رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور در کانال شخصی خود اعلام نموده است که فیلترینگ، مانند مواردی همچون حرمت و حلال در غذا و نوشیدنی، باعث شده تا مردم ایران احساس جدایی از جهان را تجربه کنند. وی همچنین تأکید دارد: “فیلترینگ در بسیاری از مواقع بر اساس اساس فرهنگی و شرعی صورت نگرفته است و تنها برای تامین منافع برخی سرویسهای داخلی به ازای ضربالاجل بر روی مردم اجرا میشود.”
میثم غلامی، رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور که از مردادماه به سمت خود پیوسته است، در کانال شخصی خود در فضای مجازی به روند فیلترینگ تلگرام انتقاد کرده است. وی معتقد است که فیلترینگ مثل حجاب یا حلال و حرام در غذا و نوشیدنی، باعث ایجاد احساس جدایی در مردم ایران شده است. حداقل در مواردی مانند این، باورهای دینی و فرهنگ مسلمانان به طور مشخصی این جدایی را تقویت میکنند.
وی با بازنشر یک توییت از “محمد کشوری” که به روش فیلترینگ انتقاد کرده است، مینویسد که فیلترینگ در کنار اتفاقات دیگر به گونهای آن را به یک خشم عمومی تبدیل کرده است و مردم به تنهایی دولت را مسئول این امر میدانند. او توضیح میدهد: “فیلترکردن بیرویه تمام وبسایتها و اپلیکیشنهای معروف بینالمللی، همراه با تحریم کاربران ایرانی توسط برندهای جهانی، باعث شده تا به یک خشم عمومی تبدیل شود و مردم تنها دولت را مسئول این امر ببینند؛ فیلترکردن که در بسیاری از مواقع بر اساس اساس فرهنگی و شرعی اجرا نمیشود و تنها برای تامین منافع برخی سرویسهای داخلی از طریق سانسور به مردم تحمیل شده است.”
به نظر میرسد که سخنان غلامی در کانال مجازی خود تعداد زیادی انتقاد از خود به دنبال داشته است؛ از این رو او در یک نوشته جداگانه به انتقادات پاسخ داده است: “بعضی ازانتقادات میگویند که در شرایط فعلی، صحبت کردن درباره فیلترینگ و از طرف من، مناسب نیست… سؤال من این است: در کدام شرایط هستیم که نباید درباره فیلترینگ صحبت کنیم؟ لطفاً بفرمایید در چه زمانی باید صحبت کنیم؟ سؤال بعدی من این است که اگر ما حرف نمیزنیم، کی باید حرف بزند؟”
به باور غلامی، فیلترینگ موضوعی است که از فرد ده-دوازده ساله تا هفتاد-هشتاد ساله را درگیر خود میکند و همه در همهجا درباره آن صحبت میکنند. او تأکید کرده است که براساس پیمایشها، درصد قابلتوجهی از مردم مخالف وضع فعلی هستند: «ما از کنار مسائلمون نباید بگذریم. باید دربارهاش حرف بزنیم. حرف عالمانه. به غیر از این، کاری در پژوهشگاه ندارم که فضایی ایجاد کنیم که نظرات مخالف و موافق، عالمانه و بالغانه شنیده بشن. اگر لازم است که (بهدرستی) از مرکز ملی یک صدا شنیده شود، اما از ما در پژوهشگاه به غیر از این انتظار نیست که صداهای کارشناسی مخالف را پوشش بدهیم و آلارم بدهیم و خطاها را گوشزد کنیم.»
او اعلام کرده است که اگر نظرات را نشنید و صداهای کارشناسی مخالف را پوشش نداد، اتفاقات خوبی نمیافتد. غلامی همچنین به صحبتهای وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ پرداخته و دراینباره گفته است: «اگر صحبتهای مخالفین رو گوش ندهیم، باید کف خیابون نظرات را بشنویم و یا بشینیم تا عضو حقیقی شورایعالی و وزیر فعلی، از کنار وضعیتی که خودشان دخیل در آن هستند، به مضحکه یاد کنند. این نتایج فقدان یک فضای گفتگوی عالمه و بالغانه است.»
میثم غلامی دانشآموخته خارج فقه و اصول در حوزه علمیه قم، فارغالتحصیل فلسفه اخلاق از دانشگاه قم و مؤسس و مدیرِ خانه اخلاق پژوهان جوان است که بر خدمات دانشی در حوزه اخلاق و فلسفه اخلاق تمرکز دارد. از دیگر سوابق غلامی میتوان به عضویت در هیئتمدیره مؤسسه تبیان، معاونت برنامهریزی و توسعه بنیاد هدایت و همچنین عضویت در شورای راهبردی خبرگزاری ابنا (خبرگزاری اهل بیت) اشاره کرد.