دی ۲۶, ۱۴۰۳ ۱۱:۱۲
رپورتاژ آگهی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

چگونه از سکته قلبی جلوگیری کنیم؟

سکته قلبی که انفارکتوس میوکارد نیز نامیده می شود، زمانی اتفاق می افتد که بخشی از عضله قلب خون کافی دریافت نمی کند. هر چه زمان بیشتری برای بازگرداندن جریان خون به قلب بدون دریافت درمان بگذرد، آسیب به عضله قلب بیشتر می شود.

 

چه عاملی باعث سکته قلبی می شود؟

بیماری عروق کرونر (CAD) علت اصلی سکته قلبی است. علت دیگر سکته قلبی با شیوع کمتر، اسپاسم شدید یا انقباض ناگهانی یک شریان کرونر است که می تواند جریان خون به عضله قلب را متوقف کند. افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند حتما باید تحت نظر یک متخصص قلب خوب باشند.

 

نشانه های سکته قلبی چیست؟

علائم اصلی سکته قلبی شامل موارد زیر است:

  • درد یا ناراحتی در قفسه سینه: اغلب سکته های قلبی باعث ناراحتی و درد در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه می شود. این درد بیش از چند دقیقه طول می کشد یا قطع شده و دوباره باز می گردد. این ناراحتی و درد می تواند به صورت فشار ناخوشایند در قفسه سینه، احساس فشرده شدن قفسه سینه و درد در این ناحیه بروز کند.
  • احساس ضعف در بدن، سبکی سر و عرق سرد
  • احساس درد یا ناراحتی در فک، گردن یا پشت بدن
  • احساس درد در یک یا هر دو بازو یا شانه
  • احساس تنگی نفس که اغلب همراه با احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه است. تنگی نفس می تواند بدون درد در قفسه سینه نیز اتفاق بیفتد.

عواملی که باعث سکته قلبی می شوند.

چندین بیماری زمینه ای، سبک زندگی ناسالم، سن بیمار و سابقه خانوادگی سکته قلبی می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش دهد. حدود نیمی از آمریکایی ها دچار حداقل یکی از سه عامل خطر اصلی ابتلا به بیماری قلبی هستند.

انواع سکته قلبی

سه نوع سکته قلبی عبارتند از:

  • انفارکتوس میوکارد یا ام آی
  • اسپاسم عروق کرونر یا آنژین ناپایدار STEMI
  • اسپاسم جزئی عروق کرونر یا NSTEMI

با تست ورزش میتوانید میزان خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تشخیص دهید و در صورت لازم برای درمان یا پیشگیری از مشکلات جدی تر اقدام کنید.

پیشگیری از سکته قلبی

عواملی مانند فشار خون بالا، کلسترول خون بالا و سیگار کشیدن می تواند احتمال سکته قلبی را در فرد افزایش دهد. برخی از عوامل خطر را نمی توان کنترل کرد، مانند سن یا سابقه خانوادگی. اما می توانید با تغییر عواملی که قابل کنترل هستند، اقداماتی را برای کاهش خطر سکته قلبی و پیشگیری از بیماری های قلبی انجام دهید. برای کنترل فشار خون و داشتن فشار خونی نرمال می توانید ورزش روزانه منظم را در سبک زندگی و برنامه خود بگنجانید. می توان با استفاده از غذاهای سالم، استفاده از فیبر، عدم استفاده از مواد غذایی چرب و نوشیدنی های دارای قند بالا از ابتلا به کلسترول بالا جلوگیری کرد.

دوره نقاهت پس از سکته قلبی

تجربه سکته قلبی می تواند بر ریتم قلب و توانایی آن در پمپاژ خون به بقیه نواحی بدن تاثیر منفی بگذارد. همچنین ممکن است در معرض خطر سکته قلبی دیگر یا شرایطی مانند سکته مغزی، اختلالات کلیوی و بیماری شریان محیطی (PAD) قرار بگیرید. در دوره نقاهت پس از سکته قلبی، برای بهبود سلامتی خود می توانید کارهای زیر را انجام دهید:

فعالیت بدنی:

با تیم مراقبت های پزشکی در مورد کارهای روزانه و فعالیت های خود صحبت کنید و آنها را در جریان بگذارید. ممکن است پزشک از شما بخواهد که کار، مسافرت یا فعالیت جنسی را برای مدتی پس از سکته قلبی محدود کرده و به تعویق بیندازید.

تغییراتی در سبک زندگی:

علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده، داشتن یک رژیم غذایی سالم، افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار و مدیریت استرس می تواند به بهبود سلامت قلب و کیفیت زندگی شما کمک کند. از تیم مراقبت های پزشکی خود در مورد شرکت در برنامه ای به نام توانبخشی قلبی بپرسید تا به شما در ایجاد این تغییرات در سبک زندگی کمک کند.

توانبخشی قلبی:

توانبخشی قلبی یک برنامه درمانی مهم برای بهبود افرادی است که دچار سکته و بیماری قلبی، نارسایی قلبی یا سایر مشکلات قلبی که نیاز به جراحی یا مراقبت های پزشکی دارند، شده اند. توانبخشی قلبی یک برنامه تحت نظارت پزشک است که شامل فعالیت بدنی، آموزش هایی در مورد ایجاد یک سبک زندگی سالم، تغذیه سالم، مصرف دارو طبق دستور پزشک، راه هایی برای کمک به ترک سیگار و جلسات مشاوره برای یافتن راه هایی برای کاهش استرس و بهبود سلامت روان می باشد.تیمی از افراد نیز ممکن است در بازتوانی قلبی به شما کمک کنند. این افراد شامل تیم مراقبت های بهداشتی و پزشکی، متخصصان ورزش و تغذیه، فیزیوتراپ ها، و مشاوران یا متخصصان سلامت روان می باشند.

انواع درمان سکته و بیماری قلبی

درمان بیمارانی که دچار سکته قلبی شده اند شامل داروها، تغییر شیوه زندگی و در برخی موارد حاد جراحی می باشد. پزشک شما همچنین ممکن است برخی از آزمایشات تشخیصی مانند تست نوار قلبی و … را برای تعیین میزان آسیب قلب و درجه بیماری عروق کرونر انجام دهد.

درمان فوری

اگر پزشک شما را مشکوک به سکته قلبی تشخیص دهد، ممکن است فوراً با موارد زیر درمان را شروع کند:

  • آسپرین برای جلوگیری از لخته شدن خون
  • نیتروگلیسیرین برای تسکین درد قفسه سینه و بهبود جریان خون
  • اکسیژن درمانی

پس از تشخیص قطعی سکته قلبی، پزشک شما داروهای مربوطه را تجویز می کند. در صورت نیاز پزشک متخصص ممکن است جراحی قلب را توصیه کنند.

داروهای سکته قلبی

سکته های قلبی با شدت کمتر ممکن است با دارو درمان شوند. پزشک بر اساس شرایط شما، عوامل خطر و سلامت کلی داروهایی را برای شما تجویز می کند. این داروها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • داروهایی برای از بین بردن لخته شدن خون: این دارو ها برای لخته هایی که شریان ها را مسدود کرده اند، تجویز می شوند.
  • داروهای فشار خون برای کمک به کاهش فشار قلب و کنترل فشار خون
  • استاتین ها برای کمک به کاهش کلسترول LDL

بعد از سکته قلبی تا چه مدتی به استراحت نیاز دارم؟

استراحت پس از سکته و بیماری قلبی مهم است، اما از شرکت در تفریحات، فعالیت های اجتماعی و شروع فعالیت بدنی که بخشی از زندگی روزمره شما هستند، نمی توان اجتناب کرد. در بسیاری از موارد پزشکان به بیماران توصیه می کنند که فعالیت بدنی بیشتری نسبت به قبل از ابتلا به سکته و بیماری قلبی داشته باشند. استراحت و خواب شبانه خوب و با کیفیت به ویژه برای بیماران مبتلا به سکته قلبی بسیار مهم است.

اگر در طول روز احساس خستگی می کنید، استراحت کوتاهی داشته باشید. بیماران قلبی قبل از اینکه خیلی خسته شوند باید استراحت کنند.  برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع بیماری های قلبی و همچنین درمان های آن میتوانید با دکتر لیا میرصفایی متخصص قلب و عروق مشاوره کنید و یا سوالات خود را در وب سایت رسمی ایشان به آدرس  www.drmirsafaei.com  مطرح کنید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *