آذر ۱۳, ۱۴۰۳ ۰۰:۵۷
رپورتاژ آگهی ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

شایع ترین عوارض کشیدن دندان عقل؛ مواردی که بیمار باید بداند!

دندان‌های عقل به‌عنوان آخرین دندان‌های بالغ شناخته شده و بین ۱۷ الی ۲۵ سالگی نمایان می‌گردند. اگر این دندان‌ها با زاویه نامناسب از لثه خارج شوند، به دندان‌های کناری نیز فشار وارد کرده و باعث ایجاد مشکلات بیشتری خواهند شد. به همین دلیل بیشتر دندانپزشکان جراحی دندان عقل را در این مرحله پیشنهاد می‌دهند؛ اما باید بدانید این جراحی نیز مانند هر جراحی دیگری با عوارضی همراه است.

درد و تورم، خونریزی، عفونت، باز شدن سینوس و محدودیت در باز کردن دهان تعدادی از شایع‌ترین عوارض بعد از کشیدن دندان عقل هستند که در صورت انجام جراحی توسط دندانپزشک ماهر، احتمال بروز آن‌ها کاهش می‌یابد.

عوارض کشیدن دندان عقل

گاهی اوقات دندان‌های عقل بدون ایجاد هیچ مشکلی از لثه خارج می‌شوند؛ اما در برخی از مواقع خارج شدن این دندان‌ها با زاویه نامناسب، فرد را مجبور به جراحی کرده که ممکن است با عوارضی همراه باشد. در صورت نامناسب بودن زاویه دندان عقل، به دندان کناری فشار وارد شده و می‌تواند سبب عفونت آن گردد.

برای جلوگیری از بروز این مشکلات می‌بایست برای کشیدن دندان عقل اقدام کرد که این جراحی با برخی عوارض شایع همراه خواهد بود‌. درد و تورم، عفونت، باز شدن سینوس و خونریزی بیش از حد از جمله عوارض شایعی هستند که در بیشتر افرادی که این جراحی را انجام داده‌اند، مشاهده شده است.

برخی از این عوارض مانند خونریزی و درد و تورم پس از مدتی برطرف خواهند شد؛ اما در صورت ادامه یافتن باید به دندانپزشک مراجعه نمایید. با آگاهی از شایع‌ترین عوارض می‌توانید آن‌ها را شناسایی کرده و هرچه سریع‌تر اقدام به درمان کنید.

درد و تورم

یکی از شایع‌ترین عوارض کشیدن دندان عقل، احساس درد و تورم تا سه روز پس از این عمل است. برای کاهش درد و حاصل شدن بهبودی، بهتر است در کنار مصرف مسکن و داروهای ضدالتهاب، مراقبت‌هایی که دندانپزشک توصیه کرده را نیز رعایت کنید. از جمله این مراقبت‌ها می‌توان به مصرف غذاهای نرم و خودداری از انجام فعالیت شدید بدنی اشاره کرد. در صورت از بین نرفتن درد پس از گذشت چند روز، می‌بایست به دندانپزشک مراجعه نمایید.

خونریزی بیش از حد

اگر دندان عقل خود را کشیده‌اید، بهتر است بدانید که تجربه خونریزی در ۸ الی ۱۲ ساعت اول طبیعی است. این خونریزی برای تشکیل لخته بوده و برطرف می‌شود. دندانپزشک توصیه‌هایی برای کاهش و کنترل خونریزی ارائه می‌دهد. شما با قرار دادن گاز استریل، شست‌وشوی دهان با مخلوط آب و نمک سرد، خودداری از سیگار کشیدن و مصرف غذای نرم می‌توانید این خونریزی را کاهش دهید.

بی حسی فک و لب

از دیگر عوارض شایع کشیدن دندان عقل می‌توان به بی‌حسی فک و لب اشاره کرد. از آنجایی که دندان عقل در مجاورت عصب آلوئولار تحتانی فک قرار دارد، وارد شدن هرگونه آسیب به این عصب، منجر به بی‌حسی لب‌ها یا فک خواهد شد. این بی‌حسی در بیشتر مواقع موقتی بوده و پس از مدتی برطرف می‌شود؛ اما در صورت شدید بودن آسیب، بی‌حسی دائمی خواهد بود.

عفونت

گاهی کشیدن دندان عقل با عوارضی مانند عفونت همراه خواهد بود. درد شدید، تورم لثه، تب و خروج ترشحات زرد رنگ یا سفید رنگ نیز در کنار این عفونت مشاهده می‌شوند. برای برطرف کردن این عارضه می‌توانید از آنتی ‌بیوتیک استفاده کنید. در صورت برطرف نشدن عفونت می‌بایست به دندانپزشک مراجعه نمایید تا محل مورد نظر تخلیه و تمیز شود. ممکن است در این فرآیند از آنتی ‌بیوتیک موضعی نیز استفاده کنند. با اطلاع از نشانه‌های عفونت می‌توانید هرچه سریع‌تر آن را درمان نمایید.

باز شدن سینوس

از عوارض کشیدن دندان عقل فک بالا، باز شدن سینوس است که به‌دلیل ایجاد شکاف بین حفره دندان و سینوس ایجاد می‌شود. این عارضه به‌دلیل مجاورت دندان‌های عقل بالا با حفره‌های سینوس اتفاق می‌افتد. این مشکل در اکثر مواقع به‌خودی‌خود برطرف خواهد شد؛ اما برای تسریع بهبودی بهتر است که در حدود ۲ یا ۳ روز پس از کشیدن دندان عقل بالا از دمیدن در بینی اجتناب ورزید.

محدودیت میزان باز کردن دهان

ناتوانی در باز کردن آزادانه دهان که به آن تریسموس موقت نیز می‌گویند، از جمله عوارضی بوده که ممکن است در هنگام کشیدن دندان عقل بالا یا پایین با آن مواجه شوید. این عارضه بین بیماران ۱۷ تا ۲۵ ساله شایع‌تر است. از درمان‌های پیشنهادی دندانپزشک برای رفع محدودیت در باز کردن دهان می‌توان به استفاده از گرما درمانی، داروهای مسکن و شل‌کننده‌های عضلانی اشاره کرد. اگر سفتی فک به مدت زیادی ادامه داشت، توصیه می‌شود که از دستگاه‌های بازکننده فک برای رفع آن استفاده نمایید.

عوامل موثر در بروز عوارض کشیدن دندان عقل

عوارض کشیدن دندان عقل به عوامل مختلفی مانند موقعیت دندان، پیچیدگی جراحی، تجربه جراح و… بستگی دارد‌. به‌عنوان مثال برای خارج کردن دندان‌های عقلی که با زاویه نامناسب از لثه بیروت زده‌اند یا به‌طور کامل خارج نشده‌اند، به جراحی پیچیده‌تری نیاز است و احتمال بروز عوارض بیشتر خواهد بود. با افزایش پیچیدگی جراحی، احتمال تورم، درد و عفونت افزایش می‌یابد.

لازم به ذکر است که با افزایش پیچیدگی، هزینه کشیدن دندان عقل هم افزایش خواهد یافت. در نتیجه در هنگام برآورد قیمت کشیدن دندان عقل به پیچیدگی عمل نیز توجه می‌شود. همچنین هرچه تجربه جراحی که این عمل را انجام می‌دهد، بیشتر باشد احتمال بروز عوارض کاهش می‌یابد. وضعیت سلامت بیمار، رعایت مراقبت‌های پس از جراحی، نوع بی‌حسی، استرس و سن بیمار نیز بر میزان بروز عوارض جراحی دندان عقل تاثیرگذار هستند.

سخن پایانی

کشیدن دندان عقل به افرادی که دندان آن‌ها به‌صورت نامناسبی رشد کرده، توصیه می شود؛ اما باید با شایع‌ترین عوارض این جراحی آشنا باشید. به‌عنوان مثال درد، تورم و خونریزی در چند ساعت اول پس از جراحی طبیعی است؛ اما در صورت برطرف نشدن می‌بایست به دندانپزشک مراجعه نمایید. عارضه باز شدن سینوس‌ها نیز ممکن است در هنگام کشیدن دندان عقل فک بالا بروز یابد.

برای داشتن یک جراحی‌ موفقیت‌آمیز با کم‌ترین عوارض، مراجعه به دندانپزشک حاذق مهم‌ترین نکته است‌. در کلینیک دندانپزشکی دکتر نوربخش ، جراحی کشیدن دندان عقل با کم‌ترین عوارض انجام می‌گیرد و در مدت کوتاهی بهبودی حاصل می‌گردد.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *