرد که مجموعه قوانین مشابهی را تصویب میکند و کره جنوبی با مقررات پیشنهادی خود در این زمینه پیشرفت کرده است. آمریکا هم همزمان گامهایی برای حفاظت از حقوق استخراجکنندگان بیتکوین برداشته است.
به نظر میرسد که فشار بیتکوین عادی نشده است و احتمالاً همین روند ادامه خواهد داشت. ما دیدیم که این دارایی دیجیتال حتی پس از رسیدن به قیمت بالای ۷۰۰۰۰ دلار در سال ۲۰۲۱ تحت فشار باقی میماند. سال جدید با رسیدن بیتکوین به ۲۹۰۰۰ دلار آغاز شد. با این دستاوردهای عظیم، سرمایهگذاران انتظار دارند در سال ۲۰۲۳ روند نزولی در ارزهای دیجیتال باسابقه رخ دهد، اما آیا چنین خواهد شد؟ پاسخ به این سؤال دشوار است. روندهای جهانی اقتصاد، ظهور هوش مصنوعی و بحرانهای سیاسی جاری در جهان هر لحظه میتواند فضا را متشنج کند.
وب ۳.۰ بزرگ و بزرگتر میشود
وب 3.0 اخیراً موجهای زیادی ایجاد کرده است و زمان آن فرا رسیده است که در سال 2023 در انتظار موج سوم اینترنت باشیم. وب 3.0 برای کسانی که میخواهند بدون وابستگی به شرکتهای بزرگ بودجه وبسایتهای خود را تأمین کنند، راهحل پایدار دارد. وب 3 (Web 3.0) نسل سوم اینترنت است که دو ویژگی مهم دارد؛ عدم تمرکز و استفاده از تکنولوژیهای روز. بلواسکای مصداقی از تکنولوژی وب 3 در فضای شبکههای اجتماعی است.
صنعت کریپتوکارنسی در حال گذر از یک پیچ مهم برای رسیدن به مرحلهای جدید است. به باور بسیاری از کارشناسان برای یک سال یا چند سال آینده ما شاهد روند روبهرشد صنعت کریپتو خواهیم بود، روندی که افزایش تهاجمهای مختلف به این صنعت و درگیریهای داخلی غولهای آن همراه خواهد بود.
NFT به دارایی دیجیتالی میگویند که همانند آثار هنری قابل جمعکردن باشد. این دارایی دیجیتال، ارزش خود را به صورت نوعی از رمزارز حفظ میکند. در حقیقت، همانطور که یک فرش دستبافت یا تابلوی نقاشی، ارزش خود را در طول زمان حفظ میکند و نوعی سرمایهگذاری به شمار میآید، در رابطه با NFT نیز همین امر صدق میکند.
بیشتر بخوانید: 10 راه کاربردی برای کشف پروژههایNFT
توکنهای غیرمثلی به هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا کمک میکند تا هر چه بهتر به کسب درآمد در فضای دیجیتال مشغول شوند، در نتیجه، آنها آزادی بیشتری در تأمین مالی خود پیدا میکنند. علاوه بر این NFTها امن هستند. پس اصلاً عجیب نیست که آتش زیر خاکستر NFT ها دوباره شعلهور شود و تب جدیدی در فضای کریپتو همهگیر شود. به تازگی ویژگی جدیدی مثل خرید بلیت کنسرت نیز به کاربردهای NFTها اضافه شده است.
اولین ETF بیتکوین در سال 2021 در بورس اوراق بهادار نیویورک آغاز به کار کرد که یک پیشرفت قابل توجه بود. این مدل روشی جدید و متعارف برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال است. حالا دو سال پس از آن رخداد بسیاری منتظر تأیید ETFهای بیشتری هستند، اتفاقی که اگر رخ دهد میتواند باعث بهار ارزهای دیجیتال شود.
امروزه فضای کریپتو شاهد این است که برخی از برندهای غولپیکر مانند دیزنی، مایکروسافت، گوگل و اپل ورود خود را به فضای متاورس و کریپتوکارنسی اعلام کردهاند. همچنین شاهد افزایش موارد استفاده فعال از داراییهای کریپتو از جمله NFT و ادغامهای متاورسی بودیم، پس اصلاً بعید نیست که شاهد نوعی رمزنگاری توسعهیافته توسط سازمانها و شرکتها باشیم، به خصوص با ظهور هوش مصنوعی و احتمال ترکیبش با دنیای کریپتو.
قراردادهای هوشمند لایه 2 (L2) مانند گذشته محبوبیت و کشش خود را حفظ خواهند کرد. لایه ۲ بلاک چین مجموعهای از راه کارهای ایجاد شده در خارج از شبکه بلاکچین اصلی به منظور افزایش مقیاسپذیری و کارآیی یک شبکه است. ویژگی یکسان راهحلهای لایه ۲ این است که این راه حلها، بیشتر کارها را از زنجیره خارج میکند و برای اطمینان از امنیت، از شبکه بدون مجوز استفاده میکند. این راهکارها در پی رفع چالشهایی هستند که در حال حاضر شبکههای فعلی با آنها مواجه است؛ یعنی سرعت، مقیاسپذیری و مصرف بالای انرژی.
به کارگیری راهکارهای لایه دو باعث میشود حجم زیادی از بار شبکه اصلی یا همان لایه اول به لایه دوم منتقل شود. با این کار لایه اول کماکان امنیت شبکه را تامین میکند و لایه دوم سرعت و مقیاسپذیری شبکه را بهبود میدهد. تمرکز ما در این مقاله بر روی معرفی راهکارهای لایه ۲ در دو شبکه شناختهشدهتر ِ بلاکچین یعنی بیتکوین و اتریوم است.
از روز اول ارزهای دیجیتال به دلیل تأثیر منفی بر محیطزیست مورد انتقاد بسیاری قرار گرفتند. بهعنوانمثال، استخراج بیتکوین تنها در ایالات متحده حدود ۴۰ میلیارد پوند تولید کربن دارد. آنچه در اینجا مهم است این است که شبکههای بلاکچین در حال ظهور پیوسته شروع به ترکیب مکانیسمهای اجماع با فرایندهای محیطزیست دوستانه کنند.
اتریوم یک شبکهی غیرمتمرکز و عمومی بر پایهی بلاکچین میباشد که بستری برای اجرای برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند را برای کاربرانش فراهم کرده است. این شبکه و پول دیجیتال آن که “اتر” نام دارد، اینروزها به خوبی جایگاه خود را در بازار ارزهای دیجیتالی تثبیت کردهاند. به همین خاطر توسعه دهندگان این فناوری به منظور رفع مشکلات کنونی و ارائهی خدمات بهتر به کاربران تصمیم به معرفی اتریوم ۲ گرفتهاند.
اتریوم ۲ (Eth2) جدیدترین به روزرسانی بلاکچین اتریوم است که با نام سرنیتی (Serenity) نیز شناخته میشود. در این نسخه راهکارهای متعددی برای بهبود مقیاسپذیری، افزایش سرعت شبکه و همچنین کاهش هزینهها پیادهسازی شده است. در این مقاله به بررسی نسخه جدید اتریوم خواهیم پرداخت.