دی ۱۸, ۱۴۰۳ ۰۱:۱۷
رپورتاژ آگهی ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

چه کسانی باید تست خواب بدهند؟

کیفیت خواب برای سلامت و روحیه عمومی بسیار مهم است. خواب برای ترمیم بدن و بازسازی سلول‌ها اهمیت زیادی دارد. بنابراین عدم کیفیت خواب می‌تواند اثرات منفی بر روی سلامت و روحیه عمومی داشته باشد. خوابی که کیفیت خوبی نداشته باشد می تواند اثرات منفی مختلفی همچون خستگی، خشکی دهان، بی‌حالی و سردرد، افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت و چاقی، کاهش قدرت تمرکز و حافظه، افزایش تنش و اضطراب و کاهش سیستم ایمنی بدن را به دنبال داشته باشد. در این مقاله شما را با مفهومی به نام تست خواب آشنا کرده و راه های افزایش کیفیت خواب را بیان می کنیم.

تست خواب چیست؟

تست خواب (یا پلی‌سومنوگرافی خواب) یک تست عملکردی است که برای اندازه‌گیری شیوع اختلالات خواب مانند بی خوابی، آپنه خواب و بیش‌فعالی در خواب انجام می‌شود. در این تست، سیستم‌های فیزیولوژیکی مانند فشار خون، نرخ تنفس و ضربان قلب در طول خواب ضبط می‌شوند.

این نوع تست معمولاً در مراکز خواب‌درمانی و تخصصی انجام می‌شود و برای تشخیص و درمان اختلالات خواب مانند درمان آپنه خواب، بی خوابی و سایر اختلالات مرتبط با خواب کاربرد دارد.

در طول پلی سومنوگرافی خواب، الکترودهایی روی سر و بدن شما قرار می‌گیرند تا فعالیت‌های فیزیولوژیکی شما در طول خواب ثبت شود. این اطلاعات سپس توسط متخصص تحلیل می‌شوند تا مشکلات خواب شما تشخیص داده شوند.

انواع تست خواب

این تست به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود:

·      تست کامل خواب

تست کامل خواب شامل مانیتورینگ و ضبط فعالیت‌های مغزی، قلبی، تنفسی و حرکات عضلانی در طول خواب است. برای این تست، بیمار در بخش خوابگاهی بستری می‌شود و برای شناسایی اختلالات خوابی مانند بی‌خوابی، هیپرنوز، سندرم پای پرنده، سندرم خواب‌آلودگی، اختلال در تنفس خواب و … کاربرد دارد.

·      تست خانگی خواب

تست خانگی خواب معمولاً برای افرادی که شک دارند به اختلال خواب دچار هستند و می‌خواهند سرعت تشخیص و درمان این اختلالات را افزایش دهند، یا کسانی که ترجیح می دهند شب را در خانه ی خود استراحت کنند، استفاده می‌شود. در این تست، بیمار مجهز به دستگاهی شبیه به مانیتور ضربان قلب، یک سنسور تنفس و سنسوری برای اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون در منزل خود خوابیده و ضبط فعالیت‌های خود در طول شب را به دست می‌آورد. البته لازم است بدانید که  قیمت تست خواب در منزل نسبت به تست در کلینیک ارزان تر می باشد اما به همان نسبت نیز از دقت کمتری برخوردار است.

چه کسانی باید تست خواب بدهند؟

این تست برای افرادی که به شکل‌های مختلفی به اختلالات خواب دچارند توصیه می‌شود. بعضی از علائم و نشانه‌هایی که ممکن است نشان دهنده نیاز به تست برای خواب باشند عبارتند از:

  • خستگی و بی‌اشتهایی در طول روز
  • بی‌خوابی و سختی در خوابیدن
  • خلط و خشکی دهان و گلو
  • سر درد شبانه
  • بیدار شدن با خفگی، خارش، سوزش یا درد
  • خواب آلودگی در طول روز
  • سردرد صبحگاهی
  • نفس‌های وحشتناک یا تنگی نفس در طول شب
  • خستگی و خواب آلودگی بعد از بیدار شدن
  • احساس خوابیدن در طول رانندگی، کار با ماشین و یا فعالیت‌های روزمره دیگر
  • خواب در طول کلاس‌های درسی، جلسات کاری، یا دیدارهای اجتماعی

اگر شما به علائم بالا دچارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نیاز به تست ، به شما راهنمایی خواهد کرد.

برای تست در خواب کجا باید مراجعه کنیم؟

برای انجام پلی سومنوگرافی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما ممکن است تست را در کلینیک خواب برای شما تجویز کند. این کلینیک‌ها با استفاده از مانیتورینگ خواب، وضعیت شما را در طول شب ثبت می‌کنند. این اطلاعات سپس به پزشک شما تحویل داده می‌شود که می‌تواند از آن برای تشخیص مشکلات خواب شما و تعیین درمان مناسب استفاده کند.

بعضی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز تست برای خواب را ارائه می‌دهند. برای یافتن کلینیک‌های خواب و مراکز تست خواب در منطقه خود، می‌توانید به پزشک خود یا به مراکز بهداشتی و درمانی محلی مراجعه نمایید.

حال که درباره پلی سومنوگرافی اطلاعات کافی به دست آوردید بهتر است که به معرفی برخی از نکات مهم برای بهبود کیفیت خواب نیز بپردازیم و شما را با راه های درمان اختلال آپنه نیز آشنا کنیم.

اقدامات لازم برای بهبود کیفیت خواب

رعایت ساعت خواب: سعی کنید هر شب در یک ساعت مشخص بخوابید و آن را رعایت کنید.

فضای خواب مناسب: برای کسب خواب با کیفیت، باید فضای خوابتان را تاریک و خنک نگه دارید و صداهای محیط را کاهش دهید.

فعالیت و ورزش: فعالیت‌های ورزشی معمولاً به کسب خواب با کیفیت کمک می‌کنند.

رعایت تغذیه سالم: سعی کنید از مواد غذایی سالم و مرغوب استفاده کنید و در ساعت‌های نزدیک به خواب از مصرف قهوه، چای و الکل خودداری کنید.

همچنین، در صورتی که مشکلات خواب شما به دلیل بیماری‌های جسمی و روانی باشد، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.

آیا آپنه خواب درمان دارد؟

در ابتدای مقاله به بیماری آپنه یا وقفه تنفسی اشاره شد. اگر بعد از انجام تست پلی سومنوگرافی، پزشک تشخیص داد به این بیماری مبتلا هستید، جای نگرانی نیست. چرا که امروزه راه های مختلفی برای درمان اختلالات خواب به وجود آمده اند که یکی از آن ها استفاده از دستگاه های تنفسی رسمد است. دستگاه های مختلفی همچون بای پپ، سی پپ و ونتیلاتور در بازار وجود دارد که پزشک متناسب با بیماری شما، استفاده از آن ها را تجویز می کند.

اگر طبق نظر پزشک لازم شد که یکی از دستگاه های تنفسی را خریداری کنید؛ دقت داشته باشید که برند و فروشگاه معتبری را برای خرید انتخاب نمایید. به عنوان مثال فروشگاه رسمد ایران، یک گزینه ی قابل اعتماد برای بیماران می باشد. شما می توانید با مراجعه به سایت resmediran از محصولات باکیفیت بای پپ، سی پپ و ونتیلاتور خانگی دیدن کرده و برای کسب اطلاعات جامع پیرامون انجام تست خواب، تست خواب در منزل، درمان آپنه خواب و خرید دستگاه ها، به صورت رایگان با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید و مشاوره دریافت کنید.

لازم است بدانید که رسمد ایران برای راحتی حال بیماران امکان خرید آنلاین و حضوری سی پپ و بای پپ در تهران و سایر شهرهای ایران را ممکن ساخته است و در سراسر ایران، نمایندگی های معتبر دارد.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *