آذر ۱۹, ۱۴۰۳ ۱۹:۲۷
اخبار جدید پزشکی ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - 3 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

علائم جنین مرده در شکم مادر چیست؟

زنده به دنیا آمدن جنین را می توان گفت یکی از بزرگترین دغدغه های مادران است، در ادامه از علائم و علامت های جنین مرده در شکم مادر مطلع خواهید شد.

جنین

به گزارش اخبار جدید به نقل از منیبان،

از بزرگترین نگرانی هایی که زنان در دوران بارداری دارند ، این است که جنین سالمی را به دنیا آورند اما متاسفانه در برخی از بارداری ها عواملی سبب مرگ جنین می شود بنابر این لازم است مادر باردار تحت نظر پزشک باشد و تمامی علائم او کنترل شود تا در صورت مشاهده علائم غیر طبیعی که منجر به مردن جنین می شود، اقدامات لازم انجام شود و از این حادثه ناگوار جلوگیری شود.

علامت های مردن جنین را بشناسید

اگر جنین قبل از 20 هفته یا به عبارتی قبل از 5 ماهگی یعنی زمانی که جنین امکان زنده ماندن در خارج از رحم مادر را ندارد از بین برود، به آن سقط جنین می گوییم که البته تعداد زیادی از بارداری ها به سقط ختم می شوند. در این زمان سطح پروژسترون ترشح شده از جسم زرد کاهش می یابد و هورمون جفتی برای حفاظت از جنین کافی نمی باشد اما این تنها علامت نیست و علائم دیگری از جنین مرده در شکم مادر وجود دارد که در ادامه این بخش گفته شده است.

مهمترین علائم جنین مرده در شکم عبارت است از:

پیچیدن بند ناف دور گردن

شاید شنیده باشید که برخی از زنان به علت پیچیدن بند ناف دور گردن جنین ، کودک مرده به دنیا می آورند اما باید بدانید در بسیاری از بارداری ها بند ناف دور گردن جنین وجود دارد و معمولا جنین به این دلیل خفه نمی شود ودر این مشکل معمولا خطری نوزاد را تهدید نمی کند.

مدفوع کردن جنین از علائم جنین مرده 

وقتی جنین به طور کامل رسیده می شود توانایی مدفوع کردن را به دست می آورد ، هنگامی که جنین به طور طبیعی مدفوع می کند نیاز به زایمان سریع دارد و خطری او را تهدید نمی کند اما اگر مدفوع کردن جنین به علت کمبود اکسیژن باشد باید سریعا برای زایمان سزارین اقدام شود زیرا جنین در خطرقرار دارد.

لانه گزینی در رحم از علائم جنین مرده

اگر در کاشت جنین در رحم مشکلی ایجاد شود یعنی به طور مناسب درون بافت مخاط رحم جایگزین نشده یا رحم فرم غیرطبیعی داشته باشد هم جنین سقط می شود. 30 درصد حاملگی ها پس از لانه گزینی و قبل از تشخیص بارداری و 50 درصد بارداری ها پیش از لانه گزینی در رحم از بین می روند.

ناهنجاریهای کروموزوم از نشانه های جنین مرده 

ناهنجاریهای کروموزومی یکی دیگر از علل سقط جنین به شمار می روند . ممکن است سقط تا چند هفته بعد زمانی که خونریزی مختصر یا درد قاعدگی مانندی رخ دهد اتفاق افتد.

سن مادر از علائم جنین مرده در شکم 

با افزایش سن مادر خطر سقط نیز افزایش می یابد به طوری که زنان جوان (25-24 ساله) احتمال سقط جنین 12درصد است درحالی که این رقم در زنان بالای 35 سال افزایش چشمگیری دارد و بعد از 45 سالگی نیز احتمال سقط جنین به 50درصد می رسد.

دیابت بارداری در نشانه های جنین مرده 

یکی از مهم ترین دلایل سقط جنین دیابت بارداری است . در صورتی که دیابت بارداری کنترل نشود، درست مثل سم عمل می کند و سبب سقط جنین می شود زیرا در این بیماری اکسیژن رسانی به جنین مختل می شود. بنابراین باید برای جلوگیری از مرگ جنین قند خون مادر کنترل شود و مادر باردار هر دو هفته یک بار سونوگرافی شود.

اختلالات رشدی از نشانه های جنین مرده 

یکی دیگراز عواملی که سبب مرگ جنین می شود اختلالات رشدی است که به علت فشار خون و مشکل ژنتیکی جنین رخ می دهد. اختلالات رشدی سبب کند و یا متوقف شدن رشد جنین می شود که این علائم در سونو گرافی ها مشهود است.پزشک در این موارد با مشاهده شکم و میزان رشد جنین مادر باردار را برای تشخیص دقیق به سونوگرافی می فرستد و اگر از اختلالات رشدی جنین آگاهی یافت با وجود نارس بودن جنین اقدام به زایمان کودک می کند.

مادران چاق از علت های جنین مرده 

یکی از علت های مرگ جنین وزن بالای مادر در دوران بارداری است که در پی این اضافه وزن مادر دچار چاقی، فشار خون، دیابت یا بیماری های قلبی و کلیوی می شود و به همین چاقی یکی از عوامل خطرناک برای جنین محسوب می شود. همچنین زنانی که همراه با اضافه وزن و پریودهای نامرتب، علایم افزایش هورمون مردانه به صورت موهای زاید و تغییر رنگ پوست در آنها دیده می شود،سقط های اولیه آن ها 3 تا 5 برابر خانم هایی است که مشکل چاقی ندارند.

دو یا چند قلوزایی از علت های مردن جنین

در بارداری های های دو یا چند قلو یا زمانی که جنین بیش از حد درشت است یا از تاریخ زایمان بیش از یک هفته گذشته است، احتمال فوت جنین بیشتر است، پس این مادران نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

عوامل دیگر…

از عواملی که سقط جنین را افزایش می دهند سیگار کشیدن، داروهای خاص (تجویز شده یا ممنوع)، اختلالات خود ایمنی مانند لوپوس می باشند.

اختلالات انعقادی مانند ترومبوفیلی یکی دیگر از عواملی است که منجر به مرگ جنین می شود زیرا در این بیماری خون رسانی به جنین به علت ایجاد لخته های کوچکی داخل عروق جفتی کند می شود و تأخیر رشد به وجود می آید.

عوامل ژنتیکی، آلودگی محیطی،تماس طولانی مدت با مواد شیمیایی و همچنین کمبود اسید فولیک و تاحدی ویتامین C از عواملی هستند که سقط جنین را افزایش می دهند.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *