بهمن ۱, ۱۴۰۳ ۰۱:۱۹
رپورتاژ آگهی ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - 11 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

چگونه چهارشنبه سوری بی خطری داشته باشیم

چهارشنبه سوری یکی از آیین­های زیبا و کهن ایرانیان است که هر ساله، درست قبل از فرارسیدن نوروز برگزار می­شود. مردم در این جشن باستانی به صورت نمادین برای تحقق آرزوهایشان در سال جدید و رهایی از غصه­های سال به پایان رسیده دور هم جمع می­شدند و با پریدن از روی آتش، یک شب شاد و گرم را تجربه می­کردند.

چنین جشن دوست­داشتنی و صلح­آمیزی با ورود گسترده باروت و مواد انفجاری به آن، تبدیل به یکی از خطرناک­ترین آیین­های سالانه کشور شده است. چه خانواده­هایی که در این شب عزادار نمی­شوند و چه نوروزهایی که در قسمت سوانح بیمارستان­ها نمی­گذرد. اگرچه فرهنگ­سازی انجام شده در این سال­ها توانسته تا حدی جلوی تلفات این جشن را بگیرد، اما باز هم خطر در روز چهارشنبه‌سوری، پشت در خانه شما نشسته است.

آمار تلفات چهارشنبه سوری

قطع عضو، سوختگی با درصدهای مختلف، از دست دادن نیم یا تمام قدرت بینایی، فوتی­های متعدد، ترس و وحشت ساکنان محله و …

اینها خسارات یک جنگ داخلی یک ماهه در یک کشور آفریقایی نیست؛ بلکه حوادث روز چهارشنبه سوری در کشور خودمان است. هر استان یک آمار تلفات متفاوت دارد. شهر به شهر، محله به محله میزان خسارات متفاوت می­باشد. طبق آمار، تنها در روز چهارشنبه سوری سال 1400 یعنی دو سال پیش، چنین آماری در مراکز اورژانس ثبت شده است:

  • 17 فوتی
  • 92 قطع عضو
  • 470 آسیب­دیدگی چشم
  • 540 نفر سوختگی

چطور می­توان این آمار را کاهش داد؟ چه اقداماتی می­تواند امنیت ما را حفظ کند؟ آیا صرف ماندن در خانه می­تواند امنیت ما را تضمین کند؟

چگونه امنیت خود را در این روز حفظ کنیم؟

  1. به هیچ عنوان به سراغ مواد محترقه دست­ساز نروید. حتی اگر هیجان ترقه برای شما دلچسب است، از انواع دست­ساز استفاده نکنید. این انواع ترقه با کوچکترین افزایش دما دچار انفجار می­شوند و خسارات جبران­ناپذیری به شما وارد می­کنند.
  2. سعی کنید در این روز، زمان زیادی را در خیابان­ها سپری نکنید. جشن گرفتن چهارشنبه سوری در حیاط منزل حس و حال بسیار خوبی دارد. لزوما نیازی نیست خودتان را به میادین جنگ خیابانی منتقل کنید.
  3. سعی کنید فرزندان خود، به خصوص نوجوانان را در این روز در خانه نگه دارید. شور و شوق نوجوانی در این روز می­تواند خطرات زیادی را بیافریند.
  4. استفاده از انواع لباس ایمنی خصوصا، کفش ایمنی در این روز می‌تواند کمک بسیار زیادی به حفظ سلامتی شما در این روز کند.
  5. شماره تلفن­های ضروری را در یک نقطه قابل دسترس بنویسید یا به خاطر بسپارید. برخی از مهم­ترین این شماره­ها عبارت­اند از:
  • آتش نشانی: 125
  • اورژانس: 115
  • اتفاقات گاز: 194
  • اتفاقات برق: 121

اگر اتفاقی رخ داد، سریعا با شماره مربوطه تماس حاصل کنید. خصوصا در زمینه صدمات جانی یا اتفاقات گاز و برق، بدون اطلاعات و تخصص دست به کاری نزنید. هر اقدام بی­احتیاطانه­ای در هنگام حادثه ممکن است شرایط را به مراتب بدتر کند.

  1. داشتن یک کپسول آتش نشانی در منزل و محل کارتان، یک ضرورت است. به یاد داشته باشید که هزینه برای ایمنی، هزینه جان عزیزتان خواهد بود و هیچ چیزی ارزشمندتر از جان شما و خانواده­تان نیست.
  2. از وجود شیرآلات آتش نشانی در منزل و ساختمان محل زندگی خود اطمینان حاصل کنید. این شیرآلات می­توانند در مواقع مورد نیاز، سرعت امدادرسانی را به شدت افزایش دهند.

شیرآلات آتش­نشانی چه تاثیری در حفظ امنیت ساختمان دارند؟

طبق مقررات ملی ساختمان، یک انشعاب در هر ساختمان و هر واحد برای امور امداد و اطفای حریق در نظر گرفته می­شود. این انشعاب در صورت بروز حادثه می­تواند با سرعت بیشتری آتش را خاموش کند؛ به طوری که در مواردی، حتی لازم نیست آتش نشانان به صحنه حادثه برسند و آتش به صورت خودکار خاموش خواهد شد.

با توجه به اینکه در روز چهارشنبه سوری درصد قابل توجهی از حوادث برای ساختمان­ها رخ می­دهد و حریق در یک واحد ساختمان می­تواند به کل ساختمان آسیب بزند، ضروری است که شیرآلات آتش نشانی در محیط ساختمان وجود داشته باشد تا حریق در کمترین زمان اطفا گردد

انواع شیرآلات آتش نشانی

این شیرآلات را در خیابان­ها و معابر شهری دیده­اید. ستون­های کوچک و اغلب زرد یا قرمز رنگ که در حاشیه پیاده­روها به چشم می­خورند. اما کاربرد شیرآلات آتش نشانی محدود به خیابان­ها نیست بلکه ساختمان­ها نیز به این شیرآلات نیاز دارند. سه مورد از مهم­ترین شیرآلات آتش نشانی در ساختمان عبارت­اند از:

  1. شیرفلکه آتش نشانی: وظیفه این قطعه رساندن آب از منبع آب شهری به خروجی یعنی شیلنگ­هاست. این قطعات برنجی یا فولادی در برابر خوردگی مقاوم هستند و می­توانند تا فشار 24 اتمسفر را تحمل کنند.
  2. چندراهی آب: یکی دیگر از قطعات مهم در سیستم اطفای حریق ساختمان، چندراهی آب است. همانطور که از نام این قطعه پیداست، وظیفه دارد آب را از منبع دریافت کرده و در صورت نیاز در چند شیلنگ جاری نماید. این قطعات از برنج، فولاد ضدزنگ یا گالوانیزه ساخته می­شوند و در برابر سایش و خوردگی مقاوم هستند.
  3. اسپلینگر: یکی از سیستم­های جدید ضدحریق که در محدوده واحدهای ساختمانی فعالیت دارد، اسپلینگر می­باشد. اسپلینگر از طریق شیلننگ­های باریکی روی سقف به سیستم آب شهری متصل می­شود. این قطعه دارای یک سنسور دما یا دود است که در صورت بروز حریق و افزایش دمای محیط، مسیر آب را باز می­کند و با پاشش آب از سقف، به سرعت دمای اتاق را کاهش داده و حریق را از بین می­برد.

جمع­بندی

چهارشنبه سوری یکی از سنت­های قدیمی و خطرساز ایرانیان است که هر ساله به تعداد زیادی از هم­وطنانمان آسیب­های مختلفی وارد می­کند. اگرچه نمی­توان در هیچ شرایطی امنیت صددرصدی برای شهروندان ایجاد نمود اما با انجام برخی کارها و رعایت برخی نکات می­توان میزان مخاطرات این روز را به حداقل رساند که یکی از این نکات، استفاده مناسب از شیرآلات آتش­نشانی است. این شیرآلات وظیفه دارند در هنگام بروز آتش­سوزی، با سرعت بیشتری به آن خاتمه دهند تا خسارات آن به حداقل برسد.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *