اگر در سفر کرونا گرفتیم چه کنیم؟ آیا با یک فاجعه رو به رو خواهیم بود؟ خیر! فقط کافی است دستورالعملهای لازم را پیگیری کرده و مسئولانه عمل کنیم. پاندمی کرونا بیش از آنکه انتظار داشتیم طولانی شده و تأثیر پایداری بر زندگی همه انسانها دارد. درست است که بسیاری از کشورها واکسیناسیون را برای بخش بزرگی از جمعیت شهروندان انجام دادهاند، با این حال ریسک درگیری با کرونا همچنان وجود دارد.
یکی از فعالیتهای کاملاً عادی که با وجود کرونا دچار محدودیت شد، مقوله سفر بود. پروتکلهای بهداشتی که برای پیشگیری از کرونا آموختهایم همچنان مورد استفاده هستند و باید رعایت شوند. اما اگر در سفر کرونا گرفتیم چه کنیم؟ در ادامه برای شما توضیح میدهیم که اگر در سفر کرونا گرفتید چه اقداماتی انجام دهید. به خاطر داشته باشید که در هنگام ابتلا به این بیماری باید کاملا مسئولانه برخورد نماییم. برخی افراد با سهل انگاری در سفر باعث انتشار ویروس میشوند. توجه کنید که اقدامات سهل انگارانه ممکن است در آخر منجر به خسارت جانی برای خانوادههای دیگر باشد. لطفا با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم.
در ابتدای همه گیری کرونا، بسیاری از ما سفر را از زندگی خود حذف کردیم و در این اندیشه بودیم که به زودی کرونا ریشهکن خواهد شد. کرونا تا امروز ریشهکن نشده اما علم پزشکی توانسته به میزان زیادی آن را مهار کند. از طرفی چشمپوشی از سفر در برخی موارد ممکن نیست. برای مثال سفرهایی که با هدف امور کاری، ملاقات والدین و خانواده، امور تحصیلی، امور مهاجرت و… انجام میشوند قابل حذف نخواهند بود. همچنین بسیاری از افراد بعد از ماهها قرنطینه خودخواسته نیاز به یک سفر دارند تا با انرژی بیشتری به جریان عادی زندگی باز گردند. به همین دلیل بسیاری از افراد تور کیش را برای تعطیلات کوتاه خود انتخاب میکنند و به دلیل جاهای دیدنی کیش دل خوش می کنند.
میدانیم که پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین توصیه میکنیم در دوران اوج شیوع کرونا از سفرهای غیرضروری بپرهیزید. چنانچه ناچار به سفر هستید تمام پروتکلهای بهداشتی را با دقت رعایت نمایید. در سفر امکان ابتلا به کرونا وجود دارد پس بهتر است درباره این وضعیت آگاهی داشته باشیم و از انتشار بیشتر ویروس جلوگیری کنیم. در بخش بعدی به شما میگوییم که اگر در سفر کرونا گرفتید چه کنید.
اگر در سفر کرونا گرفتیم با یک فاجعه رو به رو نیستیم. ممکن است کمی هزینه سفر افزایش پیدا کند و یا تعدادی از روزهای کاری از دست بروند. با این حال این نکته اهمیت دارد که خسارات حداقل شوند و ویروس را به دیگران انتقال پیدا ندهیم. در چنین شرایطی موارد زیر را به خاطر داشته باشید:
۱. به مراکز تخصصی درمانی اطلاع دهید.
اگر در هتل اقامت دارید، این موضوع را سریعا به رسپشن اطلاع دهید. همچنین میتوانید با مراکز درمانی مربوط به کرونا تماس بگیرید. به این ترتیب کادر درمان با اقدامات و امدادهای تخصصی به روند بهبود شما کمک خواهند کرد.
۲. زمان احتمالی ابتلا به کرونا را محاسبه کنید.
اگر بر اساس نشانههای بیماری یا تست کرونا مطمئن شدید که بیمار هستید باید حداقل ۱۰ روز قرنطینه شوید. بنابراین زمان احتمالی ابتلا به بیماری را محاسبه کرده و به میزان لازم چند روز اضافه را در هتل رزرو نمایید. اگر در جایی اقامت ندارید بهتر است یک سوییت کوچک اجاره کنید که شامل تمام امکانات مانند آشپزخانه باشد. همچنین با تلفن از مسئولان هتل یا پانسیون بخواهید وسایل مورد نیاز را به شما برسانند و پشت درب واحد قرار دهند. تا زمانی که تست شما منفی نشده با هیچکس ارتباط رو در رو نداشته و از واحد خود خارج نشوید.
نکته: هنگام سفر در دوران کرونا، منزل آشنایان و خویشاوندان را به عنوان محل اقامت انتخاب نکنید.
۳. بلیط برگشت را کنسل کنید.
باید با استفاده از تلفن، بلیط برگشت خود را کنسل کرده و به چند روز بعد موکول کنید. ممکن است آژانس مسافرتی که شما از آنها خرید کردهاید با توجه به شرایط خاص، هزینه زیادی بابت کنسل کردن بلیط کسر نکند.
۴. زمان تست بعدی را در ذهن داشته باشید.
وقتی دوران قرنطینه شما تمام شد باید تست کرونا انجام دهید. اگر تست منفی شد میتوانید به شهر خود بازگردید و یا سفر را ادامه دهید. برای اطمینان بیشتر زمان تست بعدی را رزرو کنید تا مسئولان آزمایشگاه در موعد مشخص با شما تماس بگیرید.
۵. به یکی از نزدیکان خود اطلاع دهید.
برای اینکه بتوانید اضطراب ناشی از کرونا را کنترل کنید وضعیت خود را به یکی از نزدیکان خود اطلاع دهید. بهتر است یک یا چند نفر از خویشاوندان یا دوستان از شرایط و محل اقامت شما اطلاع داشته باشند.