هزینه انتقال سهام عدالت متوفی به وراث بر اساس اعلام سازمان بورس صفر ریال بوده که تنها مشروط به انجام مراحل انحصار وراثت است.
به گزارش اخبار جدید به نقل از اکونگار، انتقال سهام عدالت متوفیان یکی از سوالات پرتکرار بازماندگان است. بر اساس قانون باید سهام عدالت متوفی به ورثه ایشان منتقل شود. وراث برای انتقال سهام عدالت باید مراحل قانونی را طی کنند. گزارش پیش رو مراحل انتقال سهام عدالت متوفی به وراث را تشریح میکند.
مراقب کلاهبرداران سهام عدالت باشید/سرانجام واگذاری سهام به جاماندگان چه شد؟
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت تا پایان سال
انحصار وراثت
در گام نخست بازماندگان باید مراحل قانونی انحصار وراثت را طی کنند و گواهی حصر وراثت را از دادگاه دریافت کرده و نسبت به تعیین تکلیف موضوع اقدام کنند. در این گواهی، سهم هر یک از وراث از سهام عدالت مشخص میشود.
ثبت نام در سامانه سجام
پس از انجام امور مربوط به انحصار وراثت، وراث باید برای انجام مراحل بعدی، در سامانه سجام ثبت نام کنند. ثبت نام در سامانه سجام به صورت الکترونیکی بوده و نیازی به مراجعه حضوری ندارد. تمامی مراحل احراز هویت و ثبتنام با تلفن همراه یا لپتاپ ممکن است.
ارسال مدارک به کارگزاری
پس از ثبت در سامانه سجام و انجام تمامی مراحل احراز هویت، وراث باید با در دست داشتن مدارک زیر، به یکی از کارگزاریهای مجاز مراجعه کنند:
-تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
-اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیین شده در گواهی حصر وراثت
-اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی
انجام مراحل انتقال سهام عدالت
پس از اینکه وراث تمامی مدارک مورد نیاز را به کارگزاری تحویل میدهند، کارگزاری با بررسی مدارک، مراحل انتقال سهام عدالت را انجام میدهد.
مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام عدالت متوفی
کارگزاری مربوطه، مدارک وراث در مدت زمان تعیین شده بررسی کرده و صحت و سقم آن را تایید میکند. پس از طی این مراحل بازماندگان باید مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام عدالت متوفی را ارایه کنند، این مدارک به شرح زیر است:
-تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
-اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیین شده در گواهی حصر وراثت
-اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی
نحوه انتقال سهام عدالت متوفی
در این مسیر، وراث میتوانند سهام عدالت متوفی را از طریق یکی از دو روش زیر به نام خود منتقل کنند:
روش اول: از طریق سامانه سجام که وراث میتوانند با مراجعه به سامانه سجام، مراحل انتقال سهام عدالت را به صورت آنلاین انجام دهند. برای این کار، باید وارد سامانه سجام شده، از منوی “خدمات”، گزینه “انتقال سهام عدالت” را انتخاب کرده، اطلاعات درخواستی را وارد کنند. مدارک مورد نیاز را بارگذاری کرده، درخواست خود را ثبت کنند.
روش دوم: از طریق کارگزاری که وراث میتوانند با مراجعه به یکی از کارگزاریهای مجاز، مراحل انتقال سهام عدالت را به صورت حضوری انجام دهند. برای این کار، باید مدارک مورد نیاز را به کارگزاری ارائه دهند.
مالیات بر ارث سهام عدالت
تا پیش از تاریخ 31 تیرماه 1399، انتقال سهام عدالت متوفیان معاف از مالیات بر ارث بود. اما پس از این تاریخ، انتقال سهام عدالت متوفیان مشمول مالیات بر ارث میشود. میزان مالیات بر ارث سهام عدالت، بر اساس ارزش روز سهام محاسبه میشود.
هزینه انتقال سهام عدالت متوفی به وراث چقدر است؟
طبق اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، هزینه انتقال سهام عدالت متوفی به وراث، صفر است. این هزینه از محل منابعی که سهام عدالت دارد، پرداخت میشود و هیچ یک از وراث نیاز به پرداخت مبلغی ندارند.
لازم به ذکر است که انتقال سهام عدالت متوفی به وراث، تنها به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه معاملات آنلاین امکانپذیر است.