نتایج آزمون تیزهوشانِ امسال در روز یکشنبه منتشر شد و برخی از دانش آموزان که موفق به قبولی در آزمون شده بودند، بسیار خوشحال و برخی دیگر از عدم موفقیت و قبولی در آزمون ناراحت شدند. در این مطلب قصد داریم آزمون تیزهوشان امسال و سالهای گذشته را با هم تحلیل کنیم و راز قبولی پذیرفته شدگان تیزهوشان را از زبان خودشان بگوییم؛ تا انتها همراه ما باشید.
متاسفانه در سالهای اخیر بارها شاهد این موضوع بودهایم که شکاف عجیبی از نظر سطح علمی میان دانش آموزان مدارس عادی و مدارس برتر ایجاد شده است؛ به عبارت دیگر مدارس برتر با در اختیار داشتن دبیران باکیفیت و همچنین کلاسهای بیشتری که به دانش آموزان ارائه میکنند، فاصله بیشتری با مدارس عادی میگیرند؛ در مقابل مدارس عادی تنها بر روی مباحث کتاب کار میکند و معلمان با توجه به سطح علمی و تجربهای که دارند، نمیتوانند مباحث تستی و نکات لازم را به دانش آموزان آموزش دهند.
این موضوع باعث شده است که در سالهای اخیر دانش آموزان زیادی از مدارس برتر جز رتبه برترهای کنکور قرار بگیرند و این موضوع باعث شده است تا دانش آموزان و اولیا آنها تمایل زیادی به ثبت نام و تحصیل در این مدارس داشته باشند. اما تحصیل در این مدارس نیازمند قبولی در آزمون ورودی آنهاست که با توجه به سطح آزمون، به تلاش نسبتا زیادی لازم است.
در سالهای اخیر مدارس استعدادهای درخشان با سهم بالای 70% که از نفرات برتر کنکور داشته اند و همچنین شهریه مناسبتری که در مقایسه با مدارس غیرانتفاعی داشته اند، بیشترین داوطلب را برای آزمون ورودی به خود اختصاص داده اند و دانش آموزان زیادی هر ساله برای آزمون تیزهوشان ششم و نهم ثبت نام میکنند. پس از آن مدارس غیرانتفاعی برتر و مدارس نمونه دولتی هستند که قبولی در آنها نیز میتواند آینده تحصیلی شما را تغییر دهد.
با تحلیل سوالات آزمونهای سالهای اخیر میتوان به این نتیجه رسید که آزمون در حال مفهومی شدن است و تنها کسانی موفق به قبولی در این آزمونها شده اند که تسلط خوبی بر روی مفاهیم داشته اند و در کنار آن تستها و تمرینهای زیادی را حل کرده اند.
همچنین در صحبتی که با دانش آموزان پذیرفته شده داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که بیش از نصف قبولیها در کلاسهای آمادگی آزمون ورودی شرکت کرده بودند و نیم دیگر هم خودشان با استفاده از کتب مختلف و دورههای موجود، مباحث را آموخته بودند؛ به عبارت دیگر میتوان گفت که همه قبولیها به طور ویژه کار کرده اند و هیچ کسی بدون اینکه تلاش کند و زحمت بکشد، قبول نشده است. در ادامه بهترین راهکارهای قبولی که از سوی پذیرفته شدگان توصیه شده است را با شما در میان گذاشته ایم.
استفاده از تجربیات دیگران همواره میتواند اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار دهد؛ برای مثال اگر شما از نحوه کار و شرایطی که دانش آموزان پذیرفته شده در سالهای قبل اطلاع داشته باشید، میتوانید با اطمینان بیشتری برای آمادگی خود اقدام نمایید. اما مشکل اینجاست که شاید پیدا کردن پذیرفته شدگان در آزمون و صحبت با آنها سخت و وقتگیر باشد؛ به همین دلیل ما در اینجا صحبتهای پذیرفته شدگان در آزمون را جمع بندی کرده ایم و به طور مختصر و مفید در اختیار شما قرار داده ایم.
یکی از مهمترین مواردی که تقریبا اکثر دانش آموزان پذیرفته شده در آزمون به آن اشاره داشتند، برنامه ریزی اصولی و متناسب با توانایی دانش آموزان است. همانطور که میدانید در این مقطع دانش آموزان علاوه بر مباحث درسی باید برای آموزش مباحث تیزهوشان نیز زمان بگذارند. این کار تنها زمانی ممکن خواهد بود که شما یک برنامه ریزی جامع و اصولی داشته باشید.
بارها دیده شده است که افراد با وجود کسب نمرات بالا در امتحانات تشریحی، اما نمیتوانند نتیجه مطلوب را در آزمونهای تستی به دست بیاورند. این موضوع میتواند به چند عامل بستگی داشته باشد. عامل اول، سطح آزمونهای تستی است که معمولا در مقایسه با امتحانات مدرسه بالاتر هستند. عامل دوم، سرعت عمل دانش آموزان است؛ معمولا در امتحانات تستی شما زمان کمتری برای حل سوالات دارید و اگر از سرعت عمل بالا برخوردار نباشید، نمیتوانید همه سوالات را بخوانید و جواب دهید. در نهایت، عامل دیگری که شما را در آزمونهای تستی دچار چالش میکند، عدم آشنایی با سوالات تستی و نحوه جواب دهی به آنهاست.
هر کدام از موارد گفته شده ممکن است با استفاده از روشها و تکنیکهای خاصی تقویت شده و برطرف شوند اما به طور کلی میتوان گفت که هر چه شما تمرین و تست زنی بیشتری داشته باشید و در آزمونهای شبیه ساز بیشتر شرکت کرده باشید، مهارت تست زنیتان افزایش یافته و به مرور موارد ذکر شده نیز برطرف میشوند.
آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان ورودی هفتم شامل دو دفترچه است؛ هر دو دفترچه شامل مباحث هوش و استعداد تحلیلی است که هر کدام دارای 60 سوال هستند اما با این تفاوت که زمان پاسخگویی به دفترچه اول 75 دقیقه و زمان پاسخگویی به دفترچه دوم 25 دقیقه است. هدف از این آزمون محک زدن قدرت هوش، استعداد، تحلیل، درک، سرعت عمل، دقت و … است.
بنابراین در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم هیچ سوال مستقیمی از مباحث درسی طرح نمیشود و اگر شما بتوانید به هوش ششم مسلط شوید، به سادگی میتوانید به مدارس تیزهوشان راه پیدا کنید.
آزمون ورودی تیزهوشان نهم به دهم همانند تیزهوشان ششم شامل دو دفترچه است اما با این تفاوت که تنها دفترچه اول شامل مباحث استعداد تحلیلی است و دفترچه دوم شامل مطالب درسی است. دفترچه اول شامل 50 سوال و 50 دقیقه زمان است و دفترچه دوم هم شامل 50 سوال و 70 دقیقه زمان است.
همانطور که گفتیم تقریبا بیش از نیمی از قبولیهای تیزهوشان در کلاس آمادگی شرکت کرده بوده اند و اصلی ترین عامل موفقیت خود را در کنار تلاش و پشتکاری که داشتند، شرکت در این کلاسها میدانستند. این کار بهترین راهکار قبولی در تیزهوشان است اما به شرطی که یک موسسه و آموزشگاه معتبر و باکیفیت را انتخاب کنید.
موسسه فرهنگی آموزشی موفقیت واقع در خیابان پاسداران شهر تهران یکی از بهترین موسسات علمی و آموزشی در سطح کشور است که به طور ویژه و تخصصی در زمینه آزمون ورودی مدارس برتر و برای پایههای چهارم، پنجم، ششم و نهم فعالیت دارد. این موسسه همچون سالهای گذشته با در اختیار داشتن بهترین اساتید تیزهوشان و مشاورین دلسوز و زحمتکش و کادر اجرایی قوی که داشت، موفق به کسب بیشترین تعداد قبولی در آزمون ورودی تیزهوشان و مدارس برتر شده است.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این موسسه به وب سایت موسسه موفقیت به نشانی آموزشسنتر (www.amoozeshcenter.com) مراجعه نمایید و یا با شماره 22891840-021 تماس بگیرید.
امیدواریم این مطلب مورد توجهتان قرار گرفته باشد. در این مطلب به تحلیل آزمون تیزهوشان پرداختیم و بهترین راهکار قبولی در آزمون را به شما آموزش دادیم. شما میتوانید تجربیات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.