مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران، هفته جاری برای شرکت در نشست گروه دی هشت به قاهره سفر خواهد کرد.
به گزارش اخبار جدید به نقل از اکو ایران،
گروه دی هشت (D-8) متشکل از هشت کشور اسلامی در حال توسعه است که ظرفیتهای قابل توجهی برای تاثیرگذاری در تحولات منطقهای و جهانی دارند. این گروه میتواند با ایفای نقشی فعال، به عنوان محرک دیگر سازمانهای بینالمللی و منطقهای عمل کند و کشورهای اسلامی را به مشارکت بیشتر در این سازمانها تشویق نماید.
پیش از این رسانهها از سفر «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه به مصر در روز پنجشنبه هفته جاری خبر دادند. با توجه به تحولات اخیر سوریه پیشبینی میشود، روسایجمهوری ایران و ترکیه در حاشیه این نشست دیدار و درباره تحولات سوریه رایزنی کنند.
دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران به ریاست مسعود پزشکیان از ۸ مرداد ۱۴۰۳ با شعار وفاق ملی آغاز به کار کرده و در بیش از ۱۰۰ روز گذشته تمرکز خود را بر تقویت روابط با کشورهای همسایه و منطقه قرار داده است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، در شهریور ۱۴۰۳ عراق را به عنوان اولین مقصد خود انتخاب کرد. این سفر به دعوت رسمی نخستوزیر عراق انجام شد و شامل ملاقاتهایی با مقامات عراقی از جمله نخستوزیر و رئیسجمهوری این کشور بود. هدف از این سفر تقویت روابط دوجانبه و همکاریهای اقتصادی و سیاسی بین دو کشور عنوان شد.
مهمترین بخش این سفر بازدید از شهر بندری بصره بود که مورد استقبال استاندار این استان قرار گرفت. او در این سفر با نخبگان فرهنگی، مذهبی، دانشگاهی و جمعی از عشایر بصره دیدار داشت و بر تعهد جدی ایران برای پیگیری پروژه خطآهن شلمچه-بصره تأکید کرد.
دومین سفر پزشکیان به نیویورک بود. او برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفت. بسیاری سخنرانی او در مجمع عمومی را شاخه زیتون ایران به جهان قلمداد کردند.
مسعود پزشکیان در سومین سفر رسمی خود به دوحه قطر به دعوت «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» سفر کرد تا در اجلاس مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی شرکت کند
در این سفر، رئیسجمهور از امضای ۶ سند همکاری بین ایران و قطر خبر داد و همچنین به گفتوگوهای مثبت میان وزرای خارجه کشورهای عربی و عراقچی، وزیر خارجه ایران اشاره کرد. این مذاکرات به تقویت روابط و حل اختلافات میان کشورها کمک کرد و امیدواریهایی برای ادامه این روند در آینده وجود دارد.
ترکمنستان، چهارمین مقصد پزشکیان در سفرهای منطقهای بود که با هدف شرکت در همایش بینالمللی «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها – مبنای صلح و توسعه» انجام شد .در این سفر، مذاکرات و توافقات مهمی در زمینههای گاز، راه و برق صورت گرفت که میتواند به کاهش مشکلات ناشی از تحریمها و ارتقاء سطح روابط دو کشور کمک کند. پزشکیان همچنین در دیدار با رهبر ترکمنستان به توافقاتی برای تقویت بازارچههای مرزی و افزایش صادرات گاز به ایران رسید
یکی از نقاط عطف سفر پزشکیان، دیدار او با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بود که در آن به بحث درباره پیمانها و قراردادهای انرژی و زیرساختی پرداخته شد. این دیدار به تقویت همکاریها در زمینههای انرژی و پتروشیمی کمک کرد و دو طرف بر ضرورت اقداماتی مؤثر در قبال بحرانهای انسانی در غزه و لبنان تأکید کردند. همچنین، پزشکیان با رؤسایجمهور ترکمنستان و ازبکستان گفتگوهایی انجام داد که منجر به تشکیل کارگروههای مشترک برای همکاریهای بیشتر شد.
پزشکیان، اول آبان، تهران را به مقصد کازان روسیه ترک کرد. در این سفر، رئیسجمهوری در نشست اصلی سران کشورهای بریکس با موضوع «تقویت چندجانبهگرایی برای توسعه و امنیت جهانی عادلانه»، نشست گسترده کشورهای عضو بریکس و اولین جلسه بریکس پلاس با عنوان «ساختن جهانی بهتر با هم» حضور یافت و سخنرانی کرد.
رئیس جمهوری در جریان این سفر با روسایجمهور روسیه، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بلاروس ، ونزوئلا و بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست وزیران هند و اتیوپی دیدار و گفتوگو کرد.