مردی که پس از ابتلا به فلج اطفال در دوران کودکی، به مدت ۷۰ سال در ریه آهنی زندگی کرده بود از دنیا رفت.
به گزارش اخبار جدید، مردی که پس از ابتلا به فلج اطفال در دوران کودکی، به مدت 70 سال در ریه آهنی زندگی کرده بود از دنیا رفت.
پل الکساندر اهل دالاس در ایالت تگزاس آمریکا بود که در سال 1952، در سن 6 سالگی بر اثر ابتلا به ویروس فلج اطفال، فلج شد.
او پس از بروز علائم به سرعت به بیمارستان منتقل شد و او را درون یک ریه مکانیکی آهنی به هوش آوردند. الکساندر که به او لقب «مردی با ریه آهنی» داده شد، تا پایان عمر در این دستگاه ریه مصنوعی زندگی کرد و سرانجام پس از 70 سال درگذشت.
دستگاه ریه آهنی مانند ریه عمل میکرد تا الکساندر بتواند نفس بکشد. پیش از آن پزشکان عمل نایبُری را روی او انجام داده بودند تا احتقان ریهها را که بر اثر فلج اطفال به وجود آمده بود، از بین ببرند.
او در داخل محفظه فلزی استوانهای قادر به حرکت یا صحبت کردن نبود و از یک وسیله و خودکاری که به آن وصل شده بود برای ضربه زدن به صفحهکلید برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده میکرد.
الکساندر تنها یک نفر از شمار زیادی از کودکان بود که در جریان شیوع گسترده فلج اطفال در ایالات متحده در دهه 1950 در دستگاه شُش آهنی قرار گرفتند.
او بعداً وارد دانشگاه شد و مدرک حقوق گرفت، اما هرگز ریه آهنیاش را ترک نکرد.
فلج اطفال یک بیماری عفونی است که هم اکنون در بسیاری از کشورها به دلیل واکسیناسیون کودکان تقریباً از بین رفته است. ایران نیز با قرار دادن این واکسن در برنامه واکسیناسیون کشوری کودکان، توانسته این بیماری را ریشه کن کند. این بیماری در حال حاضر فقط در چند کشور یافت میشود و به طور کلی احتمال ابتلا به آن بسیار کم شده است.