دی ۲۹, ۱۴۰۳ ۱۰:۲۱
اخبار برگزیده ۰۴ آبان ۱۴۰۳ - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

مومنی: فشار موجود بر جامعه دانشگاهی در تاریخ معاصر کم سابقه است

فرشاد مومنی اقتصاددان

برنامه بی کفایت، بی کیفیت و ضدتوسعه هفتم باید تکمیل و اصلاح شود

سیستمی که به مردم اعتماد ندارد، به تسخیر خارجی ها در می آید

دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی: اولین اقدام برای نجات ایران، ارائه گزارش شفاف از وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، بین المللی و اکولوژیکی ایران است.

بخش اعظم گرفتاریهایی که ایران دچارش است از جعل تئوریک و فقر آگاهی حکومتگران، از ابتدایی ترین دانستنی ها درباره واقعیتهای موجود کشور ریشه می گیرد.

در آثار هر متفکر ممتازی که در سه دهه گذشته، می توان یک عنصر مشترک دید و آن این است که حکومتی که رابطه اش را با مردم مبتنی بر اعتماد، همکاری و صداقت نگذارد، به تسخیر خارجی ها و یا ایادی داخلی آنها درخواهد آمد.

گزارش های رسمی می گوید بیش از 30درصد کل جمعیت، زیر خط فقر است و بیش از 40درصد کل جمعیت هم در آستانه فروافتادن به زیرخطر فقر هستند، در چنین شرایطیاینکه حکومتی با ولنگاری بگوید ما خرید و فروش هواپیمای شخصی را آزاد کردیم که مردم برای حمل و نقل در تنگنا نباشند، از ناسزای علنی رکیک به مردم برانگیزاننده تر و موهن تر است.

آقای پزشکیان و همکارانش باید بدانند، در  35 سال گذشته، حکومتگران تنها بلد بودند تا افتضاح و فسادی پیش آمد، قیمت حامل های انرژی و ارز را افزایش دهند. انحطاط از درون این وضعیت بیرون آمده. با ژست عدالت، اینها را برای ما به عنوان راه حل جا نزنید!

در دهه 90، حدود 700میلیارد دلار ارز و هزاران هزار میلیارد تومان پول ملی در اقتصاد تزریق شده و برایندش رشد صفر و سقوط 30درصدی در درآمد سرانه آحاد مردم ایران بوده است.

نکته کلیدی این که اگر این روندها، ادامه داشته باشد، دهه جدید به مراتب فاجعه آمیزتر از دهه های 80 و 90 خواهد بود.

در حالی که بی سابقه ترین فشارها به فقرای ایران، به ویژه از ناحیه قیمت مواد غذایی و هزینه اجاره مسکن به فقرا در سال 1401 تحمیل شده، گزارشی در وزارت کار منتشر می کنند و می گویند اندازه جمعیت فقیر ایران در 1401، نسبت به 1400کاهش پیدا کرده است و بعد هم اطلاعات آن را طبقه بندی می کنند. این پنهان کاری شعبه ای از فساد، جنایت و ظلم در حق ملت است.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *