دی ۲۰, ۱۴۰۳ ۰۰:۳۶
رپورتاژ آگهی ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

5 راه حل خانگی برای درمان سوزش معده

سوزش معده تقریبا در بیشتر افراد به وجود می‌آید و احساس آزاردهنده و غیرقابل‌تحمل است. این درد ممکن است بیشتر اوقات با خوردن غذاهای خیلی چرب و تند شدیدتر شود. این احساس درد بیشتروقت‌ها در شب‌ها اتفاق می‌افتد و و بهتر است برای درمان سوزش معده، فرد بعد از خوردن غذا دراز نکشد و از هرگونه کار سنگین هم خودداری کند.

مواد غذایی مصرفی هر فرد در معده هضم می‌شود و به این دلیل هیچ فشاری نباید به این عضو وارد شود. در بیشتر مواقع افراد با درمان‌های خانگی از بروز دردهای بیشتر جلوگیری می‌کنند. ولی اگر این درمان‌ها روی  بعضی از اشخاص جواب ندهد و درد آن قابل‌تحمل نباشد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

علائم سوزش معده

این درد بیشتر اوقات به‌صورت احساس درد شدیدی در مرکز قفسه سینه و پشت استخوان سینه به وجود می‌آید. احساس سوزش و درد، ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد و فرد را از ادامه فعالیت باز دارد. علت سوزش معده، می‌تواند بیشتر به‌خاطر درست کار نکردن معده در هضم غذا یا سوءهاضمه باشد. اما گاهی این درد در برخی از رفلکس معده هم پیش می‌آید. اگر فردی دچار سوزش و درد معده شود، ممکن است، علائم و نشانه‌های دیگر راهم تجربه کند مانند:

  • احساس فشار یا درد در قفسه سینه هنگام خم شدن یا دراز کشیدن
  • احساس سوزش در ناحیه گلو
  • مزه ترش، اسیدی یا شور در قسمت عقبی گلو
  • بالا آمدن اسید معده
  • کاهش اشتها
  • دل‌پیچه
  • زخم معده

غذا و مایعات توسط لوله‌ای به نام مری به معده فرستاده می‌شود. مری در نقطه‌ای به نام اسفنکتر تحتانی مری به معده وصل می‌شود. اگر اسفنکتر تحتانی مری کارکرد درستی داشته باشد، وقتی غذا از مری خارج شده و داخل معده می‌رود، باید بسته شود.

اگر فرد در حالت ایستاده باشد فشار کمتری را به اسفنکتر تحتانی مری وارد می‌کند. گاهی پیش می‌آید که اسفنکتر تحتانی فردی درست عمل نمی‌کند و شاید ضعیف شده است که باعث می‌شود محتویات معده به مری نشت کند. در این مواقع اسید معده، مری را تحریک می‌کند و می‌تواند علت سوزش معده یا سردل باشد.

 

پنج راه خانگی برای درمان سوزش معده

به نقل از مقاله راه های درمان سوزش معده مجله سلامت دکترتو :

برای درمان سوزش معده درمان‌های خانگی زیادی وجود دارد که می‌تواند علائم آن را تا حد زیادی کاهش دهد. تعدادی از این درمان‌ها عبارت‌اند از:

استفاده از زنجبیل

بیشتر اوقات مردم از زنجبیل برای درمان و رفع علت سوزش معده استفاده می‌کردند. زنجبیل به‌عنوان یک داروی طبیعی شناخته شده و برای تسکین و رفع حالت تهوع در افراد هم به کار می‌رود. حتی بیشتر افراد از رنده شدن ریشه زنجبیل برای درست‌کردن غذاهای مختلف استفاده می‌کنند. این کار باعث هضم سریع غذا و پیشگیری و درمان سوزش معده انجام می‌شود.

مخلوط آب با جوش شیرین

بسیاری از مواقع، راه‌حل خانگی برای درمان سوزش معده روبروی ما قرار دارد، ولی ما اطلاعی از کاربرد آن نداریم. مانند جوش شیرین که یک انتخاب خوب برای رفع این درد است، اسید معده را خنثی می‌کند و از سوزش سر دل هم پیشگیری می‌کند. فردی که دچار این بیماری شده می‌تواند یک قاشق‌چای‌خوری جوش شیرین  را با یک لیوان آب مخلوط کرده و جرعه‌جرعه آن را بخورد.

سرکه سیب برای درمان سوزش معده

سرکه سیب هم یک گزینه عالی برای رفع این درد است. می‌توان مقدار خیلی کمی از سرکه سیب صاف  نشده را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و با عسل ترکیب کرد و روزی یک تا دو بار از این نوشیدنی خورد. این نوشیدنی بهتر است قبل از غذا مصرف شود و میزان سرکه آن باید کم باشد تا وضع معده بدتر نشود.

درمان سوزش معده با بابونه

امروزه در بیشتر خانه‌ها گیاهان دارویی زیادی وجود دارد از جمله بابونه. فرد در هنگام درد می‌تواند یک یا دو قاشق چایی‌خوری گل بابونه خشک شده را با یک فنجان آب داغ مخلوط کند و در ظرفی قرار داده تا برای پنج دقیقه تا دم بکشد، مقداری عسل به آن اضافه کرده و این دم‌نوش عالی را سه یا چهار بار در روز مصرف کند. نباید این گیاه را جوشاند، چرا که ترکیبات فعال آن از بین می‌رود. می‌توان آن را به‌عنوان یک مکمل غذایی هم نام کرد که البته بهتر است، ابتدا با مشورت با یک پزشک از خواص آن مطمئن شد.

موز برای درمان سوزش معده

یکی از میوه‌های مؤثر در درمان سوزش معده یک موز رسیده است که به درمان فوری آن کمک می‌کند. حتی می‌توان با درست‌کردن اسموتی موز با شیر سرد یا ماست آن را تهیه کرد. به‌غیر از موز، سیب و هندوانه هم برای سوزش معده و رفلکس معده بسیار مؤثر است.

عفونت‌های مربوط به معد

هلیکوباکترپیلوری یک نوع باکتری است که می تواند باعث آلوده شدن معده شده و علت سوزش معده باشد. این بیماری حتی می‌تواند علائم دیگری هم به همراه داشته باشد، مانند:

  • نفخ
  • آروغ زدن
  • کم‌شدن اشتها
  • کاهش وزن
  • حالت تهوع

مصرف دارو برای سوزش معده

گاهی فرد با مصرف دارو علت سوزش معده بوده باعث ناراحتی در دستگاه گوارش و درد در آن  می‌شود. این داروها بیشتر شامل داروهای ضدالتهابی  و غیراستروئیدی هستند، مانند:

  • آسپرین
  • ناپروکسن
  • اگزاپروزین
  • سلکوکسیب
  • ایبوپروفن

اگر فردی همیشه از این داروها استفاده می‌کند و درد معده هم دارد، باید با پزشک متخصص معده مشاوره کند. چرا که ممکن است، پزشک، مقدار این داروها را کم یا زیاد کند و یا تغییر بدهد.

ماده گیاهی برای درمان سریع سوزش سردل

همان‌طور که می‌دانید، سوزش سردل را با بسیاری از روش‌ها می‌توان درمان یا از درد آن کم کرد. برای درمان سوزش معده می‌توان یک قاشق تخم بارهنگ را همراه سه قاشق غذاخوری عرق نعنا و عسل مخلوط کرده، دم کنید و آرام و جرعه به جرعه نوش جان کنید.

نکات پایانی

یک رژیم غذایی مغذی با فیبر زیاد را برای کمک به سیستم گوارش خود داشته باشید. پنج یا شش وعده غذایی کوچک را جایگزین دو وعده غذایی سنگین برای هضم غذا کنید. هنگام غذا خوردن از جویدن کامل آن اطمینان حاصل کنید تا عملکرد هضم را بهبود ببخشید. خوردن غذاهای سبک باعث خنثی‌کردن اسیدهای گوارشی می‌شود و درمان سوزش معده است.

مصرف وعده شام حداقل سه ساعت قبل از خواب برای جلوگیری از سوزش معده مناسب است و از نوشیدنی‌های کافئین‌دار و گازدار خودداری کنید. چرا که باعث ضعیف شدن عضلات معده و مری می‌شود. اگر سوزش معده به طور موثر کنترل و درمان نشود، باعث مشکلاتی در خواب و باعث خستگی در طول روز می‌شود. اگر این روش ها را امتحان کردید و هنوز درمانی برای سوزش معده پیدا نکردید؛ پیشنهاد می‌کنیم به بهترین پزشکان متخصص داخلی مراجعه کنید و برای درمان بیماری خود اقدام نمایید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *