هواوی روز سهشنبه از Mate XT، اولین گوشی سهلا تاشوی جهان در بازارهای بینالمللی رونمایی کرد. به نظر غول چینی پس از مدتها غیبت از بازار گوشیهای گرانقیمت جهانی، برای سهمخواهی از این بازار خیز برداشته است.
این دستگاه که برای اولین بار در چین معرفی شد، اکنون با قیمت ۳,۶۶۰ دلار راهی بازارهای خارجی میشود. هواوی هنوز مشخص نکرده است که این گوشی در کدام کشورها عرضه خواهد شد، اما به علاقهمندان توصیه کرده تا منتظر اعلامیههای رسمی شرکت باشند.
به گزارش اخبار جدید به نقل از پیوست، گوشیMate XT به دلیل داشتن دو محور تاشو با گوشیهای تاشوی متداول بازار متفاوت است. نسخههای رایج گوشیهای تاشو از جمله نمونههایی از شرکت گوگل، سامسونگ و شیائومی، تنها یک بار از وسط تا میشوند.
سهلایه بودن این گوشی به کاربران اجازه میدهد تا محتوا را در حالت تکصفحهای، دو صفحهای یا سه صفحهای مشاهده کنند و تجربهای متفاوت از گوشیهای تاشوی موجود در بازار داشته باشند. با این حال با توجه به قیمت ۳۶۶۰ دلاری این گوشی، تنها بخش بسیار کوچکی از مخاطبان قادر به خرید آن هستند.
هواوی زمانی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشی هوشمند جهان بود و بزرگترین فروشندگان بازار جهانی یعنی سامسونگ و اپل را در بخش گوشیهای گرانقیمت به چالش میکشید. اما تحریمهای ایالات متحده که از سال ۲۰۱۹ آغاز شد، این شرکت را از دسترسی به تراشههای پیشرفته و سیستمعامل اندروید گوگل محروم کرد. در نتیجه همین محدودیتها، سهم هواوی از بازار به شدت کاهش یافت و برندهای دیگر (از جمله شرکت چینی شیائومی) جای خالی آن را در بازارهای بینالمللی پر کردند. دادههای شرکت تحقیقاتی IDC نشان میدهد که سهم بازار هواوی در خارج از چین تنها ۰.۳ درصد است.
تلاش دوباره هواوی برای سهمخواهی از بازار بینالمللی را پس از موفقیت این شرکت در بازار داخلی چین شاهد هستیم. هواوی با اتکا به حس ملیگرایانه کاربران داخلی و ارائه محصولات با کیفیت، توانسته است سهم بازار خود را از ۱۲ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش دهد. این رشد به لطف توسعه تراشههای پیشرفته بومی برای گوشیهای پیشرفته رقم خورد، اتفاقی که بسیاری از کارشناسان را شگفتزده کرد. شرکتهای چینی و به ویژه هواوی با توجه به تحریمهای ایالات متحده به فناوریهای پیشرفته تولید نیمهرسانا دسترسی ندارند.
هواوی اکنون در تلاش است تا این روند صعودی را در بازارهای بینالمللی نیز با تمرکز بر بازار گوشیهای گرانقیمت، تکرار کند. به گفته فرانسیسکو جرونیمو، معاون بخش داده و تحلیل شرکت IDC، گوشیMate XT احتمالا بهصورت محدود عرضه میشود و بیشتر مخاطبان آن افرادی هستند که میخواهند ثروت خود را به نمایش بگذارند. او در مصاحبهای با CNBC گفت: «هواوی Mate XT را یک پیشنهاد منحصربهفرد میداند و از آنجایی که این گوشی بسیار گرانقیمت است، آن را برای افرادی هدفگذاری کرده است که بیشتر میخواهند نشان دهند توانایی خرید چنین محصولی را دارند، نه اینکه لزوما به دنبال تجربه کاربری بهتری باشند.»
حتی اگر هواوی ۵۰۰ هزار دستگاه از این مدل را به فروش برساند، درآمد این تلاش بینالمللی ۱.۵ میلیارد دلار خواهد بود که رقم قابلتوجهی برای این شرکت محسوب میشود.
بااینحال،عرضه موفق Mate XT در بازار بینالمللی برای هواوی مشکل دشوار است، زیرا این گوشی نمیتواند از سیستمعامل اندروید گوگل، محبوبترین پلتفرم موبایلی جهان، برخوردار باشد. دسترسی به فروشگاه اپلیکیشن گوگل پلی و میلیونها اپلیکیشن موجود در آن از اهمیت زیادی برای کاربران گوشی هوشمند برخوردار است. در فروشگاه اپلیکیشن شرکت هواوی بسیاری از محبوبترین برنامههای گوگل قابل دسترسی نیستند و کاربران خارجی استفاده زیادی از این اپلیکیشنها دارند. این موضوع میتواند جذابیت Mate XT را کاهش دهد.
نیل شاه، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی کانترپوینت، در گفتگو با CNBC گفت: «نبود سرویسهای گوگل همچنان یک خلا بزرگ برای بازارهای بینالمللی است، بهویژه برای کاربرانی که میخواهند هزاران دلار برای یک گوشی سهلا هزینه کنند اما از خدماتی مانند گوگل، نتفلیکس یا قابلیتهای پیشرفته هوش مصنوعی جمنای گوگل محروم خواهند بود.»
عرضه Mate XT میتواند آزمونی مهمی برای سنجش توانایی هواوی در بازگشت به بازارهای بینالمللی باشد. این شرکت در تلاش است تا با نوآوری در طراحی و تمرکز بر گوشیهای ردهبالا، سهم از دسترفته خود را دوباره احیا کند، اما موانع بزرگی همچنان بر سر راه آن قرار دارند.