سامانه مشاغل خانگی ۱۴۰۲، به آدرس اینترنتی mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir، خدماتی همچون فهرست مشاغل خانگی، ثبت نام، پیگیری طرح، راهنما، قوانین ثبت نام و پیشنهاد مشاغل جدید را ارائه می دهد. برای ثبت نام و دریافت مجوز در سامانه، می بایست روی گزینه ثبت نام، کلیک نموده و در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، احراز هویت نمود.
بر اساس مواد یک و دو قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، دولت موظف است، زمینه ایجاد اشتغال را برای متقاضیان مشاغل خانگی، فراهم نماید. منظور از مشاغل یا کسب و کار خانگی، کسب و کار و تولیداتی است که توسط اعضای خانواده و در فضای مسکونی، انجام می شود.
بر اساس دستورالعمل اجرایی این قانون نیز، کسانی که قصد راه اندازی مشاغل خانگی را دارند، می بایست به سایت مشاغل خانگی، وارد شده و پس از ورود به سایت ثبت نام مشاغل خانگی، فرم پرسشنامه مربوطه را پر کرده و چنانچه شرایط لازم را دارا بوده، کد رهگیری، دریافت نمایند. کد رهگیری نیز، در بانک اطلاعاتی سامانه، ذخیره شده و متناسب با نوع رشته، به دستگاه اجرایی مربوطه، ارسال می گردد.
طرح های پیشنهادی متقاضیان مستقل، توسط دستگاه اجرایی مرتبط و در مهلت زمان مشخص، بررسی گشته و در صورت تایید، مجوز مربوطه، توسط وزارت کار و امور اجتماعی، صادر خواهد شد. سپس در صورت نیاز به وام مشاغل خانگی، طرح مورد نظر به بانک، ارسال می شود.
شرایط لازم برای متقاضیان اخذ مجوز کسب و کار خانگی، به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی، تقسیم می شود. شرایط عمومی برای این امر، شامل داشتن تابعیت ایران، داشتن حداقل 20 سال سن، نداشتن سابقه کیفری موثر، داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی و اقامت در محل اجرای طرح می باشد.
شرایط اختصاصی برای این دریافت مجوز نیز شامل حداقل 5 سال سابقه کاری مرتبط برای اشخاص پشتیبان، ارائه گواهی آموزش و مهارت در رشته مورد نظر، ارائه گواهی سلامت برای متقاضیان رشته های مرتبط با مواد غذایی و بهداشتی، داشتن ایده برای شروع فعالیت و توانایی مدیریت آن می باشد.
سامانه مشاغل خانگی 1402، زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در آدرس اینترنتی mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir، راه اندازی گشته و متقاضیان، با ورود به سایت ثبت نام، از خدماتی همچون فهرست مشاغل خانگی، ثبت نام، پیگیری طرح، راهنما، قوانین ثبت نام و پیشنهاد مشاغل جدید، بهره مند خواهند شد.
متقاضیان دریافت مجوز کسب و کار خانگی، پیش از ثبت نام در سامانه مشاغل خانگی، لازم است تا مراحل ثبت نام و احراز هویت خود را در درگاه ملی مجوزها انجام دهند. برای این امر، می بایست وارد سامانه مذکور شده، کسب و کار مورد نظر خود را جست و جو نموده و در ادامه، مراحل ثبت نام و احراز هویت خود را انجام داد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
دولت، با هدف حمایت از طرح راه اندازی کسب و کار، به واسطه اشتغال به مشاغل خانگی و رواج کارآفرینی، بدین سبب، طرح و تسهیلات وام مشاغل خانگی 1402 را پیش بینی نموده است. اما، متقاضیان بهره مندی از این نوع از انواع وام بانکی باید، شرایطی داشته باشند که در این بخش، در خصوص آن ها، صحبت خواهیم کرد. شرایط دریافت وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲، عبارتند از:
همانطور که بیان نمودیم، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و دستورالعمل اجرایی آن، الزام دولت به حمایت از مشاغل خانگی را مقرر می دارد. در همین راستا، سامانه مشاغل خانگی 1402 ، زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در آدرس اینترنتی mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir، راه اندازی گشته و برای اخذ مجوز اینگونه مشاغل، می بایست از طریق این سامانه، اقدام نمود. مراحل ثبت نام در این سامانه، طبق راهنمای تصویری زیر می باشد:
برای ورود به سایت ثبت نام مشاغل خانگی، به آدرس اینترنتی mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir، مراجعه نموده و روی گزینه ثبت نام، کلیک نمایید.
پس از کلیک روی گزینه ثبت نام، به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، به آدرس اینترنتی g4b.ir، هدایت گشته که می بایست، در این سامانه، روی گزینه ورود به حساب کاربری، کلیک نمایید.
در این مرحله، می بایست، مشخص کنید که به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی، قصد دریافت مجوز مشاغل خانگی را دارید.
در مرحله بعد، وارد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، خواهید شد که لازم است در پنجره فوق، احراز هویت نمایید.
سایت ایران اصناف، سایت ثبت نام پروانه کسب و دریافت جواز اینترنتی می باشد. برای ثبت نام پروانه کسب، باید ابتدا به درگاه ملی مجوزهای کشور، مراجعه نموده و پس از اخذ کد پیگیری، به سامانه ایران اصناف، رفته و با وارد کردن کد اخذ شده، ثبت نام را انجام داد.
سپس طبق تصویر زیر، کد دریافتی در تلفن همراه را در بخش مربوطه، وارد کنید.
پس از ورود به سایت ثبت نام، پروفایل احراز هویت، نمایش داده خواهد شد، که شامل کد ملی، کد پستی و مواردی از این قبیل می باشد. پس از احراز هویت در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، هدایت خواهید شد که می توانید، در صفحه اصلی سامانه، مشاغل خانگی مورد نظر خود را جست و جو نمایید.
مجوز پرورش قارچ، از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار و با ارائه مدارک لازم و در صورت دارا بودن شرایط تاسیس، مثل دارا بودن مالکیت یا اجاره زمین و دارا بودن حقابه و همچنین، مدارکی مانند فرم پایان کار، مجوز تاسیس و گواهی آنالیز آب، صادر می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
درگاه ملی مجوزهای کشور g4b.ir، بستری اینترنتی، تحت مدیریت دبیرخانه «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب وکار» در مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی است که برای همه کسب وکارهای موجود در کشور، شرایط، مدارک، مجوزهای پیشنیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را به صورت کاملا شفاف و قابل فهم، ارائه می نماید.
برای دریافت مجوز از سامانه مشاغل خانگی ۱۴۰۲ mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir، پس از ورود به سایت ثبت نام مشاغل خانگی و طی مراحل گفته شده در بخش قبل، شغل خانگی مورد نظر خود را در درگاه ملی مجوزها، جستجو نمایید.
با جسجوی شغل مورد نظر، تصویر زیر شامل مشاهده جزئیات، صدور مجوز و اعلام مغایرت، نمایش داده خواهد شد. در این بخش، می توانید، با کلیک روی گزینه مشاهده جزئیات، با شرایط شغل خانگی مورد نظر، آشنا شده و مدارک، زمان صدور و مدت اعتبار هر یک را ملاحظه کنید. سپس، با کلیک روی صدور مجوز، برای دریافت مجوز مورد نظر، اقدام نمایید.
پس از کلیک روی گزینه صدور مجوز، وارد صفحه زیر خواهید شد که می بایست، روی گزینه درخواست صدور مجوز، کلیک نمایید.
در مرحله بعد، وارد سامانه مشاغل خانگی 1402 mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir خواهید شد. در این صفحه می بایست، اطلاعات خواسته شده، شامل مشخصات فردی، مشخصات محل سکونت، وضعیت ایثارگری، نحوه انجام کار، وضعیت جسمانی، وضعیت محل سکونت، اشتغال و مهارت خود را وارد نموده و سایر مراحل را دنبال کنید.
پس از ورود به سایت ثبت نام mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir، با وارد نمودن اطلاعات خواسته شده در این مرحله، روی گزینه ثبت اطلاعات و ادامه، کلیک نمایید.
در ادامه، به شما کد رهگیری موقت، داده خواهد شد که لازم است آن را تا انتهای کار، حفظ نمایید. سپس روی گزینه ادامه، کلیک کنید.
در مرحله بعد، می بایست، مشخصات فعالیت خود از جمله سابقه کار، بازار محصول و مواردی از این قبل را وارد کنید.
پس از وارد نمودن اطلاعات فوق، در این مرحله، روی دکمه ثبت اطلاعات، کلیک نمایید.
سپس، هزینه تجهیزات و مواد اولیه را وارد کرده و مدارک خواسته شده را آپلود نمایید. در پایان نیز روی گزینه پایان ثبت نام، کلیک کنید.
پس از طی مراحل فوق، صفحه زیر، نمایش داده خواهد شد که بیان می دارد، ثبت نام شما با موفقیت، انجام شده است.
راهنما و قوانین ثبت نام: در بخش راهنما و قوانین ثبت نام، مراحل ثبت نام برای متقاضیان مشاغل خانگی به صورت پی دی اف و تصویری، مراحل بررسی طرح های مشاغل خانگی به همراه ذکر نکات و موارد لازم برای اخذ مجوزهای مربوطه، ارائه شده است.
راهنمای افراد کم توان: در بخش راهنمای افراد کم توان، پشتیبانی از افراد کم توان، شامل نرم افزار برای افراد کم توان و راهنمای دریافت این نرم افزار، قابل مشاهده می باشد. این اشخاص می توانند، به این بخش، مراجعه نموده و از خدمات لازم، بهره مند شوند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
همان طور که بیان نمودیم، پس از ورود به سایت ثبت نام وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲ mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir و کلیک روی گزینه ثبت نام، متقاضیان به درگاه ملی مجوزها، هدایت خواهند شد که لازم است در این سامانه، احراز هویت نمایند.
پس از بازگشت به سامانه مشاغل خانگی، فرم ثبت نام، نمایان خواهد شد، در این فرم، لازم است، اطلاعات خواسته شده، شامل مشخصات فردی، مشخصات محل سکونت، وضعیت ایثارگری، نحوه انجام کار، وضعیت جسمانی، وضعیت محل سکونت، اشتغال و مهارت خود را وارد نموده و سایر مراحل را دنبال کنید. نمونه فرم ثبت نام مشاغل خانگی را در تصویر زیر ملاحظه می کنید.
مجوز آژانس مسافرتی، به سه نوع بند (الف)، بند (ب) و بند (پ)، تقسیم می شوند، مجوزهای بند (الف) از سازمان هواپیمایی کشوری، آژانس بند (ب) از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، و آژانس بند (پ) از سازمان اوقاف و حج و زیارت، اخذ می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
همان طور که گفته شد، یکی از مزایای ثبت نام در سایت مشاغل خانگی، دریافت وام کسب و کار می باشد. سوالی که در این بخش مطرح می شود آن است که پیگیری وام در این سامانه چگونه است؟ لذا، در این بخش پیگیری وام مشاغل خانگی را بررسی خواهیم نمود.
به منظور پیگیری وام در سایت مشاغل خانگی، پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، از منوی سمت راست، ویرایش و پیگیری طرح را انتخاب نمایید.
در صفحه نمایش داده شده، کد ملی و کد رهگیری خود را وارد کرده و گزینه ادامه را انتخاب نمایید.
سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه ای برای ارائه خدمات الکترونیک به افرادی است که قصد دریافت بیمه بیکاری را دارند. سامانه جامع روابط کار در حال حاضر، زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این سامانه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه مشاغل خانگی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه مشاغل خانگی پاسخ دهند.