رئیسجمهور در جلسه دیروز هیئت دولت با بیان اینکه «ادامه روند توسعه کشور بدون برخورداری از نقشه جامع بلندمدت ۵۰ تا ۱۰۰ ساله آب، نه منطقی و نه اساساً ممکن است»، گفت: «توسعه بدون آب، سرابی بیش نیست».
رئیسجمهور در جلسه دیروز هیئت دولت با بیان اینکه «ادامه روند توسعه کشور بدون برخورداری از نقشه جامع بلندمدت ۵۰ تا ۱۰۰ ساله آب، نه منطقی و نه اساساً ممکن است»، گفت: «توسعه بدون آب، سرابی بیش نیست».
مسعود پزشکیان در جلسه دیروز هیئت دولت پس از ارائه گزارش «بررسی وضعیت موجود و برنامههای آب و فاضلاب در دولت چهاردهم» از سوی وزیر نیرو، با تاکید بر اینکه «برای موضوع آب باید با مطالعاتی دقیق و با لحاظ همه جنبهها، نقشهای جامع تهیه شود»، اظهار داشت: «توسعه بدون آب، سرابی بیش نیست».
مسعود پزشکیان با اشاره به بررسی موضوع انتقال پایتخت از سوی دولت گفت: «در نقشه جامع بلندمدت آب، باید به طور دقیق و مستند مشخص شود که آیا شیرینسازی و انتقال آب راهکار مناسبتری است یا انتقال جمعیت به نزدیک آب یا راهکارهای دیگر؟ نباید منابع و بودجههای محدود موجود را صرف طرحها و برنامههایی کنیم که مشکل را به شکل اساسی حل نمیکنند؛ ما امروز با تعداد زیادی روستا مواجه هستیم که با سختی و هزینه زیاد برای آنها آب و برق و گاز بردهایم و مدرسه و امکانات دیگر ایجاد کردهایم، اما روستا نهایتاً از جمعیت تخلیه شده است».
محمدحسین عمادی، نماینده پیشین ایران در FAO (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) : ما در پنج یا شش دهه اخیر، اشتباهی تاریخی مرتکب شدیم که این منبع محدود را نامحدود قلمداد کردیم. به همین دلیل تمام طرحهای توسعه ایران شکست خورد. به همین دلیل است در هر مسیری که پیش میرویم – صنعت، کشاورزی، محیط زیست یا در حوزه شهری – با مشکل آب روبهرو میشویم.
بهعنوان کسی که بعد از انقلاب بهطور جدی در بحث توسعه روستایی و تحقیقات آن درگیر بوده به شما میگویم که ما برای حفظ کالبد روستا و دستیابی روستاییان به عدالت که معتقد بودیم بهزعم ما پیش از انقلاب به آنها ظلم شده بود، اقداماتی انجام دادیم. دنبال این بودیم که مظاهر توسعه مانند آب، برق، راه، تلفن و مسکن روستایی را در آنجا برپا کنیم. در صورتی که دانش، تحقیقات و تجربیات کشورهای دیگر در آسیا و اروپا به ما میگوید محور توسعه روستا باید اشتغال و تولید باشد.