دی ۲۹, ۱۴۰۳ ۱۲:۵۹
رپورتاژ آگهی ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

10 صندوق سرمایه گذاری برتر کدامند؟

امروزه بازار سرمایه نسبت به دهه های قبل بسیار شناخته شده تر است و بسیاری با انواع ابزارهای سرمایه گذاری در آن آشنا هستند. یکی از این ابزارها که می‌توان آن را انقلابی در بازار سرمایه ما دانست صندوق های سرمایه گذاری است. صندوق سرمایه گذاری چیست؟ این صندوق ها امکان سرمایه گذاری در بازار سرمایه و بورس را بدون داشتن دانش مالی و سرمایه گذاری تسهیل کرده اند. تنوع بالا در این صندوق ها، مدیریت ریسک بازار سرمایه و مدیریت پرتفوی سرمایه گذاران، نقدشوندگی بالا، وجود نظارت سازمان و دیگر ارکان ناظر بر صندوق، امکان سرمایه گذاری با مبالغ کم و زیاد، بازدهی های جذاب و … باعث شده است که صندوق های سرمایه گذاری در چند سال گذشته بیش از پیش توسعه یابند و شناخته شوند.

. اکنون مسئله مهم تر این است که از میان این همه صندوق سرمایه گذاری کدام یک بهترین است و چه معیارهایی برای انتخاب صندوق های سرمایه گذاری وجود دارد؟ بهترین صندوق های سرمایه گذاری کدامند؟ در این مقاله علاوه بر پاسخ به این سوالات، میخواهیم بدانیم که 10 صندوق سرمایه گذاری برتر کدامند تا در آن‌ها سرمایه گذاری کنیم؟

صندوق سرمایه گذاری چیست؟

صندوق سرمایه گذاری چیست؟ صندوق های سرمایه گذاری یکی از ابزارهای سرمایه گذاری در بورس هستند که مبالغ خرد را از افراد جمع آوری می‌کند و آن‌ها را در اوراق درآمد ثابت، سهام و حق تقدم ها، اوراق مشتقه و سایر اوراق بهادار سرمایه گذاری می‌کند. در واقع صندوق های سرمایه گذاری را می‌توان به عنوان یک نهاد مالی مستقل در زمینه سرمایه گذاری دانست که توسط تیمی از افراد حرفه ای و متخصص در حوزه مالی و اقتصاد مدیریت می‌شود. بسته به نوع صندوق و مدیریت آن، بازدهی و ریسک صندوق متفاوت است که در ادامه بیشتر به آن اشاره خواهیم کرد.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

همانطور که گفته شد صندوق های سرمایه گذاری در انواع اوراق بهادار سرمایه گذاری می‌کند که نوع این اوراق مشخص کننده نوع صندوق خواهد بود. به طور کلی می‌توان انواع صندوق های سرمایه گذاری را از نظر نحوه خرید و فروش آن‌ها و همچنین نوع اوراق بهاداری که خرید و فروش می‌کند دسته بندی کرد.

از نظر نحوه معاملات صندوق ها را می‌توان به دو دسته قابل معامله (ETF) و غیرقابل معامله (صدور و ابطال) تقسیم بندی نمود. صندوق های قابل معامله را می‌توان با کد بورسی و کد آنلاین کارگزاری به طور مستقیم و مانند سهام خرید و فروش کرد. صندوق های غیرقابل معامله اما چنین نیستند و فرآیند خرید و فروش آن‌ها از طریق پنل کارگزاری نیست. بلکه سرمایه گذار می‌بایست به صفحه صندوق مراجعه کرده و از آن طریق درخواست صدور و ابطال را ثبت کند.

علاوه بر نحوه معاملات صندوق‌ها دسته بندی دیگری نیز وجود دارد که به نوع اوراق بهاداری برمیگردد که در سبد صندوق های سرمایه گذاری وجود دارند. این اوراق می‌توانند سهام و حق تقدم، اوراق درآمد ثابت مانند اوراق مشارکت و اخزا، گواهی‌های سپرده کالایی مانند سکه طلا و همچنین سایر اوراق مانند اوراق مشتقه باشند. بنابراین تنوع زیادی در این دسته بندی وجود دارد که به صورت تیتر وار در ادامه هر یک عنوان می‌شود.

  • صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت
  • صندوق سرمایه گذاری سهامی
  • صندوق سرمایه گذاری مختلط
  • صندوق سرمایه گذاری کالایی (طلا و زعفران)
  • صندوق سرمایه گذاری جسورانه
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان
  • صندوق سرمایه گذاری خصوصی
  • صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی

علاوه بر این صندوق های دیگری مانند صندوق های سرمایه گذاری نیکوکاری، صندوق در صندوق و انواع دیگری نیز وجود دارند. به عنوان مثال صندوق های اهرمی از صندوق های سهامی هستند. صندوق اهرمی کاریزما مثالی از این صندوق است که اولین صندوق اهرمی بازار سرمایه و متعلق به گروه مالی کاریزما است. یا به عنوان مثالی دیگر، صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما نیز جزء صندوق‌های مختلط محسوب می‌شود.

از میان انواع صندوق های سرمایه گذاری چهار نوع هستند که شناخته تر شده هستند. صندوق سهامی بیشتر وزن سبد خود را در سهام سرمایه گذاری می‌کند و مابقی را اوراق درآمد ثابت خریداری می کند. صندوق درآمد ثابت بیش از 90% دارایی های خود را در اوراق مشارکت و سایر اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می‌کند و بخش خیلی کمی را به خرید سهام اختصاص می‌دهد. بنابراین این صندوق ها از جمله کم ریسک ترین صندوق های سرمایه گذاری هستند. برعکس صندوق های سهامی که ریسک بیشتری دارند چرا که بخش اصلی دارایی آنها سهام است.

صندوق های مختلط اما حداقل 40 و حداکثر 60 درصد در سهام و مابقی را در اوراق درآمد ثابت سرمایه گذاری می کند. این باعث می‌شود از لحاظ ریسک و بازدهی بین صندوق های با درآمد ثابت و صندوق های سهامی قرار گیرند. صندوق های کالایی مانند صندوق طلا نیز در اوراق بهادار مبتنی بر طلا و اوراق مشتقه آن‌ها سرمایه گذاری می کنند.

اما در این بین مهمترین صندوق شاید صندوق اهرمی باشد و سوال اصلی این است که صندوق اهرمی چیست؟

صندوق اهرمی چیست؟

صندوق های اهرمی از دسته صندوق های سهامی هستند و بیشتر وزن دارایی های آنها در سهام و بخش خیلی کمی نیز در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می‌شود. تفاوت صندوق اهرمی با صندوق های سهامی در این است که این صندوق ها با مکانیزم اهرم می‌توانند بازدهی مضاعفی برای سرمایه گذاران ایجاد کنند. این موضوع ریسک این صندوق ها را افزایش می‌دهد بدین معنی که نوسان بازدهی در روندهای مثبت و منفی بازار شدیدتر خواهد بود.

ویژگی ۱۰ صندوق سرمایه گذاری برتر

حال که با صندوق های سرمایه گذاری آشنا شدید به سوال مقاله بازمیگردیم که 10 صندوق سرمایه گذاری برتر کدامند و چه ویژگی هایی موجب شده تا این صندوق ها به عنوان برترین انتخاب شوند؟ نحوه تشخیص 10 صندوق سرمایه گذاری برتر چگونه است؟

اگر صفحه صندوق های سرمایه گذاری سایت فیپیران را مشاهده کرده باشید علاوه بر بازدهی صندوق در بازه های زمانی متفاوت، کل ارزش خالص دارایی و همچنین ضریب آلفا و بتا را می‌توانید به صورت فهرست وار مشاهده کنید که هر کدام معیاری است برای تشخیص بهترین صندوق سرمایه گذاری. علاوه بر آن می توانید با کلیک بر روی هر صندوق اطلاعات بیشتری دریافت کنید که به شناخت بهتر عملکرد صندوق کمک می‌کند. به عنوان مثال مدیر صندوق، داشتن ضامن نقدشوندگی و تاریخ تاسیس صندوق از جمله این موارد هستند.

نحوه تشخیص 10 صندوق سرمایه گذاری برتر

شما می‌توانید در سایت فیپیران و در هر ستون بر اساس بیشترین به کمترین صندوق ها را مرتب کنید و ۱۰ صندوق سرمایه گذاری برتر را مشاهده کنید. این امر بستگی به این دارد که معیار خود را بازدهی ماهانه قرار می‌دهید یا بازدهی سالانه و یا حتی کل ارزش خالص دارایی. نکته ای که وجود دارد این است که بازدهی صندوق ها در بازه زمانی مختلف متفاوت است. اما کل ارزش خالص دارایی عموما به سرعت تغییر نمیکند و بستگی به بزرگی صندوق و عملکرد آن در طول زمان می‌تواند رشد کند یا کاهش یابد. در حال حاضر 10 صندوق سرمایه گذاری برتر از لحاظ کل ارزش خالص دارایی (صندوق های سهامی و مختلط) شامل موارد زیر هستند:

10 صندوق سرمایه گذاری برتر کدامند؟

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *