دی ۱۳, ۱۴۰۳ ۰۵:۵۵
رپورتاژ آگهی ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

ضخامت و کاربرد ورق سیاه چیست؟

ورق سیاه که با اسامی دیگری مانند ورق گرم شناخته می‌شود، یک قطعه فولادی پرکاربرد در صنعت است که طی فرایند نورد گرم ساخته می‌شود. قیمت گذاری این محصول تحت تاثیر قیمت آهن امروز است. برای تولید این قطعات از روش‌های خاصی استفاده می‌شود و سطح ورق مات و زبر است. ورق‌های سیاه کاربردهای گوناگونی در حوزه ساختمان سازی، ماشین سازی، کشتی‌سازی و مخازن دارند. این قطعات در برابر فشار و ضربه مقاوم هستند و دارای استحکام مکانیکی بالایی می‌باشند. در ادامه به طور کامل درباره ضخامت و کاربردهای ورق سیاه توضیح می‌دهیم. 

ضخامت ورق با کاربرد در صنعت | آهن رسان

ورق سیاه چیست؟

ورق سیاه نوعی صفحه فولادی است که با اسامی دیگری مانند ورق کربن استیل یا پلیت سیاه به بازار عرضه می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ورق سیاه، انعطاف پذیری بالایی آن است که باعث افزایش استحکام و مقاومت ورق می‌شود. این قطعات به شکل‌های مختلف مانند رول یا برش خورده تولید می‌شود و کاربردهای گوناگونی در حوزه ساختمان سازی، خودروسازی، پتروشیمی و مواردی مانند این دارند.
برای تولید ورق‌های سیاه از روش نورد گرم استفاده می‌شود. در این روش، سطح ورق کاملا مات تیره و کدر خواهد شد. بررسی قیمت روز ورق سیاه به کنترل و پیش بینی هزینه های استفاده از ورق سیاه در پروژه های مختلف کمک زیادی می‌کند.

ضخامت ورق سیاه

ورق سیاه در ضخامت‌ها و ابعاد مختلفی به بازار عرضه می‌شود. هر کدام از ابعاد این قطعات برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. رایج‌ترین ضخامت ورق سیاه از یک و نیم میلی‌متر تا ۱۰۰ میلی‌متر متغیر است. ورق‌های سیاه با توجه به ضخامت خود در پروژه‌های سبک یا سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ورق نازک

ضخامت‌های نازک از یک و نیم میلی‌متر تا ۶ میلی‌متر هستند و در دسته ورق‌های سیاه نازک قرار می‌گیرند. این ورق‌ها معمولاً در پروژه‌های ساختمانی سبک مورد استفاده قرار می‌گیرند و کاملاً مقرون به صرفه هستند. از این محصولات برای تولید سازه‌های فلزی کوچک مثل در پنجره و بخش‌های مختلف ساختمان استفاده می‌شود. از دیگر کاربردهای ورق‌های سیاه نازک، تولید تجهیزات صنعتی کوچک و ماشین‌های سبک هستند. ورق های سیاه نازک نسبت به ورق های برنجی کاربرد بیشتری در تولید تجهیزات دارند. بررسی قیمت ورق برنجی و ویژگی های آن در لینک https://ahanresan.ir/pc/sheet/brass-sheet/   به شما در انتخاب ورق مناسب کمک می کند. 

ورق متوسط

ورق‌های سیاه با ضخامت متوسط مانند ضخامت ۶ تا ۱۵ میلی‌متر، برای پروژه‌های ساختمانی سنگین‌تر استفاده می‌شوند. از این قطعات برای تولید اسکلت فلزی ساختمان، سوله، برج و … استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این ورق‌ها، استحکام مقاومت بالای آن‌ها در برابر نیروهای خارجی است.

ورق ضخیم

ورق‌های سیاه با ضخامت بین ۱۵ تا ۱۰۰ میلی‌متر، در دسته ورق‌های ضخیم قرار می‌گیرند و در صنایع سنگین مثل تولید پل و زیرساخت کاربرد دارند. ضخامت بالای این قطعات باعث می‌شود که استحکام زیادی در برابر فشار و نیروهای خارجی داشته باشند. از ورق‌های سیاه با ضخامت بالا برای افزایش مقاومت سازه استفاده می‌شود.

ضخامت های ورق نازک، ورق ضخیم، ورق متوسط در صنایع | آهن رسان

کاربردهای ورق سیاه

ورق‌های سیاه دارای برخی ویژگی‌های مکانیکی و فیزیکی خاص هستند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه مهم‌ترین کاربردهای ورق‌های سیاه را برای شما بیان می‌کنیم:

ساخت سازه‌های فلزی

یکی از مهم‌ترین کاربردهای این ورق‌ها، تولید سازه‌های فلزی است. این محصولات به عنوان یکی از مهم‌ترین مصالح ساختمانی در تولید اسکلت فلزی ساختمان شناخته می‌شوند و برای ساخت سوله، پل و برج نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. از مهم‌ترین ویژگی‌های ورق‌های سیاه، شامل استحکام بالا در برابر فشار و ضربه است. می‌توان از این قطعات برای تحمل بارهای سنگین در سازه‌های فلزی استفاده کرد. علاوه بر این، ورق‌های سیاه به علت برخورداری از خصوصیات مکانیکی خاص، برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از زلزله استفاده می‌شوند.

صنعت خودروسازی

از این قطعات در صنعت خودروسازی برای ساخت بخش‌های داخلی ماشین مثل شاسی و بدنه استفاده می‌شود. به طور کلی، ورق سیاه استحکام بسیار بالایی در برابر نیروهای خارجی و ضربه و فشار دارد. به همین دلیل، برای تحمل ضربات سنگین و حفظ ایمنی خودرو کاملاً مناسب است. ورق سیاه صرفاً برای ساخت بدنه و شاسی خودرو مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. از این قطعات برای تولید در و سایر قطعات ماشین نیز استفاده می‌شود. 

صنعت کشتی‌سازی

در صنعت کشتی‌سازی از ورق سیاه برای تولید بدنه کشتی و بخش‌های بزرگ صنعتی استفاده می‌شود. همانطور که گفته شد، این ورق‌ها استحکام بالایی در برابر ضربه و فشار دارند. بنابراین، برای تحمل نیروهای حاصل از برخورد آب دریا کاملاً مناسب هستند. معمولا از ورق‌های سیاه با ضخامت بالا برای تولید بدنه کشتی و قایق استفاده می‌شود. از مهم‌ترین کاربردهای ورق سیاه شامل ساخت اسکلت سکوهای نفتی و اسکله‌ها است.

ساخت مخازن تحت فشار

ورق‌های سیاه با ضخامت بالا برای تولید مخزن فشار و تانکر مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی، ورق‌های سیاه کاربردهای گوناگونی در حوزه نفت و گاز، پتروشیمی و نیروگاه‌ها دارند. این قطعات به راحتی می‌توانند فشارهای داخلی و خارجی لوله‌های گاز را تحمل کنند یا مانع از خروج مواد درون لوله شوند. یکی از مهم‌ترین کاربردهای ورق‌های سیاه، تولید مخازن ذخیره‌سازی ترکیبات شیمیایی و مخازن سوخت است.

صنایع سنگین و ماشین‌آلات صنعتی

این محصولات در صنایع سنگین و ماشین آلات صنعتی برای تولید تجهیزات صنعتی سنگین، دستگاه‌های معدنی و ماشین آلات ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین به علت استحکام و مقاومت بالا، برای تحمل بارهای سنگین در ماشین آلات صنعتی مناسب هستند. این قطعات به وفور در صنایع پالایشگاهی و فولادسازی برای تولید تجهیزات صنعتی کاربرد دارند.

ضخامت های ورق سیاه برای صنایع سنگین و ماشین آلات صنعتی | آهن رسان

فرآیند تولید ورق سیاه

یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید از آن اطلاع داشته باشید، فرایند تولید ورق سیاه است. برای تولید این ورق‌ها از روش نورد گرم استفاده می‌شود. در این تکنیک، شمش فولادی تحت دما و حرارت بسیار زیاد و دمای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار می‌گیرد تا فرمی نرم و خمیری پیدا کند. در مرحله بعد، از بین غلتک‌های بزرگ عبور داده خواهد شد و ضخامت آن به مرور زمان تغییر می‌کند. با توجه به اینکه در فرایند نورد گرم دمای بسیار بالایی به سطح فلز اعمال می‌شود، سطح ورق سیاه کاملا مات و زبر است و دارای یک لایه اکسیدی می‌باشد.

نتیجه‌گیری

ورق سیاه یکی از محبوب‌ترین محصولات صنعتی است که به وفور در صنایع ساختمان سازی، کشتی‌سازی، نفت و گاز پتروشیمی و مواردی مانند این مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از مهم‌ترین کاربردهای ورق‌های سیاه شامل ساخت اسکلت فلزی، تولید قطعات داخلی خودرو، تولید مخزن تحت فشار و مواردی مانند این هستند.

ورق‌های سیاه با ضخامت‌های متنوع و سایزهای گوناگون به بازار عرضه می‌شوند. انتخاب یک ورق با سایز و ضخامت مناسب اهمیت بسیار زیادی دارد و به حفظ کیفیت سازه کمک می‌کند. بنابراین بهتر است قبل از خرید محصولات فولادی با افراد با تجربه مشورت کنید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *