رییس ستاد انتخابات درباره عدم احراز و تاييد صلاحيت داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم توضيح داد.
به گزارش اخبار جدید به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان, محمدتقی شاهچراغی رییس ستاد انتخابات کشور صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران گفت: نام نویسی از داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری عصر امروز به پایان میرسد.
وی با بيان اينكه ۱۸ آبان ماه پایان بررسی صلاحیت های داوطلبان محلس شورای اسلامی بود، گفت: داوطلبان از فردا به مدت چهار روز میتوانند با مراجعه به سامانه وزارت کشور اعتراض خود را ثبت کنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه در این مرحله پنج دستگاه ذیصلاح (وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان ثبت احوال، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و قوه قضاییه) بررسیها را رسیدگی کردند، این نکته را متذکر شد که این نتایج به معنای رد صلاحیت نیست بلکه عدم تایید و عدم احراز است.
شاهچراغی گفت: هیاتهای اجرایی بر اساس قانون به وظایف خود عمل کردند و پس از مهلت چهار روزه برای رسیدگی به اعتراضات نتایج اعلام میشود.
معاون سیاسی وزیر کشور اعلام کرد که ۲۴ هزار و ۹۸۲ نفر داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با همه سلایق بودند که از میان ۱۴ درصد عدم تایید و ۱۴ درصد عدم احراز شدند، البته عدم احراز و عدم تایید به معنای رد صلاحیت نیست.
شاهچراغی گفت: برابر قانون بعد از پایان رسیدگی به بررسی صلاحیتهای داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی هیاتهای اجرایی به مدت دو روز یعنی ۱۹ و ۲۰ آبان برابر قانون موظف هستند به داوطلبان اطلاع رسانی کنند.
وی ادامه داد: از فردا یکشنبه ۲۱ آبان به مدت چهار روز داوطلبانی که عدم تایید و عدم احراز از سوی هیات اجرایی گرفتند، میتوانند به سامانه وزارت کشور مراجعه و اعتراض خود را ثبت کنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور بیان داشت: در ادامه، اعتراضات به هیات نظارت استانها برای رسیدگی ارائه میشود و البته داوطلبانی که مایل هستند دلایل عدم تایید و عدم احراز خود را داشته باشند میتوانند به صورت حضوری مراجعه کنند و فرمانداران به عنوان روسای هستههای اجرایی مکلف هستند اسناد و مدارک عدم تایید و عدم احراز را به داوطلبان ارائه کنند.
معاون سیاسی وزیر کشور اضافه کرد: بعد از ارائه مدارک و ثبت اعتراض هیاتهای نظارت استانی با هماهنگی نظارت مرکزی موظف هستند در طول ۵۰ روز رسیدگی کنند و پاسخ دهند.
شاهچراغی به نکته دیگری هم اشاره کرد و آن اینکه اگر داوطلبی در هیات نظارت مجدد عدم تایید یا عدم احراز گرفت میتواند به شورای نگهبان اعتراض خود را بیان کند که در قانون آمده است.
وی افزود: برابر قانون هیاتهای اجرایی از بین معتمدین که ۳۰ نفر هستند و به هیات نظارت معرفی شده اند، تشکیل جلسه دهند. همچنین هشت نفر به عنوان متعمد انتخاب میشود که از میان مردم و کسانی که فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، علمی، اقتصادی و حقوقی محل باشند و این هشت نفر به اضافه سه نفر حقوقی شامل فرماندار، نماینده رییس دادگستری استان و نماینده ثبت احوال هیات اجرایی هستند.