4 آذر 1403 20:13
اخبار برگزیده 04 مرداد 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

رشیدی کوچی: رفع فیلتر اینستا و واتساپ طبق اصل 79 قانون اساسی باید انجام شود

«جلال رشیدی کوچی» که پس از مخالفت‌های آشکارش با طرح صیانت، مدتی است از فیلترینگ و فروش فیلترشکن انتقاد می‌کند، در تازه‌ترین مصاحبه‌اش با روزنامه شرق، ادامه فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ را غیرقانونی دانست و گفت:

«اصل 79 قانون اساسی می‌گوید برقراری حکومت نظامی ممنوع است؛ یعنی در جمهوری اسلامی به‌هیچ‌وجه حکومت نظامی نداریم. در ادامه می‌گوید در شرایط جنگ و موارد نظیر آن (مثل اتفاقاتی که سال گذشته در کشورمان افتاد) دولت حق دارد با تصویب مجلس شورای اسلامی به‌طور موقت محدودیت‌های ضروری را برقرار کند. اما مدت آن به‌هر‌حال نمی‌تواند بیش از 30 روز باشد و در‌صورتی‌که ضرورت همچنان باقی باشد، دولت موظف است مجدداً از مجلس کسب مجوز کند».

این نماینده مجلس درباره محدودیت موقت شبکه‌های اجتماعی در شرایط اضطراری کشور، اظهاراتی داشته است. او گفت: “سال گذشته شرایط اضطراری در کشور ایجاد شد و پلتفرم‌های اجتماعی هم به بحرانی‌تر شدن فضا کمک کردند. دولت تصمیم گرفت که این پلتفرم‌ها را به صورت موقت فیلتر کند. رئیس جمهور و وزیر کشور هم در این زمینه صحبت کردند و گفتند که تا فضا آرام‌شود، این پلتفرم‌ها را فیلتر خواهیم کرد. اما با وجود این توضیحات، به ناباوری، این روند همچنان ادامه دارد.”

به اعتقاد وی، با توجه به فضای فعلی جامعه، اکنون زمان آن رسیده است که محدودیت پلتفرم‌های یادشده رفع شود: «چرا‌ که فضای جامعه آرام شده است».

رشیدی با بیان اینکه شرایط اضطرار تمام شده، تأکید دارد که دولت برای ادامه فیلترینگ بایستی از مجلس مجوز بگیرد:

«آیا شرایط اضطرار تمام شده یا نشده است؟ طبق اصل 79 قانون اساسی آیا دولت باید برای ادامه این محدودیت‌ها از مجلس مجوز بگیرد یا نگیرد؟ آیا این محدودیت‌ها استمرار دارد یا ندارد؟ اگر استمرار دارد که باید برای کسب مجوز به مجلس بیاید و ادامه این محدودیت‌ها در مجلس تصویب شود. اما اگر شرایط عادی شده و به‌نظر می‌رسد که شرایط کشور عادی شده است و دیگر در شرایط اضطرار نیستیم، به‌طور اتوماتیک این محدودیت‌ها منتفی است و نباید ادامه داشته باشد».

این نماینده مجلس از برخورد سلیقه‌ای با قانون انتقاد و تأکید کرد در همه حوزه‌ها چیزی که باید ملاک قرار گیرد، قانون است: «در حوزه فیلترینگ هم باید قانون اجرا شود‌ ولی در برخی موارد از‌جمله همین مورد، قانون را سلیقه‌ای اجرا می‌کنند».

به هر حال، او شرایط فیلتر شدن تلگرام را با فیلتر شدن اینستاگرام و واتس‌اپ متفاوت می‌داند و می‌گوید: “به طور مثال، در مواردی دادستان حکم به فیلتر شدن یک شبکه اجتماعی می‌دهد که با اتفاقی که برای اینستاگرام و واتس‌اپ افتاد که قرار بود به طور موقت تا برطرف شدن شرایط اضطرار در کشور فیلتر شوند، فرق دارد. با این حال، با وجود سخنان رئیس جمهور و وزیر کشور، این محدودیت‌ها همچنان ادامه دارند و این اقدام غیرقانونی است.”

در حالی که رشیدی کوچی درباره تصمیم‌گیری دولت درباره فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی صحبت می‌کند، نهادهای دولتی اعلام کرده‌اند که این سیاست‌گذاری توسط مقام‌های حاکمیتی مانند شورای امنیت کشور اتخاذ شده است. با این حال، نهادهای دولتی به‌صورت رسمی خواستار رفع فیلترینگ این دو پلتفرم نشده‌اند.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *