4 آذر 1403 13:08
اخبار جدید اجتماعی و حوادث 21 آذر 1402 - 12 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

ماجرای جمع آوری ون‌کافه‌های خیابان سی تیر چیست؟

همه‌اش شایعه بود. اغذیه‌فروشان از خیابان سی‌تیر نمی‌روند. شهرداری طرحی را درنظر دارد که تا شب عید این خیابان را از مشکلات ترافیکی و بهداشتی نجات دهد تا هم اغذیه‌فروشان، هم شهروندان و هم همسایگان این مسیر بتوانند شرایط بهتری داشته باشند.

به گزارش اخبار جدید به نقل از همشهری آنلاین, پاییز سال۹۶ بود که نخستین استریت‌فود تهران با نظر مساعد شهردار وقت، در خیابان سی‌تیر کلید خورد. این طرح با محور بازگرداندن زندگی به معابر قدیمی و تاریخی تهران کلید خورد، اما این طرح موقت بود و هیچ سازوکاری برای کاهش ترافیک مسیر از سد معبر، ایجاد سیستم راه‌آب کافه‌ها و تهویه اغذیه‌فروشان درنظر گرفته نشده بود.

حالا پس از ۶سال شهرداری طرحی را مدنظر قرار داده که مشکلات این خیابان تاریخی را رفع کند. ۳روز پیش بود علیرضا زاکانی، شهردار تهران درباره جمع‌آوری اغذیه‌فروشان گذر گردشگری سی‌تیرگفت: موزه ملی اعلام کرده وجود اغذیه‌فروشی‌ها در کنار موزه ملی آثار سویی برای نفایس دارد. زاکانی افزود: قصد داریم با تدبیری که از سوی شهرداری تهران به‌کار بسته می‌شود، از آسیب به این نفایس ملی و آثار تاریخی جلوگیری کنیم.

۷ ایراد و ۳شاکی

برای روشن شدن ابعاد طرحی که شهرداری برای آینده خیابان سی‌تیر درنظر دارد، اصل ماجرا را از مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل تهران جویا شدیم. سعید بیگی در گفت‌وگو با همشهری، آینده این خیابان را تصویر کرد.

به‌گفته وی، چند سالی هست که اغذیه‌فروشان خیابان سی‌تیر درحال کاسبی در این محور هستند؛ البته که شهردار تهران و مدیریت شهری هیچ مخالفتی با فعالیت این صنف ندارند، اما وجود و فعالیت آنها با چند شاکی مواجه است؛ یکی موزه ملی که به‌خاطر طبخ غذا نگرانی تخریب بناها و آثارش را دارد و دیگری بیمارستان همجوار آن‌که شاکی دود غذاهاست و سومی وزارت خارجه که ترددهای اصلی آن از میان کافه‌ها انجام می‌شود و حضور اغذیه‌فروشانی در آن شکل برای هریک از این ۳نهاد مشکل‌ساز است.

از سوی دیگر سیستم آب و فاضلاب درستی ندارد و در آخرین بررسی‌ای که داشتیم، جوی آب خیابان را بازکردیم و دیدیم روغن سوخته تا سقف راه‌آب را گرفته است. واترجت آوردیم و محل را به‌طور کامل شست‌وشو کردیم. از سویی خود این کانکس‌ها برای ۳ماه طراحی شده بود، اما ۷سال است که غذا در آنها طبخ می‌شود و در جداره آنها اصول بهداشتی رعایت نمی‌شود. روی فضای سبز و المان‌های شهری خیابان نیز روغن نشسته بود که شست‌وشو شد.

غرفه‌های سی‌تیر ساماندهی می‌شوند

در پی بررسی وضع موجود، با شهرداری منطقه جلسه گذاشتیم تا هم مشکلات ترافیکی محل را حل کنیم و هم شکایت همسایگان رفع شود. همچنین اصول بهداشتی را نیز در محل ارتقا دهیم. طبق صحبتی که با یکی از مشاوران انجام شد، طرح اولیه‌ای پی‌ریزی شد که با المان‌های اطراف معبر همخوانی داشته و مناسب یک گذر گردشگری باشد.

غرفه‌بندی را شروع کردیم و لازم دیدیم اغذیه‌فروشان نیز متناسب با معبر باشند و تأییدیه بهداشت را نیز دریافت کنند؛ حتی متناسب با معبر تاریخی سی‌تیر، غرفه‌هایی برای ارائه صنایع‌دستی و فروش سوغات شهرهای مختلف درنظر گرفتیم. طرح آماده شد برای فراخوان و ۲بار مزایده برگزار شد. درحال حاضر برنده مزایده مشخص شده تا بازطراحی مسیر طبق رعایت همه اصول مدنظر اجرا شود. طرح جدید متناسب نیاز کسبه، ‌همسایگان و شهروندانی است که در این مسیر حضور پیدا می‌کنند.

حالا باید سازه‌های قدیمی جمع شوند و زیرسازی‌ها عملیاتی شود تا غرف، ‌نزدیک شب عید مستقر شوند. در این‌باره شایعاتی مطرح شده که قرار هست اغذیه‌فروشان جمع‌آوری شوند، ولی این از اساس کذب است. در گذر باب همایون نیز طرحی برای ساماندهی غرف اجرا شده است. شهرداری با شادی مردم و کاسبی اغذیه‌فروشان مشکلی ندارد، ولی باید اصولی رعایت شود تا همه بتوانند از معبر جدید نهایت استفاده را ببرند.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *