حجت الاسلام محمدحسین طاهری آکردی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره لایحه عفاف و حجاب که از سوی قوه قضاییه نوشته شده و برای تصویب به مجلس ارسال شده است گفت: شاید بزرگترین ضعف لایحه عفاف و حجاب این است که به صورت میدانی تهیه نشده است. یعنی گروهی کارشناس در گوشهای نشسته و بر اساس مصادیق جرم، از نگاه جرمشناسی به موضوع نگاه کرده و مصادیق بیحجابی، بدحجابی و کشف حجاب را فقط با جرم تشخیص دادهاند در حالی که اگر برداشتهای اجتماعی و فقهی را درنظر میگرفتند، بسیار موثر بود.
وی با طرح این سوال که چه مقدار از مسائل شرعی در این لایحه لحاظ شده است، افزود: مسالهی مهم این است که تمام مومنان در این زمینه دغدغهمند شدهاند. ما در مقام تصمیمساز برای نظام نیستیم که بگوییم باید این کار را کرد ولی میتوانیم به عنوان یک مطالبهگر بخواهیم در این لایحه با همان نگاهی که مطرح شد، یک بازنگری صورت گیرد.
طاهری ادامه داد: مگر میتوان در نظام جمهوری اسلامی تصمیمی گرفت که وصیتنامه شهدا در آن دیده نشود؟ آن ها خون خود را برای این نظام دادهاند و خواست عموم مردم و مومنان و حتی خواست کسانی که موافق نظام نیستند را باید شنید. در حکومت امیرمومنان (ع) و آن زمانی که اهل کتاب در آن دوره زندگی می کردند، قواعدی وجود داشت و آنها آزاد بودند. امروز کسی که انقلاب را قبول ندارد، نمیتواند بگوید که حجاب را رعایت نمیکند؛ همانطور که اگر کسی انقلاب را قبول ندارد، نمی تواند بگوید کمربند ایمنی را نمیبندد و مالیات هم نمیدهد.
وی افزود: ما معتقدیم کسانی که در قوه قضاییه لایحه عفاف و حجاب را نوشتهاند، شاید توجهی به مسائل نداشتهاند و میتوان ضمن طرح مسائل این لایحه با مجلس شورای اسلامی و علمای دینی، تعاملی صورت گیرد و آنها نیز لایحه را ببینند. اگر ما این نظام را به عنوان یک نظام اسلامی با این قانون اساسی و اصول موضوعه آن قبول داریم، باید به این نکته توجه کنیم که آیا این لایحه با این اصول موضوعه سازگاری دارد یا نه.