در سالهای اخیر، مطالعات متعددی بر روی میکروبهای روده بهویژه نحوه تعامل آنها با مغز متمرکز شده اند. از آنجایی که غذاهای تخمیر شده به ویژه به دلیل فواید سلامت روده شناخته شده اند، محققان می خواستند چگونگی تاثیر این غذاها بر سلامت روان را بررسی کنند.
به گزارش اخبار جدید به نقل از زهرا حسین زاده از سرویس ترجمه نواندیش، مدیکال نیوز تودی در مورد تاثیر مصرف برخی خوراکی ها بر سلامت روان نوشت: یک بررسی جدید منتشر شده در Neuroscience & Behavioral Reviews به بررسی انواع مختلف غذاهای تخمیر شده، تکنیک های تخمیر و توانایی آنها در تأثیرگذاری بر محور میکروبیوتا روده-مغز پرداخته است. محققان همچنین شکاف ها و چالش های دانش در انجام مطالعات انسانی را تجزیه و تحلیل کردند.
نمونه هایی از غذاهای تخمیر شده عبارتند از:
کیمچی
کلم ترش
کفیر
میسو
ماست
این بررسی اشاره کرد که غذاهای تخمیر شده مستقیماً بر سیستم غدد درون ریز تأثیر میگذارند که بر هورمونهایی مانند گرلین، نوروپپتید-Y، پپتید 1 شبه گلوکاگون (GLP-1) و سروتونین تأثیر میگذارد. غذاهای تخمیر شده سرشار از پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها هستند و میزان GLP-1 را افزایش می دهند. با این حال، برای درک اینکه چگونه غذاهای تخمیر شده بر اشتها و گرسنگی تأثیر می گذارد، تحقیقات بیشتری لازم است.
مطالعات انسانی بر روی لبنیات تخمیری نتایج متفاوتی بر سلامت شناختی دارد، در حالی که مطالعات مشاهدهای مصرف غذای تخمیر شده را با تغییرات در سلامت روده و کاهش اضطراب مرتبط میدانند.
دکتر نیکول آونا، مشاور تغذیه و استادیار دانشگاه در این خصوص گفت: “ما از مطالعات قبلی می دانیم که یک محور روده-مغز اثبات شده وجود دارد و بنابراین، رژیم غذایی را مستقیماً به مغز و رفتار آن بر اساس سلامت میکروبیوت ما مرتبط می کند.”
او گفت: «من فکر میکنم این بررسی در نشان دادن تاریخچه تخمیر و فیزیولوژی پشت این که چگونه به عنوان یک غذای فوقالعاده برای سلامت روده و مغز شناخته شد، کار خوبی انجام میدهد.