دی ۳, ۱۴۰۳ ۱۰:۲۶
اخبار جدید گوناگون ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

با انواع لوله مانیسمان آشنا شوید

لوله مانیسمان یا لوله های بدون درز از مقاوم ترین انواع لوله های فولادی هستند که در ساختار آنها هیچگونه درز و جوشکاری وجود ندارد. به همین دلیل این لوله ها دارای مقاومت بالایی در برابر فشار داخلی و خارجی و نوسانات دمایی هستند. لوله های مانیسمان مطابق استانداردهای مختلف در رده های گوناگونی دسته بندی می شوند که بر همین اساس کاربردهای متفاوتی دارند. در ادامه انواع لوله مانیسمان بر اساس سایز، رده و وزن و استانداردهای مهم در تولید آنها را معرفی خواهیم کرد.

لوله مانیسمان چیست؟

در صنایعی از قبیل نفت و گاز مقاومت لوله ها در برابر فشار داخلی و خارجی و شرایط محیطی اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل از لوله های درزدار به ندرت در آنها استفاده شده و لوله مانیسمان جایگزین مناسبی محسوب می شود. لوله مانیسمان (seamless) نوعی لوله بدون درز است که برای اولین بار در اواخر قرن نوزدهم توسط برادران مانیسمان در آلمان طراحی و تولید شدند. این لوله ها از شمش های فولاد و استیل تولید شده و بعد از طی کردن مراحل حرارت دهی و سوراخ شدن توسط دستگاه های مختلف در نهایت در سایز و رده های گوناگونی ارائه می شوند.

در تولید انواع لوله مانیسمان دو استاندارد بسیار مهم وجود دارد که بر همین اساس سایز، ضخامت، قطر و وزن و طول لوله مشخص می شود. تمام لوله های بدون درز باید این استانداردها را رعایت کرده باشند تا به درجه مطلوب کیفی دست پیدا کنند. استانداردهای ASME B36.10 و ASME B36.19 دو استاندارد مهم در این صنعت به شمار می روند.

لوله های مانیسمان موجود در بازار ایران برخی وارداتی بوده و گروه دیگری تولید داخل هستند. از جمله برندهای فعال در زمینه تولید این لوله ها در ایران می توان به کارخانه نورد اهواز و کاوه دقیق تهران اشاره کرد. از نمونه های وارداتی می توان به محصولات تولید شده در اوکراین، چین، روسیه، رومانی و ایتالیا و اسپانیا اشاره کرد.

انواع لوله مانیسمان از نظر سایز و رده

تامین کنندگان لوله مانیسمان از جمله شرکت بازرگانی پایدار انواع مختلفی از لوله های بدون درز را از نظر سایز و رده ارائه می دهند. از پرکاربردترین انواع دسته بندی لوله مانیسمان می توان به ضخامت آنها اشاره کرد. هر اندازه رده این لوله ها بیشتر باشد، نشان دهنده ضخامت بالاتر و متعاقبا استحکام بیشتر آنها خواهد بود. رده های رایج این لوله ها عبارتند از:

لوله مانیسمان رده 20

لوله مانیسمان رده 20 ضخامت 2 تا 6 میلی متر داشته و سایزهای آن بین یک تا 21.2 متغیر است. وزن لوله های رده 20 بر اساس سایز و ضخامت متفاوت بوده و تا 300 کیلوگرم ارائه می شود. این نوع لوله در طول 6 متری ارائه شده و نسبت به سایر رده ها قیمت مناسب تری دارد.

لوله مانیسمان رده 40

لوله مانیسمان رده 40

یکی دیگر از انواع لوله مانیسمان که کاربرد گسترده ای در صنعت دارد، لوله های رده 40 هستند. سایز این نوع لوله در بازه یک تا 12 اینچ و ضخامت آنها بین 2 تا 12 میلی متر متغیر است. لوله های رده 40 تا 500 کیلوگرم وزن داشته و شاخه های آنها 6 متری است. بسیاری از نمونه های دارای ضخامت بالا این لوله ها وارداتی هستند.

لوله مانیسمان رده 60

لوله مانیسمان رده 60 ضخامتی بین 8 تا 24 اینچ دارد. نکته بسیار مهم درباره این نوع لوله، وجود درز در ساختار آنها است. درزه روی این بدنه این لوله ها باعث کاهش مقاومت آنها شده و در صنایع پرخطر و حساس از قبیل پالایشگاه و پتروشیمی به ندرت استفاده می شود.

لوله مانیسمان رده 80

لوله های رده 80 با شاخه 6 متری، در ضخامت های 2 تا 11 میلی متر تولید می شود. سایزخای این لوله ها در بازه یک تا 32 متغیر است و با وزن های متنوعی تولید می شوند.

لوله مانیسمان رده 120

لوله های رده 120 از پرکاربردترین انواع لوله مانیسمان در صنایع بزرگ و پالایشگاه ها بوده و وزن آنها تا 700 کیلوگرم است. این لوله ها اغلب به صورت سفارشی در سایز و ضخامت متناسب با نوع کاربرد و شرایط صنعت تولید می شود.

لوله مانیسمان رده 160

سنگین ترین نوع لوله های بدون درز در رده 160 قرار می گیرند. این لوله ها تنها در صنایع بزرگ استفاده می شوند و قیمت، سایز، ضخامت و وزن بالاتری نسبت به سایر لوله ها دارند.

انواع لوله مانیسمان از نظر وزن

علاوه بر دسته بندی فوق، لوله مانیسمان را بر اساس وزن می توان در سه گروه کلی قرار داد. این گروه ها عبارتند از:

  • لوله مانیسمان استاندارد STD
  • لوله مانیسمان xs سنگین
  • لوله مانیسمان رده xxs فوق سنگین

انواع آلیاژ در لوله مانیسمان

در حالت استاندارد لوله های مانیسمان در دو نوع فولادی و استیل قرار می گیرند که تاثیر مستقیم بر میزان مقاومت و استحکام آنها دارد. در تولید این لوله ها بر اساس استانداردهای مختلف نوع خاصی از آلیاژها استفاده می شود. به عنوان مثال، بر اساس استاندارد ASTM این لوله ها در گروه های مختلفی قرار میگیرند و نوع آلیاژشان با هم فرق دارد که عبارتند از:

  • ASTM A106
  • ASTM A179
  • ASTM A192

مقاوم ترین نوع لوله های مانیسمان بر اساس استاندارد ASTM A106 تولید می شوند و قابل استفاده در دمای بسیار بالا هستند.

انواع تست لوله مانیسمان

انواع تست لوله مانیسمان

یکی از نکات بسیار مهم در انتخاب این لوله ها، رعایت استانداردها در تولید و نتایج مثبت تست های متعدد آنها است. تامین کنندگان معتبر از قبیل شرکت بازرگانی تامین پایدار به این نکته توجه داشته و خریدار نیز باید در زمان انتخاب به این موارد توجه داشته باشد.

در تولید این لوله ها تست های سختی اهمیت زیادی دارند و شامل انواع تست LUO، CLOTH و Victoria می شود. دستگاه های تست سختی شامل راکول، برنیل و ویکرز در این زمینه کاربرد زیادی دارند.

از دیگر تست ها که برای انواع لوله مانیسمان انجام می شود می توان به تست کشش، فشار و خوردگی اشاره کرد.

کاربرد انواع لوله مانیسمان

به دلیل مقاومت و استحکام بسیار بالا در برابر عوامل محیطی و فشار داخلی و خارجی، این لوله ها در اغلب صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از کاربردهای انواع لوله مانیسمان عبارتند از:

  • استفاده در شبکه های آبرسانی صنعتی
  • قابل استفاده در صنایع پتروشیمی
  • استفاده در پالایشگاه های نفت و گاز
  • استفاده برای عبور کابل های فشار قوی برق
  • کاربرد در نیروگاه های برق
  • کاربرد در آبرسانی آب کشاورزی
  • کاربرد در خطوط انتقال سیال در مبدل های حرارتی و گرمایی

خرید لوله مانیسمان تهران

لوله های مانیسمان موجود در گروه های ایرانی و وارداتی دسته بندی شده و برخی از آنها کیفیت مطلوب را ندارند. به همین دلیل خرید از شرکت های معتبر یکی از راهکارهای مناسب برای دست یابی به محصولات باکیفیت است. شرکت بازرگانی تامین پایدار در طی سالها فعالیت موفق به تامین انواع لوله مانیسمان استاندارد در رده های مختلف است. این مجموعه محصولات خود را به صورت عمده و جزئی به سراسر ایران ارسال می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر کافیست نام “بازرگانی تامین پایدار” را در اینترنت جستجو و یا با شماره 02166143881 تماس بگیرید.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *