دی ۲۰, ۱۴۰۳ ۰۰:۳۲
رپورتاژ آگهی ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

راهنمای خرید پمپ آب و بوستر پمپ مناسب ساختمان

امروزه به دلیل تراکم جمعیت در شهر ها و گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی و همچنین خشکسالی های پی در پی و مصرف بی رویه آب، مشکل کم آبی به یکی از معضلات اصلی ساکنین واحد های آپارتمانی تبدیل شده که رفع این مشکل و انتخاب پمپ آب مناسب و با کیفیت از بین برندهای موجود در بازار در اغلب مواقع برای خریداران اندکی دشوار است.

جهت خرید و انتخاب هوشمندانه پمپ آب نیازمند به دست آوردن سه مولفه می باشیم که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد:

  1. هد (ارتفاع پمپاژ) که با نماد (H) نمایش داده می شود
  2. دبی (میزان آبدهی) که با نماد (Q) نمایش داده می شود
  3. نوع کاربردی پمپ آب

هد یا ارتفاع پمپاژ: یعنی میزان ارتفاعی که نیاز است تا پمپ بتواند آب را از نقطه شروع تا پایان انتقال دهد یا بعبارتی دیگر یک پمپ آب تا چه اندازه ای (با توجه به جنس لوله و تعداد زانو در اتصالات، افت فشار ناشی از برخورد آب با لوله و اتصالات، میزان فشار خالص پشت شیر مصرف کننده ها و همچنین ارتفاع عمودی و طول مسیر افقی ساختمان) می تواند سیال را به ارتفاع بالاتر پمپاژ کند، هد یا ارتفاع بر حسب متر یا فوت محاسبه می گردد.

دبی: عبارتست از حجم مایعی که در یک بازه زمانی توسط پمپ آب انتقال داده می شود. بعبارتی دیگر میزان آب مصرفی ساکنین که به طور همزمان می توانند استفاده کنند و هیچکدام از طبقات و واحد ها دچار کمبود فشار آب نشوند.

دبی دارای واحد های زیر است:

  • (m3/h) متر مکعب بر ساعت
  • (m3/s) متر مکعب بر ثانیه
  • (lit/s) لیتر بر ثانیه
  • (lit/hr) لیتر بر ساعت
  • (GPM) گالن در دقیقه
  • (GPS) گالن در ثانیه
  • هر متر مکعب برابر است با 1000 لیتر و هر ( گالن GPM ) برابراست با 3/78 لیتر

برای دبی می توان رابطه زیر را نوشت:

Q= V/t =AX/t =AV

سطح لوله =A

دبی =Q

زمان =t

حجم و مقدار سیال عبوری در زمان =V

مسافت پیموده شده سیال در زمان =X

سرعت =V

حال با بدست آوردن اطلاعات بالا یک قدم به انتخاب پمپ آب نزدیک شدید ولی اگر نوع پمپ های موجود در بازار را نشناسید شاید نتوانید پمپ آب مناسب را از بین گزینه های موجود انتخاب کنید برای درک بهتر ادامه مطلب را مطالعه کنید

راهنمای خرید پمپ آب و بوستر پمپ مناسب ساختمان

 

انواع پمپ آب

پمپ آب خانگی عموما به چندین دسته تقسیم می شود که به اختصار در ذیل از آنها نام برده شده است.

پمپ آب جتی خودمکش: این دسته از پمپ ها معمولا برای واحد های ویلایی و دارای محوطه و حیاط بزرگ که با لوله کشی آب شهری فاصله دارند به کار برده میشوند.

پمپ آب بشقابی: می توان گفت که پرکاربردترین پمپ آب میباشد و در تمام منازل مسکونی و نیمه صنعتی کاربرد دارد این دسته از پمپ ها نسبت به پمپ آب جتی کم صداتر میباشند.

پمپ آب دو پروانه: این پمپ ها با داشتن دو پروانه نسبت به پمپ آب بشقابی توانایی پمپاژ آب تا ارتفاع بالاتری دارند به همین خاطر برای مصارفی که پمپ آب بشقابی نتواند جوابگوی نیاز مصرفی باشد از پمپ آب دو پروانه استفاده می شود.

پمپ آب طبقاتی افقی و عمودی: این دسته از پمپ ها بعلت بهره گیری از چندین پروانه می توانند هد و دبی بالایی را پمپاژ نمایند و معمولا در ساختمان های بلند مرتبه به کار می روند.

برای ساختمانهایی که ارتفاع موتورخانه تا آخرین طبقه و تعداد واحد ها زیاد است میبایست از بوستر پمپ استفاده کرد.

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ وسیله ای است که از دو یا چند پمپ به همراه اجزای از قبیل منبع تحت فشار، کلکتور، شیرآلات، تابلو فرمان و لوازم کنترلی مورد نیاز بر روی یک شاسی و استراکچر یکپارچه نصب شده تشکیل شده است، پمپ های آب در بوستر پمپ بصورت موازی بوسیله کلکتور مکش و دهش و اتصالات به یکدیگر متصل می گردند، اصلی ترین وظیفه بوستر پمپ افزایش فشار آب متناسب با آبدهی مورد نیاز بر اساس الگوی مصرف ساختمان میباشد.

در واقع در بوستر پمپ های آبرسانی که دور پمپ ها بوسیله اینورتر متغیر میشوند علاوه بر کاهش هزینه برق مصرفی میتوان به جریان یکنواخت متناسب با نیاز مصرفی واحد ها، کاهش استهلاک پمپ ها و سر و صدای بسیار کم اشاره کرد.

اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ

الکتروپمپ

تابلو برق و کنترلر

مانومتر

پرشر سویچ

پرشر ترانسمیتر

کوپلینگ

شاسی فولادی

بیس پلیت یکپارچه

منبع تحت فشار

شیرآلات مکش و دهش بوستر پمپ

کلکتور های ورودی و خروجی

لرزه گیر های ورودی و خروجی

انواع بوستر پمپ از حیث کاربرد؟

بوستر پمپ از لحاظ نوع کاربرد و استفاده به دو دسته زیر تقسیم میشوند:

1- بوستر پمپ آبرسانی

2- بوستر پمپ آتش نشانی

راهنمای خرید پمپ آب و بوستر پمپ مناسب ساختمان

بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟

بوستر پمپ دور ثابت آتش نشانی به سیستمی اطلاق می شود که از هد و دبی بالایی برخوردار می باشد و میتوانند در صورت بروز حریق در کمترین زمان به بیشترین سرعت و بازدهی ممکن برسد، بوستر پمپ آتش نشانی میتواند از پمپ های توربینی با محور عمودی (طبقاتی) و یا پمپ های گریز از مرکز ساخته شود، اصول و قواعد انتخاب و ساخت بوسترپمپ آتش نشانی بسیار حائز اهمیت می باشد به همین علت تقسیم بندی آنها بر اساس نوع ساختمان، میزان خطر آتش سوزی می باشد.

بوستر پمپ آتش نشانی دارای تاییدیه سازمان آتش نشانی

بوستر پمپ آتش نشانی دارای تاییدیه آتش نشانی دارای چندین تفاوت نسبت به بوستر پمپ های آتش نشانی معمولی میباشد، تفاوت این دو در نوع ساختار تابلو فرمان و نحوه ساخت بوستر پمپ از لحاظ نوع چیدمان قطعات مکانیکی، الکتریکی و نحوه کار میباشد

مزایای استفاده از بوستر پمپ آتش نشانی دارای تائیدیه

  • اطمینان خاطر بیشتر برای کارکردن در مواقع حریق
  • قیمت مناسب آن نسبت به مشابه خارجی دارای استاندارد UL/FM
  • امکان ساخت بر اساس پمپ و متعلقات ساخت ایران و موجود در ایران

شرکت آوین پمپ یکی از شرکت های سازنده بوستر پمپ میباشد که همواره سعی بر ارائه قیمت منطقی و تولید بوستر پمپ بر اساس استاندارد های روز دنیا داشته و در این راستا توانسته است نمایندگی فروش بیش از 12 برند مطرح را کسب نماید تا شما خریدار گرامی بتوانید از بین سبد محصولات متنوع این شرکت، پمپ آب و بوستر پمپ مد نظر خود را انتخاب و خریداری نمایید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *