دی ۲۰, ۱۴۰۳ ۰۱:۳۱
رپورتاژ آگهی ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

معرفی مینی‌ بوس‌های بازار ایران

مینی‌ بوس‌ها برای حمل حداکثر ۳۰ نفر مسافر ساخته می‌شوند و کاربرد اصلی آن‌ها استفاده در ناوگان سرویس مدارس، اداره‌ها، شرکت‌ها و … است. مینی‌ بوس از نظر اندازه و ظرفیت سرنشینان، بین اتوبوس و ون قرار می‌گیرد. ارتفاع بلند مینی‌ بوس باعث می‌شود تا مسافران هنگام سوار و پیاده شدن  راحت باشند.

اخیرا شهرداری تهران تصمیم گرفته تا در خطوط اتوبوسرانی کم تردد و کم مسافر، به جای اتوبوس از مینی‌ بوس‌ استفاده کند. شهرداری به این روش می‌تواند کمبود اتوبوس‌های تهران را تا حدودی جبران کند. شهرداری ادعا می‌کند که استفاده از مینی‌ بوس‌ها باعث سرعت در جا به جایی مسافران می‌شود و مینی‌ بوس‌ها در ترافیک گیر نمی‌کنند. خرید ماشین سنگین باما و نوسازی ناوگان فرسوده برای شهرداری دشوار است و بودجه کافی را در این حوزه در اختیار ندارد.

در بخش “خرید و فروش و قیمت مینی‌ بوس باما“با مدل‌های مختلفی مواجه می‌شویم، که در کارخانه‌های داخلی مونتاژ می‌شوند. در ادامه قصد داریم با آن‌ها آشنا شویم.

مینی‌ بوس سحر پلاس

مینی‌ بوس سحر، محصول شرکت بهمن دیزل است که نسخه ارتقا یافته آن مینی بوس سحر پلاس (پگاسوس) است. تجهیزات و امکانات سحر پلاس، از نسخه قبلی‌اش کامل‌تر شده است.

موتور ۴ سیلندر سحر پلاس، ساخته ایسوزو بوده و به سیستم توربوشارژ مجهز شده است. این موتور ۲.۹ لیتری می‌تواند ۱۶۰ اسب‌بخار قدرت و ۴۲۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. گیربکس سحر پلاس از همان نوع قبلی ۶ دنده دستی است، که شرکت GETRAG آن را ساخته.

عملکرد سیستم تعلیق پگاسوس ارتقا یافته، زیرا از یک فنر تخت پارابولیک و کمک فنر هیدرولیک تلسکوپی بهره‌مند شده است.

 مینی‌ بوس ایویکو

 مینی‌ بوس ایویکو

این مینی بوس محصولی از شرکت سایپا بوده که در گروه صنعتی زامیاد تولید می‌شود. سایپا نام آذر را برای این مینی‌ بوس انتخاب کرده است. ظرفیت ایویکو به ۱۹+۱ نفر می‌رسد. این مینی‌ بوس، سواری و فضای راحتی را برای مسافران فراهم می‌کند.

پیشرانه ۲۸۰۰ سی‌سی آن نهایتا ۱۱۸ اسب‌بخار قدرت و ۲۶۹ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند، که توسط گیربکس ۵ سرعته دستی آن به چرخ‌ها منتقل می‌شود. مصرف سوخت این مینی بوس معادل ۱۰ لیتر در هر صد کیلومتر بوده و برای چنین خودرویی مناسب است.

مینی‌ بوس آرین

با جستجو در بخش خودرو سنگین باما متوجه می‌شوید که شرکت ایران خودرو دیزل، علاوه بر تولید اتوبوس و کشنده، در حوزه مینی‌ بوس نیز محصولاتی را تولید کرده است. مینی‌ بوس آرین، محصول ایران خودرو دیزل است که ظرفیت ۱۵+۱ سرنشین دارد. ایران خودرو دیزل توانسته تمامی قطعات مهم این مینی‌ بوس را داخلی‌سازی کند. مصرف سوخت این مینی‌ بوس در گذشته به بیش از ۱۴ لیتر در هر صد کیلومتر می‌رسید که اکنون به طرز چشمگیری کاهش یافته و به ۱۲ لیتر در هر صد کیلومتر می‌رسد. پیشرانه ۴ سیلندر خطی این محصول ۳۷۰۰ سی سی حجم دارد و ۱۵۶ اسب‌بخار قدرت و ۵۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند.

مینی بوس جک سانری

مینی بوس جک سانری

تولید خودروهای تجاری برند جک بر عهده شرکت آرین پارس موتور است‌. اعمال تحریم‌ها سبب شد تا بسیاری از برنامه‌های آرین پارس موتور به ثمر نرسد. اما این شرکت ناامید نشد و سراغ محصول جک سانری رفت. ون جک سانری تجاری در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۱ معرفی شد. آرین پارس موتور قصد داشت تا این خودرو را با فاصله محوری کوتاه و بلند و دو ارتفاع سقف مختلف عرضه کند. این محصول در نسخه‌های ۱۳ و ۱۵ نفره (بدون احتساب راننده) عرضه می‌شود. پیشرانه دیزلی آن ۲۷۴۶ سی سی حجم دارد و ۱۴۷ اسب‌بخار قدرت و ۳۵۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. این نیرو توسط گیربکس ۶ سرعته دستی به چرخ‌ها منتقل می‌شود. سیستم تعلیق آن نیز در بخش جلو از نوع مک‌فرسون است. از امکانات این مینی‌ بوس می‌توان به کروز کنترل، دی‌لایت، شیشه بالابر برقی، سنسور دنده عقب، روکش‌های چرم مصنوعی برای صندلی‌ها، پله کمکی ورود و خروج، پشتی قابل تنظیم صندلی‌ها، آینه ضد انعکاس نور، تنظیم ۶ جهته صندلی راننده  ایربگ‌های جلو و … اشاره کرد. این محصول توسط آرین پارس موتور مونتاژ می‌شود.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *