ماه رمضان ماهی پربرکت و معنوی است که انسانها از هر گروهی از جامعه، با هر سن و هر شغلی که باشند، در آن به عبادت خالصانهتری مشغولاند. یکی از اعمالی که از سوی خداوند در این ماه برای مسلمان واجب گردیده، پرداخت فطریه و کفاره است که پس از عید فطر صورت میگیرد.
پرداخت کفاره و فطریه دارای اصولی هستند و لازم است به بخش خاصی از جامعه همچون نیازمندان و مستمندان پرداخت شوند. در این مقاله به بررسی دقیق مفهوم و ضرورت پرداخت فطریه و کفاره و معرفی بیماران پروانهای بهعنوان یکی از بهترین دریافتکنندگان آنها خواهیم پرداخت.
در کل جهان، مسلمانان اعم از شیعه و سنی، پایان ماه رمضان و عبادات خود در آن را با عید فطر جشن میگیرند. در واقع عید فطر روزی است که هلال ماه توسط گروه استهلال رؤیت میشود و ماه شعبان آغاز میگردد. در تقویم قمری که مربوط به مسلمانان جهان است، عید فطر اصلیترین عید و یکی از بهترین روزهای سال به شمار میرود.
مسلمانان در ماه مبارک رمضان، با روزهگرفتن، صبر خود را امتحان کرده و آن را تقویت میکنند و در نهایت با عبادات صادقانه و عمیقی که در این ماه دارند، هرچه بیشتر به خدا نزدیک می شوند. اهمیت و جایگاه ماه رمضان و عید فطر در قرآن و احادیث بسیار بالاست و سفارشات زیادی توسط پیامبر و سایر معصومین درباره این ماه شده است.
از اعمالی که انجام آنها پس از پایان ماه رمضان و عید فطر واجب میگردد، پرداخت فطریه و کفاره است که انجام این دو واجب دینی اصولی داشته و هر یک متفاوت از دیگری است. ازآنجاییکه این موضوع یکی از دغدغههای اصلی مسلمانان است، در این بخش به تعریف مفهوم دقیق هر یک از این موارد میپردازیم.
فطریه در واقع کنارگذاشتن بخش مشخصی از اموال افراد است که برای کمک به نیازمندان و فقیران و در شب عید فطر صورت میگیرد. بر اساس احادیث درصورتیکه پرداخت فطریه به طور دقیق و منظمی توسط مسلمانان انجام شده و توزیع آن بهصورت عادلانه و صحیح صورت گیرد، میتواند در کاهش فقر در جامعه تأثیر به سزایی بگذارد.
طبق حدیثی از امام صادق (ع) پرداخت فطریه عملی جدا از روزه نیست و چهبسا تکمیلکننده آن است که باید توسط تمامی افراد انجام پذیرد.
مفهوم کفاره با فطریه تفاوت زیادی دارد. همانطور که مشخص است کفاره از ریشه کفر که معنی پوشاندن میدهد، آمده و به معنای پوشاننده خطا و یا اهمالکاری در انجام واجبات است. این مفهوم نهتنها در اسلام که در تمامی ادیان و به منظور فرونشاندن خشم الهی ناشی از انجامندادن اعمال دینی وجود دارد.
کسانی که در طول ماه رمضان به هر دلیلی اما بهعمد روزه خود را نگرفته یا آن را باطل کنند، مستلزم به پرداخت کفاره، علاوه بر گرفتن روزه قضا هستند و به عبارتی پرداخت کفاره برای آنها واجب است. برای کسانی که به دلایل غیرعمد روزه خود را نمیگیرند، پرداخت کفاره مستحب است.
پرداخت فطریه و کفاره همانطور که گفته شد، باید به افرادی که به آن نیاز دارند انجام شود. مسلمانان معمولاً فطریه و کفاره خود را قبل از نماز عید کنار گذاشته و به مسجدها یا خیریهها پرداخت میکنند تا برای مستمندان و فقیران جمع شده و صرف زندگی آنها شود.
در این میان روشهای دیگری نیز برای پرداخت فطریه و کفاره وجود دارد که کمک به بیماران گوناگون است. یکی از این گروهها، بیماران پروانهای هستند. در صورت پرداخت فطریه و کفاره برای کمک به بیماران پروانه ای، نهتنها واجب دینی خود را انجام دادهاید، بلکه توانستهاید در بهبود نوعی بیماری سخت و آزاردهنده نیز کمککننده باشید و زندگیبخش افراد شوید و چه چیزی برای یک مسلمان از این بهتر است؟
شاید برای پرداخت فطریه و کفاره برای کمک به بیماران پروانه ای بخواهید با این بیماری و علائمی که مبتلایان به آن تجربه میکنند، بیشتر آشنا شوید.
بیماری پروانهای یا اپیدرمولیزیس بولوزا (Epidermolysis bullosa) یکی از بیماریهای پوستی نادر در سطح جهان است که با دلایل وراثتی و در نتیجه جهش ژنتیکی در افراد پدیدار میشود. در طی این بیماری پوست تمامی نقاط بدن افراد تا حد بسیار زیادی نازک و آسیبپذیر میشود و ازآنجاییکه در این موضوع شباهت بسیار زیادی به بالهای پروانه دارند، این بیماری را بیماری پروانهای نامگذاری کردهاند.
برخی از افراد پس از چندین سال عمر دچار این بیماری میشوند؛ اما غالب مبتلایان از همان ابتدای تولد درگیر آن هستند. توجه داشتن به این بیماران مظلوم، امری بسیار مهم و ضروری است؛ به همین سبب، پرسنل مجرب خانه ای بی دائما در تلاش هستند تا کمک و فطریه های شما کاربران عزیز را به بهترین نحو، خرج این بیماران کنند.
زندگی برای افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، بسیار سخت و دشوار میگذرد. زخمهایی که بر تن این افراد ایجاد میشود، گاهی تا آخر عمر التیام نمییابند. علائمی همچون بروز تاولهای متعدد بر روی پوست، بروز تاولهای درونی در مری و حلق و در نتیجه مشکل در بلع، کمخونی، مشکل چسبیدن انگشتها به هم و عدم رشد دندانها، تنها برخی از مشکلاتی است که این بیماران هر روز با آن دستوپنجه نرم میکنند.
متأسفانه، درمان قطعیای برای درمان این بیماری وجود ندارد. برخی از روشهای درمانی میتواند علائم را کمتر کند و کمی از دشواریهای زندگی این افراد بکاهد که البته با هزینههای گزافی همراه است که توانایی پرداخت آن را ندارند.
در این راستا با همت سازمانهایی مردمنهاد در کمک به بیماران، همچون خانه ای بی که برای حمایت از بیماران پروانهای شکلگرفته است، کمککردن به بیماران بهراحتی امکانپذیر است. خانه ای بی به عنوان تنها نهاد حمایت از بیماران پروانهای، از سال 1394 تاکنون به شناسایی و تحت پوشش قراردادن این بیماران به طور داوطلبانه میپردازد. به منظور پرداخت فطریه و کفاره برای کمک به بیماران پروانه ای و کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت خانه ای بی (ebhome.ngo) مراجعه کنید.
پرداخت فطریه و کفاره از واجباتی است که پس از پایان ماه مبارک رمضان و عید فطر مطرح میشود. این عمل میتواند در راستای کمک به مستمندان و افراد بیبضاعت و از طریق مساجد و خیریهها انجام گردد و یا با حمایت از بیماران و کمک به درمان آنها صورت گیرد.
پرداخت فطریه و کفاره برای کمک به بیماران پروانه ای نیز یکی از بهترین گزینههای بهجاآوردن این واجب است؛ چرا که روشهای درمانی و بهبود بیماری پروانه ای هزینههای بسیار بالایی دارد. کمک و حمایت از این بیماران هرچند اندک، میتواند از رنج این بیماران و خانوادههایشان بکاهد و ثواب عبادات شما در ماه مبارک رمضان را چندان برابر کند.