دی ۳۰, ۱۴۰۳ ۲۲:۰۶
رپورتاژ آگهی ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - 4 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
کپی شد!
0

کرفس پخته چه خواصی دارد؟

کرفس یکی از سبزیجات متفاوت و بسیار کاربردی برای لاغری است و به روش‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. محبوب‌ترین خوراکی و خوردنی که با کرفس تهیه می‌شود، خورشت کرفس است. البته یکی دیگر از اشکال استفاده از کرفس، گرفتن آب آن است. آب کرفس بدلیل ترکیباتی که در آن وجود دارد به شدت در لاغری موثر است و در میان ورزشکاران و افرادی که در فکر لاغری هستند، یک نوشیدنی پرطرفدار محسوب می‌شود.

خواص متعدد کرفس

تفاوتی نمی‌کند که کرفس شما پخته باشد یا خام. در هر حال کرفس خواص خود را دارد. البته نکته‌ای که در مورد خواص کرفس پخته باید به آن اشاره کنیم این است که اگر می‌خواهید سبزیجات خصوصاً کرفس بعد از پخته شدن خواص خود را از دست ندهد، از پختن طولانی مدت آن و سرخ کردن شدید کرفس و سبزیجات خود جدا جلوگیری کنید. این کار سبب می‌شود تا سبزیجات و کرفس کاملا مواد معدنی و ترکیبات مفید خود را از دست داده و صرفاً به تفاله تبدیل شوند. در ادامه با جدول ارزش غذایی کرفس، بیشتر با ترکیبات این سبزی آشنا خواهید شد.

جدول ارزش غذایی کرفس

مواد تشکیل دهنده

100 گرم کرفس آبپز

100 گرم کرفس خام

انرژی (کالری)

18 کیلوکالری

16 کیلوکالری

ویتامین A

26 میکرو گرم

22 میکرو گرم

ویتامین K

37.80 میکرو گرم

29.30 میکرو گرم

ویتامین C

6.10 میلی گرم

3.10 میلی گرم

فیبر

1.60 گرم

1.60 گرم

کربوهیدرات

4 گرم

2.97 گرم

آب

94.11 گرم

95.43 گرم

منیزیم

12 میلی گرم

11 میلی گرم

پتاسیم

284 میلی گرم

260 میلی گرم

کلسیم

42 میلی گرم

40 میلی گرم

خواص کرفس پخته

واقعیت این است که کرفس، آب و فیبر فراوانی دارد و در دسته سبزیجات بسیار کم کالری قرار داده می‌شود. کرفس خاصیت ضد التهابی داشته و به واسطه محافظت کردن از بدن ما در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو، کاهش کلسترول، بهبود بخشیدن به دردهای آرتروزی و حتی کاهش دادن فشار خون، طرفداران بی‌شماری دارد. ویتامین C و املاح آن فراوان است و حتی به واسطه بخارپز کردن هم هیچ کدام از ویتامین‌های آن بین نرفته و نابود نمی‌شوند. بنابراین می‌توان گفت که خورشت کرفس نیز سرشار از خاصیت است.

به همین دلیل افراد زیادی معتقدند که کرفس ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. جالب است بدانید که کرفس فاقد کلسترول است و میزان چربی و قند آن به قدری ناچیز است که نمی‌توان اشاره‌ای به آن‌ها کرد. از جمله مواد معدنی ویتامین‌های موجود در آن شامل آهن، ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، اسید فولیک، آهن، مس، روی، فسفر، سلنیوم، منگنز و غیره است که همگی در کنار هم از این سبزی یک محصول پرخاصیت ساخته‌اند. آب کرفس کالری و کربوهیدرات بسیار ناچیزی دارد و به همین دلیل یکی از مواد اولیه و اصلی در ترکیبات غذایی آمریکایی، مدیترانه، آسیای شرقی و ایرانی محسوب می‌شود.

در ادامه با دنیایی از خواص کرفس، در کنار شما هستیم:

کرفس و خاصیت ضد التهابی

اولین خاصیت از خواص کرفس پخته این است که این گیاه خاصیت ضد التهابی بسیار بالایی دارد و از بروز مشکلات گوناگونی در بدن جلوگیری می‌کند. برگ‌های این گیاه سیتوکین‌های فراوانی دارند که در اصل مولکول‌های پیام رسان در سیستم ایمنی بدن ما هستند و مسئولیت افزایش تاثیرات ضد التهابی را بر عهده دارند. برگ‌های گیاه کرفس برای درمان و پیشگیری کردن از بیماری‌هایی مانند مشکلات التهابی بسیار مفید هستند. پس برای محافظت بدن خود از ایجاد بیماری‌هایی مانند آرتریت و همینطور بیماری شایع پوکی استخوان، حتما کرفس را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.

کرفس و مقابله با عفونت‌ها

خاصیت بعدی کرفس این است که ضد باکتری و ضد عفونت بوده و تاثیرات فراوانی در پیشگیری کردن از عفونت‌های ادراری دارد.

کرفس غنی از آنتی اکسیدان

شاید ندانید که این گیاه یک منبع بسیار مهم و غنی از آنتی اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. دریافت کردن آنتی اکسیدان‌ها به بدن ما کمک می‌کند تا اندام‌های بدن، رگ‌های متعدد خونی و سلول‌ها در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو و همینطور هجوم رادیکال‌های آزاد به خوبی محافظت شوند. همچنین کرفس ویتامین C فراوانی دارد که در کنار بتاکاروتن‌ها، ویتامین A و همینطور حضور انواع فلاونوئیدها، تاثیرات بالقوه آنتی اکسیدانی را افزایش می‌دهد. جالب است بدانید که بیشتر از ۱۲ نوع مواد آنتی اکسیدانی در کرفس وجود دارد که همگی از ساقه کرفس به دست می‌آیند. ضمن اینکه کرفس مهارت خاصی در درمان التهابات گوارشی، رگ‌های خونی، سلول‌ها و اندام‌ها نیز دارد.

کرفس و خواص آن برای معده

کرفس فواید بی‌شماری برای سیستم ایمنی ما دارد. پلی ساکاریدهایی که در کرفس وجود دارند، برای بهبود یافتن زخم معده کاربردی و بسیار مفید هستند. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته، کرفس می‌تواند با متعادل کردن ترشحات اسید معده، حتی پوشش معده را هم بهبود بخشد.

کرفس و درمان یبوست

اگر از جمله افرادی هستید که از یبوست رنج می‌برید، کرفس راه درمان مشکل شماست. این گیاه مقادیر بسیار زیادی آب داشته و به عبارتی ۹۵ درصد از آن را آب تشکیل داده است. فیبرهای محلول و نامحلول فراوانی هم در خود دارد و یک فاکتور اصلی برای گوارش‌های منظم در معده محسوب می‌شود. شاید ندانید که یک فنجان از آب کرفس تقریبا ۵ گرم فیبر با خود به همراه دارد. کالری آن پایین است و یکی از فاکتورهای اصلی برای درمان یبوست محسوب می‌شود.

کاهش یافتن کلسترول با کرفس

کرفس فیبر زیادی دارد و بر همین اساس یکی از خواص پرطرفدار آن، کاهش کلسترول بد بدن ما است. این کلسترول به راحتی می‌تواند شریان‌ها را مسدود کرده و ما را با مشکلات متفاوتی روبه‌رو کند. وقتی کلسترول بد ما کاهش پیدا کند، در شریان‌ها پلاک‌های کمتری دیده می‌شود که باعث بهبود سلامت عروق ما خواهند شد. همینطور دریافت کردن فیبر زیاد، کمک می‌کند که کلسترول در جریان خون شما کاهش پیدا کند. ضمن اینکه باعث ایجاد حرکت‌های بسیار منظم در روده‌ها شده که به بهبود یافتن سلامت قلب و عروق بدن ما کمک می‌کنند.

کرفس کاهنده فشار خون

بر اساس مطالعات انجام شده، کاهش یافتن هورمون‌های استرس در خون ما کمک می‌کند تا رگ‌های خونی فضای بسیار بیشتری را عبور و مرور خود داشته باشند. به همین دلیل فشار خون شما جریانی بسیار آرام‌تر داشته و در نهایت آرامش، گلبول‌های قرمز در شریان‌های شما حرکت می‌کنند. ضمن اینکه کرفس، پتاسیم فراوانی هم دارد. پتاسیم قادر است تا عروق شما را گشاد کرده و به کاهش یافتن فشار خونتان کمک کند. در ادامه وقتی شما فشار خون کمتری داشته باشید، سیستم قلب و عروق تحت تاثیر قرار گرفته و به واسطه آن بروز مشکلاتی مانند سکته قلبی یا تصلب شراین هم به طور کامل از بین می‌رود.

کرفس و لاغری

ویژگی جذاب لاغری، هم در دسته خواص کرفس پخته و کرفس‌ خام، خودنمایی می‌کند. خصوصاً برای افرادی که رژیم دارند یا ورزشکار هستند، این ویژگی همیشه مورد توجه بوده است. یک پیمانه از کرفس خرد شده خام یا پخته، تقریباً ۱۴ کالری انرژی با خود دارد و می‌تواند نیاز بدن ما به 2 گرم فیبر را تامین کند. به همین دلیل اگر احساس می‌کنید که باید وزن خود را کم کنید، حتما در رژیم غذایی که دارید، کرفس را فراموش نکنید. برخی از افراد رژیم کرفس را یک راهکار ویژه برای کاهش وزن بدن می‌دانند؛ اما فراموش نکنید که به هیچ عنوان نباید فقط از کرفس در رژیم خود استفاده کنید. بهترین کار این است که این سبزی را با دیگر مواد پروتئینی و مورد نیاز بدن خود ترکیب کرده و مورد استفاده قرار دهید.

کرفس کاهنده دردهای بدن

بد نیست بدانید که کرفس قدرت زیادی در درمان نقرس، روماتیسم و آرتروز دارد و به تسریع روند درمانی بدن انسان کمک فراوانی می‌کند. علت این موضوع هم آن است که کرفس به شدت ضد التهاب است و می‌تواند دردهای ما را کاهش دهد. جالب است بدانید که عصاره این گیاه حتی در کاهش دردهای مفصلی و عضلانی هم تاثیرگذار بوده و به واسطه ادرار آور بودنش، کمک می‌کند تا بلورهای اسید اوریک به راحتی حذف شوند. اسید اوریک نقشی اساسی در ناراحتی‌ها و دردهای جسمانی بدن ما دارد.

کرفس و تقویت سیستم ایمنی

همانطور که گفتیم کرفس منبعی غنی از ویتامین‌های A و C محسوب می‌شود. کرفس آنتی اکسیدان بالایی دارد که در ترکیب با سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها کمک خواهد کرد تا سیستم ایمنی بدن شما پرقدرت شود و کارایی بیشتری داشته باشد. مصرف فراوان کرفس به دلیل حضور پرقدرت ویتامین C از بروز سرماخوردگی شما به خوبی جلوگیری خواهد کرد. سرماخوردگی بیشتر در افرادی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی و دفاعی ضعیفی دارند.

کرفس و دیابت

یکی دیگر از خواص کرفس پخته یا خام این است که بر اساس تحقیقات انجام شده، کرفس گزینه‌ای بسیار مطلوب، موثر و مناسب برای کم کردن چربی خون و فشار خون به حساب می‌آید. ضمن اینکه نقشی موثر و کاربردی در درمان دیابت نوع 2 هم دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود کرفس را حتماً در برنامه غذایی هفتگی و ماهانه خود بگنجانید.

کرفس و یک دنیا سلامتی

بد نیست بدانید که خواص کرفس پخته یا خام تنها به این موارد خلاصه نمی‌شود. کرفس برای کاهش دادن علائم آسم، جلوگیری از بروز آسیب‌های اکسیداتیو و تقویت کردن اعصاب هم موثر است. ضمن اینکه به واسطه ویتامین C فراوانی که دارد، پوستی درخشان و شاداب به شما می‌بخشد. پس توصیه می‌کنیم که هیچگاه کرفس را از برنامه غذایی خود حذف نکنید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *