دی ۲۹, ۱۴۰۳ ۱۵:۴۵
گردشگری ۰۹ تیر ۱۴۰۲ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
کپی شد!
0

جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری شیراز

شیراز شهری با تاریخی بسیار قدیمی در جنوب ایران است که در استان فارس قرار دارد. شهر شیراز برای زیبایی‌های طبیعی، فرهنگ بومی، تاریخ و شاعران مشهور خود مشهور است.

تاریخ شیراز به دوران باستان باز می‌گردد و در دوره‌های مختلف تحت حکومت‌های مختلفی قرار داشته است. شیراز در زمان صفویه به عنوان پایتخت ایران شناخته می‌شد و در این دوران، بسیاری از بناهای مشهور شهر ساخته شدند، از جمله باغ ارم، مسجد نصیرالملک، مدرسه خان، مسجد وکیل، حمام وکیل، باغ نرگس، حافظیه و سعدیه.

شیراز همچنین به دلیل باغ‌ها، پارک‌ها و آثار باستانی خود جزو مقاصد گردشگری محبوب ایرانیان و غیر ایرانیان است. در باغ‌هایی مانند باغ ارم، باغ عفیف‌آباد و باغ دلگشا می‌توانید از طبیعت بکر شیراز لذت ببرید. همچنین برج آزادی، مسجد وکیل، مدرسه خان، حافظیه، سعدیه، مجموعه باغ‌های ایرانشهر و موزه قرآن نیز جزو جاذبه‌های توریستی شهر محسوب می‌گردند.

جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری شیراز

  1. مسجد نصیرالملک
  2. تخت جمشید
  3. باغ ارم (باغ ارم)
  4. بازار وکیل
  5. آرامگاه حافظ (حافظیه)
  6. امامزاده شاه چراغ
  7. مسجد وکیل (مسجد وکیل)
  8. ارگ کریم خان
  9. موزه پارس
  10. خانه قوام (نارنجستان قوام)
  11. آرامگاه سعدی
  12. امامزاده علی ابن حمزه
  13. خانه زینت الملک
  14. باغ عفیف آباد
  15. دروازه قرآن
  16. ارگ علی شاه
  17. باغ جهان نما

معرفی بهترین جاهای دیدنی شهر تاریخی یزد


1. مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

این مسجد خیره کننده که با نام مسجد صورتی نیز شناخته می شود، به خاطر شیشه های رنگارنگ رنگارنگش که در ساعات صبح طیفی از رنگ ها را بر روی دیوارهای داخلی می اندازند، مشهور است. این در اواخر قرن 19 ساخته شد و یک مکان محبوب برای عکاسی است.

2. تخت جمشید

تخت جمشید

این شهر باستانی پایتخت امپراتوری ایران بوده و اکنون در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. ویرانه های تخت جمشید به قرن پنجم قبل از میلاد برمی گردد و شامل سازه های چشمگیری مانند کاخ آپادانا و تالار تخت است.

3. باغ ارم

باغ ارم

این باغ گیاه شناسی زیبا دارای انواع گونه های گیاهی، فواره ها و آلاچیق ها است. این بنا در زمان سلسله قاجار در قرن نوزدهم ساخته شد و مکانی محبوب برای پیک نیک و استراحت است.

4. بازار وکیل

بازار وکیل

این بازار شلوغ مکانی عالی برای خرید سوغاتی، ادویه جات و فرش ایرانی است. این شهر همچنین خانه انواع رستوران ها و چایخانه های سنتی است.

5. آرامگاه حافظ (حافظیه)

آرامگاه حافظ (حافظیه)

این مقبره به حافظ شاعر معروف پارسی‌نگار تقدیم شده است و محلی محبوب برای مردم محلی و گردشگران برای ادای احترام و لذت بردن از باغ‌های آرام اطراف آرامگاه است.

6. زیارتگاه شاه چراغ

زیارتگاه شاه چراغ

این زیارتگاه چشمگیر آخرین آرامگاه برادران امام رضا (ع) یکی از ارجمندترین شخصیت های شیعه است. نمای داخلی حرم با آینه کاری پیچیده پوشانده شده است و بازدیدکنندگان از شیراز باید از آن دیدن کنند.

7. مسجد وکیل

مسجد وکیل

این مسجد که در مجاورت بازار وکیل قرار دارد، در قرن هجدهم ساخته شده و دارای کاشی کاری و خوشنویسی خیره کننده است.

8. ارگ کریم خان

ارگ کریم خان

این ارگ تاریخی در زمان سلسله زند در قرن هجدهم ساخته شد و محل سکونت کریم خان، بنیانگذار این سلسله بوده است. اکنون یک موزه و مرکز فرهنگی است.


۱۸ کاری که در سفر به اصفهان باید انجام دهیم


9. موزه پارس

موزه پارس

این موزه که در محل اقامت سابق قاجاریه واقع شده است، دارای انواع نمایشگاه های مرتبط با تاریخ و فرهنگ منطقه است.

10. خانه قوام

خانه قوام

این عمارت تاریخی در زمان قاجار ساخته شده و دارای کاشی کاری های خیره کننده، پنجره های رنگی و باغ های زیبا است.

11. آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی، یکی از مشهورترین شاعران پارسی گوی در باغی آرام در قلب شیراز قرار دارد. بقعه با کاشی کاری و خوشنویسی زیبا مزین شده است.

12. امامزاده علی بن حمزه

امامزاده علی بن حمزه

این زیارتگاه به علی بن حمزه پسر عموی امام رضا تقدیم شده و آینه کاری خیره کننده و کاشی کاری های رنگارنگ دارد.

13. خانه زینت الملک

خانه زینت الملک

این عمارت تاریخی در زمان قاجار ساخته شده و دارای پنجره های زیبای رنگی و کاشی کاری های پیچیده است.

14. باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد

این باغ تاریخی دارای یک کاخ زیبا و انواع درختان و گل ها است. این یک مکان محبوب برای پیک نیک و استراحت است.


معرفی بهترین جاذبه‌های گردشگری استان خوزستان


15. دروازه قرآن

دروازه قرآن

این دروازه تاریخی در زمان سلسله زندیه ساخته شده است و در بالای آن کتیبه ای قرآن وجود دارد. این یک نقطه محبوب برای عکاسی است و مناظر زیبایی از شهر را ارائه می دهد.

16. ارگ علی شاه

ارگ علی شاه

این ارگ تاریخی در زمان صفویه ساخته شده و به عنوان پایگاه نظامی و شاه نشین بوده است. اکنون یک موزه و مرکز فرهنگی است.

17. باغ جهان نما

باغ جهان نما

این باغ تاریخی دارای درختان و گل های مختلف است و مکانی محبوب برای پیک نیک و استراحت است.


بهترین زمان برای بازدید از جاذبه های دیدنی شیراز

بهترین زمان از سال برای بازدید از جاذبه های محبوب شیراز به ترجیحات شخصی و نوع تجربه ای که می خواهید داشته باشید بستگی دارد.

1. مسجد نصیرالملک، مقبره حافظ، مسجد وکیل و حرم شاه چراغ: این جاذبه‌ها مکان‌های سرپوشیده‌ای هستند که در تمام طول سال می‌توان از آنها بازدید کرد.

2. تخت جمشید: بهترین زمان برای بازدید از تخت جمشید در ماه‌های خنک‌تر سال،در فصل پاییز است، زمانی که دما برای کاوش در ویرانه‌های بیرونی ملایم‌تر و راحت‌تر است.

3. باغ ارم، باغ عفیف آباد و باغ جهان نما: بازدید از این باغ های زیبا در فصل بهار و اوایل تابستان، از اسفند تا خرداد، زمانی که گل ها و درختان شکوفه می دهند، بهتر است.

4. بازار وکیل: بازار در تمام طول سال باز است، اما بهتر است از ماه های گرم تابستانی که دمای هوا به 40 درجه سانتی گراد می رسد، خودداری کنید.

5. ارگ کریم خان و خانه زینت الملک: این جاذبه های سرپوشیده را می توان در تمام طول سال بازدید کرد، اما بهتر است از ماه های اوج تابستان که دمای هوا به طور نامناسبی گرم است، خودداری کنید.

به طور کلی، بهترین زمان برای سفر به شیراز در ماه‌های بهار و پاییز است، زمانی که دما ملایم‌تر و راحت‌تر برای فعالیت در فضای باز است. با این حال، اگر علاقه مند به دیدن باغ ها در شکوفه کامل هستید، بازدید از آن در ماه های بهار بسیار توصیه می شود.


محبوب ترین غذاهای شیرازی که هر گردشگری باید امتحان کند

محبوب ترین غذاهای شیرازی که هر گردشگری باید امتحان کند

شیراز شهری در ایران است که به خاطر میراث فرهنگی غنی و غذاهای لذیذش شهرت دارد. برخی از غذاهای محبوب در شیراز در زیر لیست شده است.

1. کباب: شیراز به کباب های لذیذش معروف است که با تکه های گوشت ترشی که روی شعله باز کباب می شود درست می شود. از انواع کباب های معروف شیراز می توان به کوبیده (گوشت چرخ کرده)، برگ (برگ) و جوجه (مرغ) اشاره کرد.

2. فسنجان: فسنجان خورشتی پرخاصیت و دلچسب است که با ملاس انار و گردو و مرغ یا اردک درست می شود. معمولاً روی برنج سرو می‌شود و یک غذای محبوب برای مناسبت‌های خاص است.

3. آش رشته: این آش سنتی ایرانی است که با حبوبات و سبزی و رشته درست می شود. این غذا معمولا با یک حبه کشک (نوعی آب پنیر) و پیاز سرخ شده در بالا سرو می شود.

4. سالاد شیرازی: سالاد تازه و سبکی است که با خیار، گوجه، پیاز و جعفری خرد شده درست می شود. این غذا معمولاً با آبلیمو و روغن زیتون تهیه می‌شود و یک غذای جانبی محبوب در شیراز است.

5. فالوده شیرازی: فالوه شیرازی دسر محبوب ایرانی است. در حال حاضر در تمام شهرهای ایران در کافی‌شاپ‌ها فالوده شیرازی در منو وجود دارد. برای تهیه این دسر از نشاسته یخ زده، شکر و گلاب استفاده می‌کنند.

فالوده شیرازی

6. بریانی: غذای برنجی خوش طعمی است که با گوشت (معمولاً مرغ یا بره)، ادویه و زعفران درست می شود. معمولاً با سالاد و ماست سرو می شود.

7. حلیم بادمجان: این دیپ بادمجان خوشمزه است که با بادمجان، گوجه فرنگی و سیر تفت داده شده درست می شود. معمولاً با نان یا کراکر سرو می شود و پیش غذای محبوب شیراز است.

8. باقلوا: شیرینی شیرینی است که با لایه‌هایی از خمیر فیلو، آجیل و شربت عسل درست می‌شود. دسر محبوب شیراز است و اغلب با چای سرو می شود.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *