4 آذر 1403 22:52
اخبار جدید اجتماعی و حوادث 14 دی 1402 - 11 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

گرم‌ترین و خشک‌ترین زمستان چند سال اخیر را در ایران می‌بینیم!

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران با بیان اینکه بر اساس ارائه گزارشات از میزان دما و بارش از ابتدای پاییز تاکنون، زمستان سردی را تجربه نخواهیم کرد، تصریح کرد: میانگین دمای ماه‌های آینده بسیار سرد و کمتر از حد نرمال پیش‌بینی نمی‌شود.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران با بیان اینکه میزان بارش ثبت شده طی پاییز سال جاری نشان می‌دهد که با کاهش جدی بارندگی مواجه هستیم، گفت: بر اساس ارائه گزارشات از میزان دما و بارش، زمستان بسیار سردی را تجربه نخواهیم کرد و میانگین دمای ماه‌های آینده کمتر از حد نرمال نیست.

به گزارش اخبار جدید به نقل از ایمنا، احد وظیفه با اشاره به اینکه تغییر اقلیم از محیط‌زیست جدا نیست و اگر بارندگی کم و هوا گرم‌تر شود تحت‌تأثیر سناریو‌های مختلف تغییر اقلیم رخ داده است، اظهار کرد: مطابق پیش‌بینی‌ها با تغییرات اقلیم مناطق خشک، خشک‌تر می‌شود و طی روند کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما در جهان با دسترسی آب کمتر در آن سرزمین‌ها، پوشش گیاهی و سبزینگی از بین می‌رود و با افزایش گردوخاک و رشد پدیده‌هایی همانند آتش‌سوزی و سیل‌های فراوان به صورت سیل‌آسا و ناگهانی محیط‌زیست آسیب و تخریب خواهد شد.

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی به‌صورت کلان در مناطق مختلف دنیا تأثیرگذار بوده است، افزود: مهم‌ترین عامل تغییرات اقلیمی افزایش دما در سطح زمین است، این تغییرات اثرات مختلفی همچون آب شدن یخ‌های قطب شمال و تغییر در اکوسیستم کل منطقه داشته و این افزایش دما در قطب شمال بیش از سایر نقاط دنیا بوده است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران با بیان اینکه بر اساس ارائه گزارشات از میزان دما و بارش از ابتدای پاییز تاکنون، زمستان سردی را تجربه نخواهیم کرد، تصریح کرد: میانگین دمای ماه‌های آینده بسیار سرد و کمتر از حد نرمال پیش‌بینی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیم با افزایش دما و کاهش بارندگی‌ها درباره اینکه تغییرات اقلیمی، آب و هوای کره زمین را دچار تغییرات شگرف کرده است، گفت: ایران از جمله مناطقی است که تحت‌تأثیر تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی قرار گرفته، دما نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته و متوسط بارش در کشور نیز کاهش یافته است.

کاهش بارش و افزایش دما از اثرات تغییر اقلیم است

وظیفه با اشاره به اینکه تغییرات دما و بارندگی‌ها نشان‌دهنده تغییرات اقلیم است، اظهار کرد: مطابق با روند ۶۰ سال گذشته میانگین سالانه بارش‌ها در کشور کاهش و گرمای هوا افزایش داشته است و ایستگاه‌های سنجش، دمای بالاتری را نشان می‌دهند و بارندگی هم کمتر شده است، پربارش بودن یک فصل یا حتی کل سال، بیانگر بهبود شرایط اقلیمی نیست و این روند موقت است.

وی افزود: تغییر اقلیم موجب افزایش دما در فصل‌های خشک و افزایش تبخیر و خشکی بیشتر سطح خاک و با کاهش بارش و افزایش فراوانی سال‌های خشکسالی، زمینه و عوامل لازم برای شروع آتش‌سوزی‌ها مهیاتر می‌شود.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران درباره وضعیت بارش پاییز تصریح کرد: میانگین بارش‌های کشور طی پاییز سال جاری ۳۴ میلی‌متر ثبت شد، این در حالی است که به صورت نرمال باید از ابتدای سال آبی تاکنون ۶۰ میلی‌متر بارندگی دریافت می‌کردیم.

وی ادامه داد: این میزان بارش ثبت شده نشان می‌دهد که با کاهش جدی بارندگی مواجه هستیم، به عبارتی ۲۶ میلی‌متر معادل با ۴۳ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بارندگی دریافت کردیم، سال گذشته در این بازه زمانی ۳۳ میلی‌متر بارش در کشور ثبت شد، بنابراین در سال جاری حدود یک میلی‌متر میانگین بارش‌ها نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است، اما به‌طور کلی با میانگین بلندمدت اختلاف زیادی دارد.

وظیفه خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی تأثیرات زیادی همچون افزایش دما و کاهش بارندگی در پی داشته و طی ۵۰ سال گذشته بارندگی‌های سالانه به‌طور متوسط نسبت به دوره قبل کاهش یافته است، بنابراین از اثرات تغییر اقلیم می‌توان به کاهش بارش و افزایش دما اشاره کرد.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *