به گزارش اخبار جدید به نقل از یورو نیوز؛ خبرگزاری رسمی فلسطینی (وفا) روز شنبه ۱۰ اوت (۲۰ مرداد ۱۴۰۳) اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ فلسطینی بر اثر حمله اسرائیل به مدرسهای در غزه که محل اسکان آوارگان بود، کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند. این در حالی است که ارتش اسرائیل مدعی است که یک مرکز فرماندهی حماس را هدف قرار داده است.
این دفتر رسانهای که در غزه و تحت مدیریت حماس فعالیت میکند اعلام کرد که «حملات اسرائیل در زمانی انجام شد که این آوارگان در حال ادای نماز صبح خود بودند که همین موضوع هم منجر به افزایش شدید تعداد تلفات شد.»
این آژانس گزارش داد که سه راکت اسرائیلی به این مدرسه در شهر غزه اصابت کرد و آن را «قتل عامی وحشتناک» توصیف کرد که بر اثر آن برخی از بدنها در آتش سوختند.
رویترز به نقل از این منبع آورده است که پزشکان هنوز نتوانستهاند به همه اجساد برسند.
ارتش اسرائیل در بیانیه روز شنبه خود مدعی است که نیروهای هوایی این کشور «یک مرکز فرماندهی و کنترل را هدف قرار دادند که به عنوان مخفیگاه تروریستها و فرماندهان حماس استفاده میشد.»
در این بیانیه آمده است که «نیروهای هوایی اسرائیل در یک حمله دقیق توانست تروریستهای حماس را که در مرکز فرماندهی و کنترل این گروه واقع در مدرسه تابعین و در مجاورت مسجدی در منطقه درج تفاح قرار داشت را هدف قرار دهد. در حالیکه این مکان به عنوان پناهگاهی برای ساکنان شهر غزه عمل میکرد.»
در ادامه آمده است که «پیش از این حمله، اقدامات متعددی برای کاهش خطر آسیب رساندن به غیرنظامیان از جمله استفاده از مهمات دقیق، نظارت هوایی و دادههای سرویسهای اطلاعاتی انجام شد.»
طبق گزارش سازمان ملل، از ۵۶۴ مدرسه موجود در غزه تا ۶ ژوئیه (۱۶ تیر)، تعداد ۴۷۷ مدرسه مستقیماً در جنگ مورد اصابت قرار گرفته یا آسیب دیدهاند.
به عنوان مثال، به گفته مقامات بهداشت محلی، حمله ماه ژوئن اسرائیل به مدرسهای که در مرکز غزه پناهگاهی برای فلسطینیان آواره شده بود، دست کم ۳۳ نفر از جمله ۱۲ زن و کودک را کشت.
مقامات غزه روز پنجشنبه نیز اعلام کردند که بیش از ۱۸ نفر بر اثر حملات اسرائیل به دو مدرسه دیگر در شهر غزه کشته شدند و ارتش اسرائیل در آن زمان هم گفت که به مراکز فرماندهی حماس حمله کرده است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه گذشته در بیانیهای اعلام کرد که دستکم ۱۷ مدرسه در غزه در ماه گذشته میلادی هدف حمله قرار گرفتهاند و مرگ دستکم ۱۶۳ فلسطینی، از جمله کودکان و زنان حاکی از «عدم رعایت اصول تمایز، تناسب و اقدامات احتیاطی» در انجام این حملات است.
اسرائیل خود را متعهد کرده است تا گروه فلسطینی حماس را در تلافی حمله هفتم اکتبر نابود کند، اما در عین حال به درخواست میانجیگران بینالمللی با هدف جلوگیری از گسترش آتش درگیری به کل منطقه، با از سرگیری مذاکرات در روزهای آینده موافقت کرده است.
ارتش اسرائیل در ۹ اوت اعلام کرد که نیروهایش بار دیگر به خان یونس بازگشتند و در حال انجام عملیات در اطراف این شهر در جنوب باریکه غزه هستند. این منطقه پیش از این شاهد درگیریهای شدید بین نیروهای اسرائیلی و حماس بود ولی نیروهای اسرائیلی در ماه آوریل پس از ماهها درگیری شدید از آن شهر خارج شدند.
فلورنسیا سوتو نینو، سخنگوی سازمان ملل روز نهم اوت (۱۹ مرداد) اعلام کرد که دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه برآورد کرده است که «دستکم ۶۰ هزار فلسطینی در ظرف ۷۲ ساعت، به سمت غرب خان یونس فرار کرده باشند.»
به گفته مقامات بهداشتی غزه، از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون، نزدیک به ۴۰ هزار فلسطینی در حمله اسرائیل به غزه کشته شدهاند، که البته آمار تفکیکی جنگجویان و غیرنظامیان ارائه نشده است و مقامات بهداشتی صرفا گفتهاند که بیشتر قربانیان غیرنظامی بودهاند.
اسرائیل هم که در این مدت ۳۲۹ سرباز خود را در غزه از دست داده است، میگوید دستکم یک سوم کشتهشدگان فلسطینی را جنگجویان تشکیل میدهند.