به گزارش اخبار جدید, سازندگان بزرگ گوشی مانند اپل، سامسونگ و گوگل معمولاً هر سال دستگاههای جدیدی را ارائه میکنند که به دوربینهای پیچیده تر، پردازندههای سریعتر و طراحیهای پیشرفتهتر مجهزاند.
اما سال ۲۰۲۴ ممکن است متفاوت باشد. شرکتهای فناوری به دنبال راههای جدیدی برای ادغام هوش مصنوعی در گوشی هستند که بتواند به مکالمات متنی پاسخ بدهد. با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۳، یک چشمه از این فناوری را در خانواده پیکسل ۸ گوگل و تراشههای جدید کوالکام و مدیاتک مشاهده کردیم و انتظار میرود که این روند دست کم در مورد گوشیهای پرچمدار ۲۰۲۴ نیز دنبال شود.
اگرچه ۲۰۲۳ سالی بود که هوش مصنوعی مولد به جریان اصلی فناوری تبدیل شد، اما سال ۲۰۲۴ نشان خواهد داد که این ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی چقدر مفید هستند. از آنجایی که به لطف «چت جی پی تی» هوش مصنوعی به یک کلید واژه جدید تبدیل شده است، شرکتهای فناوری از این فرصت استفاده میکنند تا آن را در محصولات خود به کار بگیرند. حال، باید دید که آیا این پیشرفتها شباهتی به تبلیغاتشان دارد یا خیر.
در این مطلب به بررسی گوشیهای پرچمدار بزرگترین بازیگران صنعت موبایل که انتظار میرود سال ۲۰۲۴ میلادی عرضه شوند پرداخته ایم.
اپل هر سال در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) آیفونهای جدیدی را عرضه میکند و هیچ دلیلی نداریم که سال آینده این چنین نباشد. به گفته تحلیلگر معروف مینگ چی کو، انتظار میرود همه مدلهای آیفون ۱۶ دارای میکروفونهای ارتقا یافته برای بهبود عملکرد سیری باشند. به گزارش بلومبرگ، این تغییر در زمانی رخ میدهد که گفته میشود اپل به دنبال افزایش ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی در آیفون است. جف پو، تحلیلگر، گزارش داد که شایعه شده است خانواده آیفون ۱۶ یک تراشه جدید A۱۸ اپل را دریافت میکند و مدلهای پرو نسخهای به نام A۱۸ Pro Bionic را دریافت خواهند کرد. همچنین انتظار میرود دوربین آیفون ۱۶ پرو معمولی مانند آیفون ۱۵ پرو مکس از لنز تتراپریسم تله فوتو بهرهمند شود، به این معنی که احتمالاً به جای زوم ۳ برابری، زوم تله فوتو ۵ برابری خواهد داشت.
چرا هیجان زده ایم: به نظر میرسد که ارتقای آیفون ۱۶ نسبت به خانواده آیفون ۱۵ یک ارتقای متوسط باشد. البته باید دید که اپل چگونه میتواند تجربه گوشیهای هوشمند را بهبود بخشد. انتظار میرود سیری بخش بزرگی از این تغییر باشد و منتظریم که به چیزی بیش از یک میانبر برای تنظیم تایمر یا بررسی آب وهوای فردا تبدیل شود.
هوش مصنوعی احتمالاً موضوع تمرکز مهمی برای گوشی پرچمدار ۲۰۲۴ سامسونگ خواهد بود. غول فناوری کره جنوبی در ماه نوامبر هوش مصنوعی خود به نام «گلکسیای آی» را معرفی و آن را یک «تجربه هوش مصنوعی همراه» توصیف کرد. از آنجایی که انتظار میرود سری گلکسی اس ۲۴ در ماه ژانویه عرضه شود، به نظر میرسد که گلکسیای آی نقش مهمی در دستگاه جدید بازی کند. علاوه بر آن، بر اساس اطلاعات فاش شده در حسابهای مستعار David Martin و SuperRoader در ایکس (توییتر) گلکسی اس ۲۴ اولترا ممکن است به جای صفحه نمایش کمی خمیده، صفحه نمایش تخت داشته باشد. همچنین این گوشیها احتمالاً به روزرسانیهای متدوال در دوربین و پردازنده را دریافت خواهند کرد و ممکن است با تراشه جدید کوالکام اسنپدراگون ۸ نسل ۳ عرضه شوند که میتواند وظایف هوش مصنوعی را بدون پینگ کردن در فضای ابری پردازش کند.
چرا هیجان زده ایم: منتظریم که ببینیم آیا سامسونگ میتواند با ویژگیهای نرم افزاری هوشمند جدیدی که گوگل برای دستگاههای پیکسل خود عرضه کرده برابری کند یا خیر. گلکسیای آی میتواند پاسخ این سوال باشد، اما تا زمانی که سامسونگ گوشیهای جدید خود را معرفی نکند، نمیتوانیم مطمئن باشیم.
از آنجا که گوشیهای پیکسل گوگل معمولا در ماه اکتبر عرضه میشوند، هنوز شایعات زیادی در مورد آنها منتشر نشده است. اما بر اساس استراتژی محصول گوگل، میتوان فرض کرد که شاهد ویژگیهای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی باشیم، همان طور که در پیکسل ۸ و ۸ پرو معرفی شدند. اوایل ماه دسامبر ۲۰۲۳، گوگل مدل جدید هوش مصنوعی خود به نام «جمینای» را معرفی کرد که روی پیکسل ۸ پرو اجرا میشود و ویژگیهایی مانند خلاصه مکالمه را ارائه میکند. میتوان پذیرفت که گوگل بر روی این ویژگی کار کند و قابلیتهای بیشتر مبتنی بر هوش مصنوعی را به گوشی پرچمدار ۲۰۲۴ خود اضافه کند. علاوه بر آن، احتمالاً میتوانیم انتظار داشته باشیم که ارتقاهای متداول مانند بهبود پردازنده جدید تنسور و دوربین را شاهد باشیم. راس یانگ، مدیر عامل شرکت مشاوران زنجیره تامین نمایشگر، گفته است که گوشیهای جدید گوگل صفحه نمایش بزرگ تری نسبت به سری پیکسل ۸ خواهند داشت.
چرا هیجان زده ایم: نسل پیکسل ۸ گویی چشم اندازی ابتدایی از مسیر جدید گوگل برای گوشیهای هوشمند با تمرکز بر هوش مصنوعی بود، و به نظر میرسد گوگل آموخته هایش و بازخوردهای پیکسل ۸ را در پیکسل ۹ اعمال خواهد کرد. همچنین از آنجا که دوربین پیکسل ۸ پرو شگفت انگیز نبود، انتظار میرود که در پیکسل ۹ پرو شاهد بهبود اوضاع باشیم.
وان پلاس گوشی پرچمدار جدید خود را در چین معرفی کرده است و انتظار میرود در اوایل سال ۲۰۲۴ در سطح جهانی عرض شود. این گوشی ارتقاء متوسطی نسبت به وان پلاس ۱۱ محسوب میشود و با پردازنده جدید اسنپدراگون ۸ نسل ۳ کار میکند، دوربین تله فوتوی ۶۴ مگاپیکسلی در مقایسه با دوربین زوم ۳۲ مگاپیکسلی مدل قبلی دارد، فضای ذخیره سازی بیشتری در مدل پایه ارائه میکند (۲۵۶ گیگابایت به جای ۱۲۸ گیگابایت)، و از شارژ بی سیم سریعتر ۵۰ واتی بهره میبرد.
چرا هیجان زده ایم: وان پلاس معروف است به این که در زمره سریعترین شارژهای گوشی هوشمند قرار دارد، و به نظر میرسد این موضوع میتواند دوباره برای وان پلاس ۱۲ صادق باشد. علاوه بر پشتیبانی از شارژ بی سیم ۵۰ واتی، به شارژر سیم دار ۱۰۰ واتی نیز مجهز است. همچنین، این یکی از نخستین گوشیهایی است که بر روی تراشه جدید کوالکام کار میکند. این تراشه برای کارهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده میشود، مانند افزودن جزئیات فراتر از کادر تصویر، به گونهای که به نظر برسد عکس با یک لنز فوق عریض گرفته شده است. اکنون، منتظریم تا ببینیم وان پلاس چگونه از این تراشه استفاده میکند.
اگر اوپو همان برنامه زمانی سال ۲۰۲۳ را دنبال کند، اوپو فایند ایکس۷ ممکن است اوایل سال ۲۰۲۴ وارد بازار شود (سری فایند ایکس۶ در ماه مارس/ اسفند عرضه شد). وبلاگ فناوری «تک آتلوک» که نوشته بود انتظار میرود دو نسخه اوپو فایند ایکس۷ و ایکس۷ پرو عرضه شوند، نوشته است که این سری احتمالا دارای شارژ سریع ۱۰۰ واتی خواهد بود. خانواده فایند ایکس۷ همچنین دارای سیستم دوربین Hasselblad Hypertone هستند که از عکاسی محاسباتی برای کاهش اعوجاج و نویز تصویر استفاده میکند. از آنجا که یک بیانیه مطبوعاتی اوپو به استفاده از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ کوالکام در نسلهای بعدی اشاره کرده بود، میتوان انتظار داشت که چنین اتفاقی در مورد گوشی پرچمدار ۲۰۲۴ اوپو بیافتد.
چرا هیجان زده ایم: اوپو به ارائه تلفنهایی با سخت افزار سطح بالا و دوربینهای باکیفیت معروف است و به زودی خواهیم فهمید که فایند ایکس۷ هم این شهرت را حفظ خواهد کرد یا خیر. با این حال، فایند ایکس۶ تنها در چین عرضه شد، و بنابراین بعید است که شاهد عرضه بین المللی فایند ایکس۷ باشیم.
شیائومی جفت گوشیهای پرچمدار جدید خود را در پایان ماه اکتبر معرفی کرد و اعلام کرد که آنها اولین گوشیهای مجهز به پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۳ کوالکام هستند. علاوه بر آن، صفحه نمایش شیائومی ۱۴ میتواند به حداکثر روشنایی ۳۰۰۰ نیت برسد و سنسور دوربین آن میتواند ۱۸۰ درصد نور بیشتری نسبت به شیائومی ۱۳ دریافت کند. همچنین در شیائومی ۱۴ معمولی شارژ سریع ۹۰ واتی و در پرو شارژ ۱۲۰ واتی وجود دارد. هر دو گوشی بر روی نرم افزار HyperOS جدید شیائومی اجرا میشوند که برای تامین انرژی دستگاههای تلفن همراه، خودروها و دستگاههای خانه هوشمند طراحی شده است. شیائومی معمولاً گوشیهای جدید خود را قبل از عرضه به بازارهای دیگر در چین عرضه میکند.
چرا هیجان زده ایم: گوشیهای پرچمدار شیائومی به خاطر عملکرد قدرتمند، دوربینهای قوی و شارژ سریع معروف هستند. این شرکت از نظر حجم فروش جهانی، سومین تولیدکننده بزرگ گوشی هوشمند پس از اپل و سامسونگ است، بنابراین دستگاهها و فناوریهای جدید آن مطمئناً بر صنعت تلفن همراه تأثیرگذار است.
بر اساس شایعات، گزارشها و اعلامیههایی که تاکنون منتشر شده اند، گوشیهای پرچمدار ۲۰۲۴ باید به شکلی متوازن از ویژگیهای جدید هوش مصنوعی و به روزرسانی در امکانات موجود مانند سرعت شارژ بهره گیرند. اگرچه هوش مصنوعی هنوز باید عملکرد خود در گوشیها را ثابت کند، اما خود این ایده که ویژگیهای نرم افزاری جدید و تغییری واقعی و مفید را برای تلفنها به ارمغان میآورد، جذاب است.