به گفته رییس اتاق بازرگانی تهران در شرایط که کشور تشنه جذب سرمایه است به دلیل تشدید مهاجرت فعالان اقتصادی، در یک دهه گذشته حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده است.
به گزارش اخبار جدید به نقل از ایلنا، محمود نجفی عرب، رییس اتاق بازرگانی تهران در سمینار بررسی آثار مهاجرت بر کسب و کارها گفت: مهاجرت در کشور ما به یک بیماری مزمن سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده و اگر دست به دست هم ندهیم همین خرده سرمایه اجتماعی باقی مانده نیز از دست خواهد رفت.
وی افزود: دهههاست افراد با انگیزه کار و تحصیل از کشور مهاجرت می کنند اما امروز اوج گرفتن مهاجرت به یک دغدغه تبدیل شده است و مرکز استراتژیک ریاست جمهوری در این باره از مهاجرت عام یاد کرده است به طوری که در ۱۰ سال گذشته سالانه به طور متوسط ۲۷ هزار ایرانی اقامت کشورهای دیگر را گرفتند، در سال ۱۴۰۱، ۶۵۰۰۰ نفر از ایران مهاجرت کردند و ۶۰ درصد ایرانیها تمایل به مهاجرت دارند.
نجفی عرب اظهار کرد: مهاجرت از دانشجویان با انگیزه تحصیل به فعالان استارتاپی و کارگران تسری پیدا کرده و تهی شدن کسب و کارها از نیروی انسانی زنگ خطر جدی برای اقتصاد ایران به حساب می آید، این را بگذارید در کنار پیر شدن جمعیت در ایران.
رییس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: در کنار از دست دادن نیروی انسانی در سالهای گذشته با موج سنگینی از خروج سرمایه های فعالان اقتصادی مواجه هستیم آن هم در شرایطی کشور تشنه جذب سرمایه است و در یک دهه گذشته حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده است.
وی دلایل اصلی خروج سرمایه و کوچ فعالان اقتصادی را دو عامل نااطمینانی و ناامنی اقتصادی دانست و تاکید کرد: کشور ما بیش از هر زمان دیگری به توسعه اقتصادی و اصلاح شرایط اقتصادی نیاز دارد.