آذر ۲۳, ۱۴۰۳ ۰۳:۳۳
اخبار جدید پزشکی ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - 5 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
کپی شد!
0

نوزادهایی که بیشتر سرما می خورند

نوزادان ممکن است در سال اول زندگی خود هشت یا بیشتر سرماخوردگی را تجربه کنند، به‌ویژه اگر در مهدکودک باشند یا خواهر و برادرهایی داشته باشند که میکروب‌ها را از مدرسه به خانه می‌آورند.

کودکان

به گزارش اخبار جدید به نقل از پارسینه،

اگرچه آبریزش بینی و عطسه‌های نوزادان به‌ندرت جدی هستند، برای والدین هم مشکل‌زا می‌شوند و یکی از دلایل اصلی مراجعه به پزشک کودکان هستند. وقتی بدانید چگونه به فرزندتان کمک کنید احساس بهتری داشته باشد و چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید، می‌توانید با اطمینان بیشتری منتظر تمام شدن سرماخوردگی باشید.

دلایل

نوزادان به این دلیل زیاد سرما می‌خورند که سیستم ایمنی آن‌ها هنوز برای مقابله با حدود ۱۰۰ نوع ویروس که این عفونت‌ها را ایجاد می‌کنند، آماده نیست. ویروس سرماخوردگی از طریق هوا زمانی که فرد بیمار سرفه یا عطسه می‌کند منتقل می‌شود. همچنین روی سطوحی مانند اسباب‌بازی‌ها و میزها می‌نشیند. وقتی نوزادان این سطوح را لمس می‌کنند و سپس دست‌های خود را به دهان می‌برند – که زیاد این کار را انجام می‌دهند – ویروس سرماخوردگی به راحتی وارد بدنشان می‌شود.

نوزادان اغلب در مهدکودک سرما می‌خورند. یا ممکن است از خواهر و برادرهای بزرگ‌تر که ویروس را از مدرسه به خانه می‌آورند یا از بزرگسالانی که در تماس نزدیک با افراد بیمار بوده‌اند، سرما بخورند.

علائم

نوزادان ۱ تا ۳ روز پس از آلوده شدن، علائم سرماخوردگی را نشان می‌دهند. علائم در کودکان کوچک می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

    • گرفتگی بینی
    • آبریزش بینی که ابتدا شفاف است اما ممکن است زرد یا سبز شود
    • عطسه
    • سرفه
    • بی‌قراری
    • خستگی
    • کاهش اشتها
    • مشکل در خواب
    • تب
    • استفراغ و اسهال

درمان:

سرماخوردگی معمولاً نیازی به درمان با دارو ندارد و معمولاً پس از چند روز به‌خودی‌خود بهبود می‌یابد. آنتی‌بیوتیک‌ها نیز تأثیری ندارند، زیرا آن‌ها باکتری‌ها را از بین می‌برند، درحالی‌که عامل سرماخوردگی ویروس‌ها هستند.

طبیعتاً شما می‌خواهید علائم نوزادتان را کاهش دهید زیرا این علائم بر تغذیه، هیدراته ماندن و خلق‌وخوی او تأثیر می‌گذارند. اما به نوزادان و کودکان نوپا داروهای سرفه و سرماخوردگی بدون نسخه ندهید. این محصولات برای کودکان زیر ۶ سال به‌خوبی عمل نمی‌کنند و می‌توانند عوارض جانبی خطرناکی در کودکان خردسال ایجاد کنند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) توصیه می‌کند که اصلاً از این داروها برای کودکان زیر سن مشخص‌شده استفاده نشود.

 

برای کاهش تب و راحت‌تر کردن کودک

برای پایین آوردن تب و راحت‌تر کردن کودکتان، می‌توانید از استامینوفن (مانند تایلنول کودکان) یا ایبوپروفن (مانند موتری‌ن یا ادویل کودکان) استفاده کنید، به شرطی که کودک بالای ۶ ماه باشد. حتماً بروشور دارو را بخوانید تا دوز مناسب با وزن و سن کودک را به درستی محاسبه کنید.

هرگز به کودک دارویی که حاوی آسپرین است، ندهید. آسپرین می‌تواند خطر ابتلا به بیماری نادر اما جدی به نام سندرم ری را افزایش دهد.

برای بهتر کردن حال نوزادتان این کارها را امتحان کنید:

مایعات اضافی

کودک خود را بیشتر شیر بدهید یا در صورت نیاز به او محلول الکترولیت مخصوص نوزادان (مانند پدیالیت بدهید. برای نوزادان بالای ۶ ماه، می‌توانید آب هم بدهید. مایعات اضافی از کم‌آبی بدن جلوگیری کرده و دهان و بینی کودک را مرطوب نگه می‌دارد.

اسپری سالین و تخلیه مخاط

اگر کودک شما به دلیل گرفتگی بینی در تنفس مشکل دارد، چند قطره از محلول سالین (آب‌نمک) را که معمولاً در داروخانه‌ها موجود است، به هر سوراخ بینی او اسپری کنید تا مخاط نرم شود. سپس با یک دستگاه مکش مانند سرنگ حبابی یا نوزفریدا مخاط را تخلیه کنید. برای این کار:

    1. حباب سرنگ را فشار دهید.
    2. نوک آن را داخل سوراخ بینی کودک قرار دهید.
    3. حباب را به‌آرامی رها کنید تا مخاط به داخل مکیده شود.

پس از هر بار استفاده، نوک سرنگ را با صابون و آب بشویید. اگر خودتان محلول سالین درست می‌کنید، از آب مقطر یا آب جوشیده‌شده استفاده کنید.

پیشگیری

متأسفانه نمی‌توانید از همه سرماخوردگی‌ها جلوگیری کنید، به‌ویژه در ماه‌های زمستان که این ویروس‌ها بیشتر شایع هستند. اما می‌توانید با رعایت این نکات خطر بیمار شدن نوزادتان را کاهش دهید:

    1. از افراد بیمار بخواهید که از خانه شما دور بمانند.
    2. نوزادتان را از مکان‌های شلوغ که میکروب‌های زیادی در آن‌ها وجود دارد دور نگه دارید.
    3. در طول روز دست‌های خود را مرتب بشویید و از هر کسی که نوزاد را در آغوش می‌گیرد بخواهید همین کار را انجام دهد.
    4. اسباب‌بازی‌های نوزادتان را مرتب با صابون و آب بشویید.
    5. اجازه ندهید کسی از فنجان، قاشق، یا حوله نوزادتان استفاده کند.
    6. به کودکان بزرگ‌تر بگویید که هنگام سرفه یا عطسه از دستمال استفاده کنند یا داخل آرنج خود عطسه و سرفه کنند، نه در هوا.
    7. اجازه ندهید کسی در نزدیکی کودک شما سیگار بکشد. دود سیگار می‌تواند احتمال بیمار شدن نوزاد را افزایش دهد.

 

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید؟

اگر نوزادتان کمتر از ۳ ماه دارد و علائم سرماخوردگی شروع شده‌اند  به‌ویژه اگر نوزاد تب دارد  فوراً با پزشک تماس بگیرید. اگر نوزاد بالای ۳ ماه است، می‌توانید تب را با تایلنول کودکان درمان کنید. با این حال، حتماً دوز مناسب را با پزشک بررسی کنید.

علائمی شبیه به سرماخوردگی ممکن است نشانه بیماری جدی‌تری مانند ذات‌الریه یا عفونت گوش باشد. با مشورت پزشک خیالتان راحت‌تر خواهد شد.

فارغ از سن کودک، اگر هر یک از علائم زیر را مشاهده کردید، حتماً با پزشک تماس بگیرید:

    • تب ۱۰۲ فارنهایت (۳۸.۹ درجه سانتی‌گراد) یا بالاتر
    • مشکل در تنفس
    • نخواستن غذا یا نوشیدنی
    • علائم کم‌آبی بدن، مانند نبود اشک یا کاهش تعداد پوشک‌های خیس
  • خواب‌آلودگی غیرعادی
مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *