بیش فعالی که همراه با اختلال تمرکز همراه است برای بسیاری از کودکان و حتی بزرگسالان اتفاق میافتد و اگر به درستی تشخیص داده شود، میتواند بدون دارو نیز تحت درمان قرار بگیرد. دارو تنها روش درمان بیش فعالی نیست و روشهایی وجود دارند که میتوانند به درمان بیش فعالی بدون دارو کمک کنند یا همراه با دارو مورد استفاده قرار بگیرند. توجه داشته باشید که هر چقدر سریعتر برای درمان بیش فعالی اقدام کنید، سریعتر نیز نتیجه میگیرید.
روشهایی وجود دارند که با استفاده ترکیبی از آنها میتوانید بدون دارو به درمان بیش فعالی (ADHD) برسید. در ادامه به مهمترین روشهای درمان بیش فعالی بدون دارو اشاره میکنیم.
رفتار درمانی که خود به دستههای مختلفی مثل درمان شناختی، خانواده درمانی و … تقسیم میشود، میتواند علائم ADHD را کاهش دهد و کنترل بیشتری به زندگی فرد بدهد. در این روش با تغییر و اصلاح رفتار و افکار فرد بیمار و اطرافیان او به بهبود ذهن، افزایش تمرکز و کاهش بیش فعالی کمک میکنند. برای استفاده از منافع این روش لازم است با یک دکتر متخصص اعصاب و روان ارتباط داشته باشید تا بتوانید بهترین نتیجه را دریافت کنید.
همه میدانیم که ورزش به طور کلی برای سلامت بدن و مغز مفید است؛ اما جالب است بدانید که فعالیت ورزشی به مدت 30 دقیقه در روز میتواند کمک شایستهای به درمان بیش فعالی کند. ورزش سطح سروتونین در دسترس مغز را تنظیم کرده و از نظر بیولوژیکی نیز به درمان بیش فعالی کمک میکند. اگر علاوه بر ورزشهای سبک مثل پیاده روی، مقداری نیز از ورزشهای استقامتی استفاده کنید، شاهد تنظیم هورمونها، بهبود روحیه، افزایش تمرکز و تقویت ذهن خواهید بود.
به طور کلی درمان اختلالات روانپزشکی به کمک نوروفیدبک، از روش ها نوین محسوب می شود. نوروفیدبک که با کمک گرفتن از امواج EEG یا نوار مغز انجام میشود، شامل قرارگیری یک کلاه بر روی پوست سر است که به شناسایی سیگنالهای مغزی کمک میکند. در این حین کودک یک بازی مخصوص را با استفاده از مغز خود انجام میدهد و نتیجه آن سیگنالهایی است که به متخصصان برای تشخیص بهتر کمک میکند. علاوه بر این، نوروفیدبک بدون عارضه باعث افزایش تمرکز، تقویت در مدیریت زمان، کاهش رفتارهای تکانشی و بی قراری میشود.
با استفاده از نوروفیدبک میتوان به درمان افسردگی، درمان اختلال خواب، درمان میگرن، مدیریت استرس و … پرداخت. دکتر فرامرز ذاکری با استفاده از این روش میتواند به مراجعه کنندگان کمک کند تا بهترین خدمات درمانی را تجربه کنند.
آر تی ام اس یا تحریک مغناطیسی فرا جمجمهای یک روش درمانی نوین غیر تهاجمی است که بدون دارو برای درمان بیش فعالی، اختلال خواب و اختلالات روانی به کار میرود. در این روش با استفاده از پالسهای مغناطیسی یک دستگاه خاص، نورونها را دپولاریزه کرده و از ایجاد سیگنالهای نابجا جلوگیری میکنند. با استفاده از این روش بیمار کنترل بیشتری روی رفتار و افکار خود داشته و میتواند قدم بزرگی جهت درمان بیش فعالی بردارد.
تحقیقات نشان میدهند که مصرف بیش از حد قند، شکر و شیرینیها میتواند آثار منفی شدیدی بر عملکرد مغز داشته باشد. با کاهش مصرف قند و شکر موجود در محصولاتی مثل نوشابه، کیک، آبنبات، شکلات و … میتوان به درمان بیش فعالی بدون دارو کمک کرد. همچنین توصیه میشود که مصرف سبزیجات، میوهها و غلات سبوس دار افزایش یابد تا مواد مغذی مورد نیاز مغز به خوبی تامین شود.
موسیقی درمانی یکی از تکنیکهای خوب برای درمان ADHD است که مزایای شگفت انگیزی به خصوص در کودکان دارد. شنیدن موسیقیهایی با فرکانس و ریتم خاص به آرامش مغز کمک کرده و کودک را در فعالیتهای روزانهاش تقویت میکند. همچنین این روش به کاهش استرس و اضطراب، بهبود تمرکز و تقویت یادگیری کمک میکند که همه آنها از مشکلات بیماران بیش فعالی هستند.
جمع بندی
معمولا در صورتی که مددجویان قصد داشته باشند بدون دارو به درمان بیش فعالی بپردازند، لازم است از چند روش در کنار یکدیگر بهره ببرند. هر یک از روشهایی که گفتیم به صورت تخصصی بر بخشی از علائم و عوارض بیش فعالی تاثیرگذار است که در سطح علمی افراد عادی نیست. بنابراین برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از درمان دریافت کنید، لازم است به یک روانپزشک خوب در تهران مراجعه کنید تا برنامه درمانی کاملی دریافت کنید.
در صورتی که نتیجه لازم را از روشهای بدون دارو و غیر تهاجمی دریافت نکردید، بهتر است در برابر مصرف دارو مقاومت نکنید؛ اگرچه درمان بیش فعالی بدون دارو بدون عارضه است و در اولویت قرار دارد، اما اگر لازم باشد باید از دارو نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که هر چقدر سریعتر برای درمان بیش فعالی اقدام کنید، قطعا نتیجه بهتری دریافت میکنید.
دکتر فرامز ذاکری با توجه به مشکل شما بهترین روش درمانی را پیشنهاد خواهد داد. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر به وب سایت ایشان به آدرس www.dr-zakeri.com مراجعه کنید.