از اختلالات رایج در سیستمهای آبرسانی، نشتی پمپ آب خانگی است. این مشکل شاید در نگاه اول جدی به نظر نیاید، اما باید بدانید که میتواند به مرور زمان باعث بروز مشکلات جدیتری در تجهیزات داخلی پمپ شود و در نهایت عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد.
از اختلالات رایج در سیستمهای آبرسانی، نشتی پمپ آب خانگی است. این مشکل شاید در نگاه اول جدی به نظر نیاید، اما باید بدانید که میتواند به مرور زمان باعث بروز مشکلات جدیتری در تجهیزات داخلی پمپ شود و در نهایت عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد. از طرفی، نشتی یا چکه کردن پمپ آب خانگی منجر به هدررفت آب و افزایش هزینهها میشود. تا پایان این نوشته با ما همراه باشید تا علل نشتی پمپ آب را بررسی کرده و با راهکارهای رفع آن آشنا شوید.
نشتی آب نهتنها باعث هدررفت منابع ارزشمند آب میشود، بلکه میتواند فشار پمپاژ آب را کاهش دهد و به تجهیزات آسیب برساند. در اینجا به بررسی علل اصلی نشتی پمپ آب خانگی میپردازیم و عوامل مختلفی که میتوانند باعث این مشکل شوند، توضیح میدهیم. با شناخت دقیق این علل، میتوانید از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری کنید و سیستم آبرسانی خانه خود را در شرایط بهینه نگه دارید.
برای آببندی پمپهای آب از سیستمهای مختلفی استفاده میشود. مکانیکال سیل و واشر از جمله تجهیزاتی هستند که در این راستا به کار میروند. طبیعی است که به مرور زمان این قطعات دچار فرسودگی شوند و در نتیجه موجب بروز مشکل نشتی در پمپ آب خانگی گردند.
اتصالاتی که لولهها را به پمپ آب متصل میکنند، ممکن است به دلایلی چون سفت شدن غیر استاندارد، خوردگی یا استفاده از واشرهای نامناسب دچار نشتی شوند. این مشکلات به مرور زمان میتوانند منجر به افت فشار آب و کاهش کارایی پمپ شوند. علاوه بر این، نصب نادرست لولهها یا استفاده نامناسب از نوار تفلون (چه در مقدار کم یا زیاد) میتواند موجب نشتی در درزهای اتصالات پمپ آب گردد و عملکرد سیستم را تحت تأثیر قرار دهد.
هنگام نصب پمپها، باید دقت کنید که این فرایند بهطور صحیح انجام شود. نصب نادرست پمپ میتواند موجب ایجاد تنش در اتصالات شود که در نهایت منجر به بروز نشتی پمپ آب خانگی خواهد شد. اگر مکان و سطح نگهدارنده پمپ بهدرستی انتخاب نشوند، با گذر زمان و عملکرد مداوم، فشار اضافی به اتصالات وارد میشود. این فشار میتواند باعث ترکخوردگی یا شکستن اتصالات شود و در نهایت نشتی آب از درزهای بهوجود آمده ایجاد گردد.
یکی دیگر از علل بروز نشتی در پمپهای آب خانگی، خوردگی قسمتهای مختلف پمپ است که میتواند ناشی از پدیده کاویتاسیون باشد. کاویتاسیون زمانی رخ میدهد که حبابهای بخار درون آب ایجاد شده و سپس تحت تأثیر فشار شکسته میشوند. این فرآیند میتواند باعث ترکخوردگی، سوراخ شدن و در نهایت نشتی در اجزای پمپ شود.
هنگامی که پمپ با مشکل نشتی مواجه میشود، نشانه هایی در آن مشاهده میشود که بیانگر بروز این مشکل است. اگر با هر یک از موارد زیر مواجه شدید، باید در اسرع وقت باید اقدام به تعمیر پمپ کنید.
حال که با دلایل و علائم نشتی پمپ آب خانگی آشنا شدید، بهتر است نگاهی به راهکارهای رفع این مشکل داشته باشیم:
در این مقاله که برگرفته از سایت رهاب صنعت سپاهان است، سعی بر آن داشتیم که شما را با علل و علائم نشتی پمپ آب خانگی آشنا کنیم و همچنین راهکارهای برطرف کردن آن را بررسی نماییم. آگاهی از این نکات به شما کمک خواهد کرد تا مشکلات پمپهای آب خانگی خود را سریعتر تشخیص دهید و برای رفع آنها اقدام کنید.